reklama
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
Dorota IRL witamy w naszym gronieZ tymi porodami to faktycznie utarło się,że następne są łatwiejsze,ale ostatnimi czasy trochę foremek urodziło następne dziecko i wiele z nich obaliło to twierdzienieMówiły,że wcale lżejsze nie były,a nawet cięższeAle oczywiście każdy poród to indywidulana sprawa więc może nie będzie tak źle
sloszym widzę,że jednak poradziłaś sobie z suwaczkiemŚliczne:-)
sloszym widzę,że jednak poradziłaś sobie z suwaczkiemŚliczne:-)
Ostatnia edycja:
alex2339
Fanka BB :)
A ja wam musze powiedziec ze drugie moze i szybciej ale nie koniecznie latwiej i troche bardziej boli
anineczka
królowa mrówek :P
to może ja tez podpowiem.U mnie z drugim było szybciej jeśli chodzi o rozwarcie i skurcze,ale bardziej bolesny poród i ciężej go było wypchac,ale może dlatego,że nie wszedł do kanału rodnego i bimbał sobie całkiem daleko od wyjścia
S
sandrulińska
Gość
dziewczyny ja drugi wspominam o wiele gorzej
anineczko a to bimbalec jeden:-)
anineczko a to bimbalec jeden:-)
Tichonek
No to jak ja urodzę?!Radka w sumie szybko urodziłam i ból był do wytrzymania,nawet powiem,że nienajgorzej mi poszło...Pomijam sprawę rodzenia łożyskaNajgorsza dla mnie częsć porodu
Teraz będzie jeszcze szybciej?Już myślałam,że i tak szybko było pierwszym razem
Teraz będzie jeszcze szybciej?Już myślałam,że i tak szybko było pierwszym razem
S
sandrulińska
Gość
ja przy hani wogóle nie wiedziałam , ze urodzilam łozysko:-) a pzry antku inna sprawa:-( myślałam , ze ktos przeoczył , ze blizniaki nosze :-( tak bolało mama mi zawsze mowila ze z chlopakiem o wiele gorzej i porod i ciaze sie znosi i ja tak mialam wlasnie
Tichonek
Ja jedną i drugą ciążę mam super,z rodzeniem Radka też nie było źle (prócz tych bóli z krzyża)... łożysko to już masakra,ale ja miałam przyrośnięte do macicy więc nie było szans bym sama je urodziłaZ dziewczynkami do czynienia nie miałam więc nie wiem czy lżej czy ciężejAle jeśli chłopca gorzej się rodzi to ja już mogę co najwyżej mieć tak jak z Radkiem albo lepiej,jeśli córa będzie (w co nie wierzę)
Dorota IRL
Zaangażowana w BB
dzieki za odp. Skoro juz przy porodach jestesmy to mam jeszcze jedna pytanie do mam, ktore rodzily kilkakrotnie. Przy pierwszym porodzie bylam nacinana i zastanawiam sie, ze to, ze mam blizne ma jakis wplyw podczas porodu. Wiekszy jest bol przez to przy parciu??
reklama
biola
szczęsliwa mama
wy mnie nawet nie straszcie ze drugi trudniejszy bo ja pierwszy to latwy nie mialalm 16 godz i nie moglam dostac rozwarcia((ale to bylo w pl i tam rodzisz sama i nie mma szans zeby ci pomoglyzobaczymy jak to bedzie wygladalo tutaj ale jak za dlugo to powiem tylko magiczne slowko EPIDURAL PLEASE:-)
Dorota irl dobre pyt tez jestem ciekawa chociaz chyba wolalbym zeby mnie naciely niz mam sama pekac
Dorota irl dobre pyt tez jestem ciekawa chociaz chyba wolalbym zeby mnie naciely niz mam sama pekac
Podziel się: