reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

hej Dorota IRL, też słyszałam, że z drugim dzieckiem łatwiejszy poród, ale tak naprawdę to może być różnie, przekonamy się za kilka miesięcy :D

reklama
Dorota IRL witamy w naszym gronie:tak:Z tymi porodami to faktycznie utarło się,że następne są łatwiejsze,ale ostatnimi czasy trochę foremek urodziło następne dziecko i wiele z nich obaliło to twierdzienie:baffled:Mówiły,że wcale lżejsze nie były,a nawet cięższe:sorry2:Ale oczywiście każdy poród to indywidulana sprawa więc może nie będzie tak źle:tak:
sloszym widzę,że jednak poradziłaś sobie z suwaczkiem:tak:Śliczne:-)

Ostatnia edycja:
to może ja tez podpowiem.U mnie z drugim było szybciej jeśli chodzi o rozwarcie i skurcze,ale bardziej bolesny poród i ciężej go było wypchac,ale może dlatego,że nie wszedł do kanału rodnego i bimbał sobie całkiem daleko od wyjścia :tak: :blink:

No to jak ja urodzę?!:szok::-DRadka w sumie szybko urodziłam i ból był do wytrzymania,nawet powiem,że nienajgorzej mi poszło...Pomijam sprawę rodzenia łożyska:no:Najgorsza dla mnie częsć porodu:wściekła/y:
Teraz będzie jeszcze szybciej?Już myślałam,że i tak szybko było pierwszym razem:-D:-D

ja przy hani wogóle nie wiedziałam , ze urodzilam łozysko:-) a pzry antku inna sprawa:-( myślałam , ze ktos przeoczył , ze blizniaki nosze :-( tak bolało :sorry2: mama mi zawsze mowila ze z chlopakiem o wiele gorzej i porod i ciaze sie znosi i ja tak mialam wlasnie:sorry2:

Ja jedną i drugą ciążę mam super,z rodzeniem Radka też nie było źle (prócz tych bóli z krzyża:szok:)... łożysko to już masakra,ale ja miałam przyrośnięte do macicy więc nie było szans bym sama je urodziła:no:Z dziewczynkami do czynienia nie miałam więc nie wiem czy lżej czy ciężej:-DAle jeśli chłopca gorzej się rodzi to ja już mogę co najwyżej mieć tak jak z Radkiem albo lepiej,jeśli córa będzie (w co nie wierzę:-p):-D

dzieki za odp. Skoro juz przy porodach jestesmy to mam jeszcze jedna pytanie do mam, ktore rodzily kilkakrotnie. Przy pierwszym porodzie bylam nacinana i zastanawiam sie, ze to, ze mam blizne ma jakis wplyw podczas porodu. Wiekszy jest bol przez to przy parciu??

reklama
wy mnie nawet nie straszcie ze drugi trudniejszy bo ja pierwszy to latwy nie mialalm 16 godz i nie moglam dostac rozwarcia:(((ale to bylo w pl i tam rodzisz sama i nie mma szans zeby ci pomoglyzobaczymy jak to bedzie wygladalo tutaj ale jak za dlugo to powiem tylko magiczne slowko EPIDURAL PLEASE:-)
Dorota irl dobre pyt tez jestem ciekawa chociaz chyba wolalbym zeby mnie naciely niz mam sama pekac

Do góry