reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

oj tichonku i na innych wątkach mnie nie było:-p cały tydzień;-) a nawet troche dłuzej...
ale jestem i powoli nadrabiam...

Dorota gratuluję:-)

mi zostało zaledwie 30 dni...
a czuję się rożeni raz lepiej raz gorzej... yhhh

tichonku ja myślę ze bardziej się patrzy na OM niz usg..
ja mam ze skanu 2 tyg do przodu ciaze... czyli na 24 kwietnia...ale to że dziecko większe nie znaczy ze bardziej rozwinięte i szybciej się urodzi..

z Vi też mi dali 2 tyg wczesniej i trzymali się tego..a przyszło co do czego urodziłam jeszcze 2 tyg po OM ... to już 4 tyg po usg
a niby miałam rodzić wcześniej bo wg usg dziecko duże... teraz im nie wierze ;-)

wilwia nie wiedziałam ze Ty tez.. witam Cię i tutaj :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tichonku ja biore dawki 150mg od pon do czwartku a piatek sobota i niedziele 200mg i mam nadzieje ze we wt wreszcie zobacze wynik w normie:)))

a niby miałam rodzić wcześniej bo wg usg dziecko duże... teraz im nie wierze

ViKamcia - no wlasnie ginekolog mi powiedziala, ze ze skanu mam termin na 11 sierpnia, zamiast na 19 wg OM i ostatniego skanu w szpitalu... bo Adas podobno za duzy na ten drugi termin.. troche sie boje ze mi sie dziecko wielkosci mojego brata urodzi (4800 i 63cm) wielki, ciagle glodny - i tak mu do dzis zostalo ;)

Tichonku, bedzie dobrze ;)

a jak jest ze znieczuleniem? jesli chce epidural to powinnam to omowic z polozna przy kolejnej wizycie, czy dopiero jak juz trafie na prodowke?

oj tichonku i na innych wątkach mnie nie było:-p cały tydzień

tichonku ja myślę ze bardziej się patrzy na OM niz usg..
ja mam ze skanu 2 tyg do przodu ciaze... czyli na 24 kwietnia...ale to że dziecko większe nie znaczy ze bardziej rozwinięte i szybciej się urodzi..
Ale kuknęłam na wczorajszy dzień i widziałam,że byłaś na innych wątkach a u nas nie więc o to mi chodziło i...nununu...:-D
A co do daty to ja wiem,dlatego napisałam,że raczej i po 26 urodzę:baffled:Choć w szpitalu liczą mi tygodnie wg 19 maja i przez te moje komplikacje przy pierwszym porodzie może się zdarzyć,że pozwolą mi tylko troszkę po 19-tym maja przenosić i będą wywoływać:tak:

Biola trzymam &&&&&& za dobre wyniki:tak:

oj tichonku ty szpiegu jeden ... hahaha:-D:-D:-D

no ja też liczyłam ze szybciej urodze skoro mi termin przesunęli i się nastawiałam tak jak móili (wtedy) na 3 listopada..
i tak czekałam od tego 3 do 24 aż... bo jednak dziecko duże ale nie była pora na wyjście..
a wcale aż taka duża się nie urodziła..
choć jak na pierwsze dziecko 4260 to spora.. :-D
bo mniejsze rodzą się pierwszaki:-p
a teraz też jest duża i znów 2 tygodnie niby wcześńej mam rodzić to już im absolutnie nie wierzę!!:-D poczekam do tego maja.. i będę wtedy czekać aż coś się zacznie .. wcale się nie nastawiam .... bo znów się rozczaruję...
i mam nadzieję że nie urodze większej niż 4,500;-)

bo mniejsze rodzą się pierwszaki:-p

powaznie? ja nie chce wiekszego :) 3330g mojego Szymka bylo akurat :)
choc spodziewalam sie duzo wiekszego dziecka, bo ja 4400g i moj brat 3900g i dlugosci tez nam nie brakowalo...

naprawde drugie dziecko jest wieksze? to regula?

U mnie z pierwszego scanu wychodzilo 25/05, z drugiego szpitalnego 28/05, a z trzeciego prywatnie tez 25/05. A na ostatniej wizycie, polozna stwierdzila, ze macica jest wyzej niz powinna, co oznacza,ze dziecko jest wieksze niz na 28/05 i jesli na kolejnej wizycie tez bedzie wieksze, to mnie wysle na dodatkowy scan do szpitala. W karcie szpitalnej trzymaja sie daty 28/05, ale ja wiem dokladnie kiedy niunia mogla powstac, wiec ja trzymam sie 25/05 :)

Ostatnia edycja:
a po ani chyba ja :)ja juz po wizycie oczywiscie bite 3 godz,wizyta trwala 30 sec 15 sec usg a reszta to hello i tyle;) nastepna za 6 tyg ale coz z tego jak w miedzyczasie wizyty u endo czyli i tak wyjdzie ze co tydzien -dwa cos mam tzn jakas wizyte:)))
a wiecie co chcialam dzisiaj kupic bilety na sierpien a tu zonk bo trzeba podac date ur mikolaja i jestem zla bo w czerwcu bilety beda dwa razy drozsze:(ale chyba od nie dawna to wprowadzili bo jak kacper byl infant to nie musialam podawac jego daty ur.i sie wsiekne jak nasze wakacje w sieprniu wyniasa 1000e:(((((((
a i bym zapomniala mikolaj jeszcze sie nie przekrecil:)

Nie wiem jakim liniami latasz ale zawsze trzeba bylo wpisac date urodzin malca my latamy aerlingusem i powiem Ci ze tez biletow narazie nie mamy bo raz nie wiem kiedy dokladnie urodze dwa czy zdarzymy wyrobic paszport dla corci.J juz urlop ma zaplanowany od 4 lipca jesli sie nie wyrobimy to bedzie lecial sam z Natalia bo musimy z Nacia do dentysty no i tez bielty bedziemy kupywac w razie cos na ostatnia chwile wiec ceny beda kosmiczne :szok:

Bina trzymam kciuki za dobre wyniki

Ostatnia edycja:
choc spodziewalam sie duzo wiekszego dziecka, bo ja 4400g i moj brat 3900g i dlugosci tez nam nie brakowalo...

ja tez nie chce wiekszego :)Natalia wazyla 3200g mierzyla 57 cm ale i tak mnie lekarz nastraszyl ze bedzie ponad 4kg wazyla i od razu mowie przeciez ja nie dam rady a lekarz do mnie mowi ze jeszcze szczuplejsze ode mnie rodzily i daly rade wiec ja tez dam rade :-)

nie nie ma na to reguły..
ale jak tak z życia wiem , e tak jest:-p
moja mama miała 4 dzieci.. i każde kolejne było większe od poprzedniego...
stąd ja największa 4400:-D a brat pierwszy miał 3760
moja bratowa też rodziła 2 dzieci i pierwszy miła 3 coś a druga ponad 4
koleżanka miała 2 dzieci i też 2 było większe od pierwszego..

więc ja się zastanawiam jak pierwsza miała 4260 i mierzyła 59 cm to 2 nie chcę większej niż 4500 :-p
a czy tak jest to się przekonam z aniedługo:-D i Ci powiem czy kolejna była wieksza:-p;-)

reklama
Do góry