reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
aninneczka usg ma takie zwykle. u siebie nie robi 3d
na jego stronie pisze,ze mozna zrobic usg 3d w orwell clinic za 150 e (ale nie wiem czy to sa aktualne informanje, ja 3d nie robilam)

BINA,tak jak Anineczka wspomniała my wiedziałyśmy,że urodziłaś i juz parę stron temu Ci gratulowałyśmy:-DAle coby nie było:GRATULUJĘ SYNKA!:tak:
Wykonałaś kawał dobrej roboty:tak:Niezłe chłopisko powiłaś:szok::-DWrzuć jakieś zdjęcie:tak:
sloszym ja mam też wizyty co tydzień,raz u GP (dziś) raz w szpitalu.
No właśnie,dziś mam wizytę a nie chce mi sie z domu ruszać:baffled:Ciężko mi już strasznie:baffled:
A odprowadzając Radka do szkoły dziś usłyszałam od innych mam,że mi się brzuch obniżył:szok:Ja tego jeszcze nie widzę:sorry2:

witam wszystkie mamuski,ja tylko na chwile.
chce tylko napisac no i pochwalic sie bardzo ze 22.04 zostala przeszczesliwa mama,maly przyszedl na swiat w wielki piatek o godz.20.28 i wazyl cale 4.448kg.
w srode wieczorem wody troche mi poscily ale dzielnie czekalam w domu na bole,a tu boli zadnych w czwartek rano do szpitala pojechalismy,w szpitalu lezalam caly czwartek i cala noc i nic,rano w piatek doktor zdecydowal ze przebija mi wody,o 10.30 przebili mi wody a o 12 zaczelam dostawac bole,o 16 zabrali mnie na porodowke tylko z 2 cm.rozwarcia a ze mialam epidural a przy epiduralu trzeba czekac okolo3-4 godzin.o 20 miaram juz rozwarcie.20.15 zaczely mi sie skurcze parte a 13 min.pozniej malenstwo moje przyszlo na swiat,zakochalam sie w nim od samego poczdku.aha kilka dobrych szwow mam,musialam peknac przy porodzie bo mnie szyli.
nie karmie piersia bo maly byl taki glodomor ze hej,w szpitalu karmilam butelko ale po wyjsciu ze szpitala zaczelam sciagac mleko i naprawde jest super,w ciagu dnia sciagam mleko elektryczna sciagarka a w nocy maly aptamil,mleko z butelki mi pije.
caluje was mamusienki i pozdrawiam,mam nadzieje niedlugo sie odezwe,przy 2 dzieci nawet nie moge sobie usiasc na sekunde,
musze zmienic suwaczki ale to nie dzis.ciumka pa

Gratulacje!

Sloszym moja GP zapytala sie gdzie mieszkamy stwierdzila ze kawalek drogi mamy(zawsze jak jedziemy do Dublina to jedziemy tunelem i jestesmy szybko) i powiedziala ze jesli to dla mnie meczace to zebym sobie wizyty u niej odpuscila
17 maja mam wizyte w szpitalu i zobacze kiedy wyznacza mi kolejna wizyte jesli wyznacza mi za 2 tyg to nie bede jechac szczerze powiem ze dla mnie teraz przy koncowce jazda autem to lada wyczyn
A tak jak sie czujesz?
Mnie dzis znowu brzuch bolal w nocy jak na okres i ten sam bol mnie nad ranem obudzil

Tichonek jak dla mnie to masz wysoko brzuch:tak:

nie dziwie sie Tobie wcale, ze Ci sie nie chce jezdzic :) bo juz myslalam, ze chca sie wymigac od wizyt ;)

ja mam swojego GP 5 min od domu, wiec po drodze do pracy tam jezdze.

jak sie czuje? nie czuje sie na 9 miesiac :) a to juz tuz tuz przeciez... waze mniej niz na tym etapie z synkiem, wiec moze nie czuje sie taka ociezala, chociaz wchodzic po schodach to jest wysilek i sapie przy tym jakbym conajmniej maraton przebiegla ;) ogolnie jest ok, maz wstaje do mlodego w nocy, wiec ja nie musze sie gramolic, pewnie wczesniej by sie calkiem rozbudzil zanikm bym do niego dotarla hahha. niestety codziennie po pracy mam spuchniete nogi i chyba pora zdjac obraczke...

a jak Ty Aniu? A Ty pracujesz?

Tichonek jak dla mnie to masz wysoko brzuch:tak:
Jak dla mnie to też:-D
Ja dziś po wizycie u GP tez usłyszałam,że jeśli już mi ciężko to nie ma potrzeby,żebym przychodziła do niej na wizyty,wystarczy szpital bo to i tak niedługo a jeśli mnie coś będzie niepokoić to wtedy moge do GP jeszcze przyjść:tak:Więc jak wsio będzie w porzadku to już do GP nie pójdę bo mi się strasznie nie chce:baffled:

Hej Dziewczyny! Jestem w 37 tygodniu ciąży i mam teraz wizyty co 2 tygodnie. Mam pytanko kiedy moge sie spodziewać badania ginekologicznego sprawdzającego rozwarcie?? Pozdrawiam

reklama
Dosia na porodówce :-D;-)
A tak serio to różnie z tym.Z pierwszym dzieckiem to sprawdzali jak przyjmowali mnie do szpitala do porodu,a z drugim w 38t4d mnie badała lekarka na wizycie w szpitalu,ale powiedziałam jej ,że od dwóch godzin mam skurcze co 20minut,to mnie zbadała,stwierdzając,że rozwarcie na jeden opuszek i że pewnie przenoszę ciążę...urodziłam 20h później :-D

Dziewczyny jakie macie wózki.Wiem,wiem Tichonku,że już pokazywałaś,ale mnie to wtedy nie dotyczyło :-p
Bo mnie się podoba taki:
Symbio Travel System, Graco Symbio - Bimbomarket

w Toys.ie jest za 499 ale czarny,a ja już nie chcę czarnych wózków :sorry2:

Do góry