reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Witajcie:) wreszcie wszystko przeczytalam, w pracy chwile wolnego zlapalam i pisze. W domu nie ma szans, synus pochlania moj czas calkowicie. Widze, ze macie ten sam problem z wozkami podwojnymi, ja tez sie nad takim zastanawiam, u mnie roznica pomiedzy dziecmi bedzie ok 13,5 miesiaca. Na poczatku bedziemy chodzic na spacery razem z babcia na dwa wozki (jeden mam Jumper X, z ktorego jestem bardzo zadowolona,a drugi to mala lekka spacerowka), a potem jak mlodsze podrosnie, kupimy jakis podwojny. Cale wysposazenie dla maluszka zostalo nam po pierwszym, chcielismy szybko miec nastepne dziecie, wiec niczego sie nie pozbywalismy. Prawdopodobnie bedziemy miec coreczke, poki co to tylko "raczej dziewczynka", ale dwie osoby tak powiedzialy po USG. Wkrotce wybieram sie na kolejny scan i moze wtedy nam potwiedza. Poki co sie nie napalam, imienia nie wybieram. Najlepsze by bylo, gdyby dzidzius w ogole nie chcial pokazac, co tam ma miedzy nozkami ;) Moje nogi tez troche puchna na wieczor, ale na razie tylko troche, wiec sie nie przejmuje, ale staram sie czesto wyzej je ukladac. Co do igraszek wieczornych...hmm, ja jesli mam ochote, to z rana, bo potem zbyt zmeczona jestem i nawet nie mam sily, zeby o tym myslec ;) Niani nie mielismy przy pierwszym dziecku i teraz tez nie planuje kupic, wg mnie to nie jest koniecznosc.

Pozdrawiam Was wszystkie, w szczegolnosci te nowe kobietki, ktore niedawno tu dolaczyly :)

reklama
Mnie zawsze ciekawilo o co chodzi w tym konflikcie, ale bylam zbyt leniwa, zeby cos poszukac na ten temat. Tym bardziej, ze u nas konflikt nie wystepuje. A czasem dobrze wiedziec cos wiecej :)

Cóż, pytałam mojej lekarki o te moje opuchnięte nogi.
Zatrucia ciążowego nie mam.
Wytłumaczyła mi to tym że niestety - wyniki nieprawidłowe i przez to mój organizm świruje..
Od dziś przeszłam na zwolnienie lekarskie.

Barmanko z jednej strony pocieszające jest,że jednak to nie zatrucie ciążowe bo i tak masz masę problemów więc choć to odpada...Z drugiej jednak przykre,że te wyniki niedobre:-(Nic nie mogę więcej napisać bo nie wiem z czym tak na prawdę te złe wyniki się wiążą:-(Jest choć cień szansy,że dzieciaczka można będzie leczyć po urodzeniu?

My z mężem mamy grupe krwi taka sama czyli Rh+,troche nas to zmartwiło na samym początku.Ale byliśmy z ta sprawa u Pani Doktor i powiedziała ze nie ma czym sie martwic ze to dobrze ze mamy taka sama grupe.:-)

reklama
Barmanko, przykro mi bardzo,ze tak to sie wszystko u Ciebie uklada. Czytalam wczesniej ,ze sa problemy z Twoim maluszkiem... Mam nadzieje,ze nie okaza sie az takie powazne...

Do góry