reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

dziewczyny to o czym piszecie to masakra jakaś...:baffled:
jak mozna nagrac na 3 płytach taki krótki filmik.. i jeszcze za to płacić tyle siana!!

ja z Vi robiłam u sempki i mam 30 min filmu (wraz z początkowymi badaniami w 2d ) i odkąd zaczęła wpisywać w maszynie datę poczęcia odtąd jest filmik do samego końca.. dałam 150euro

a teraz w pl za 15o zł. też mam 30 min filmu nagrane w ten sam sposób!!
na początu jest chwila badań w 2d pomiary itp..a póxńiej mogę się ciezyc filmikiem mojej niuńci przez reesztę czasu

i płyty nie miałam swojej ani u sempki ani w pl!! dostałam w gratisie:-p

u nas uż pępuszek odpadł .. czyli tak samo szybko jak z Viki :-)

O jojjj ale ja Zazdroszcze mama ktore maja juz swoje kruszynki przy sobie :) A tobie Vikamcia to dobrze tzn twojej kruszynce z etak syzbko pepuszek odpadl mam nadzieje ze jak moje dziecie sie urodzi tez dlugo nie bede musiala czekac na ten moment;)

reklama
hej tichonku u mnie tez kreska jest ale b slabo widoczna ale za to moje cycki wysyp[alu nowe piegi mam nadzieje ze to zejdzie:sorry2:wiec kochana kreska sie nie przejmuj:-)a cos chcial;am jeszcze od was aaa juz wiem czy wiecie jakie dokumenty daja do wypelnienia po porodzie chodzi mi czy musze miec nr konta o chb czy cos takiego???

I Jak Biolu dowiedzialas sie moze czy trzeba jakis nr konta i jakie papieprzyska uzupelniac??;>

Biola papiery na chb przyjda dopiero po tym jak zarejestrujesz dziecko.
U nas bylo tak:
po porodzie w szpitalu byla pani co spisywala dane do formu tzn, imiona i nazwiska rodzicow pps-y i inne takie oraz podaje adres urzedu stanu cywilnego do ktorego macie sie zglosic. po 10 dniach mozna sie zglosic juz do urzedu (na rejestracje jest 3 mieisiace) i tam uzupelnic brakujace dane takie jak akt slubu (jezeli jest sie malzenstwem) i paszporty lub dowody i po chwili drukuja akt urodzenia dziecka. Mowisz ile chcesz kopii, 1 kosztuje 8 euro. po tygodniu od rejestracji dziecka przychodzi poczta nr pps dziecka i po nastepnym tygodniu przychodzi form na chb.

Biola papiery na chb przyjda dopiero po tym jak zarejestrujesz dziecko.
U nas bylo tak:
po porodzie w szpitalu byla pani co spisywala dane do formu tzn, imiona i nazwiska rodzicow pps-y i inne takie oraz podaje adres urzedu stanu cywilnego do ktorego macie sie zglosic. po 10 dniach mozna sie zglosic juz do urzedu (na rejestracje jest 3 mieisiace) i tam uzupelnic brakujace dane takie jak akt slubu (jezeli jest sie malzenstwem) i paszporty lub dowody i po chwili drukuja akt urodzenia dziecka. Mowisz ile chcesz kopii, 1 kosztuje 8 euro. po tygodniu od rejestracji dziecka przychodzi poczta nr pps dziecka i po nastepnym tygodniu przychodzi form na chb.
Asienko dziekuje ci slicznie:)))

witam wszystkie mamuski,ja tylko na chwile.
chce tylko napisac no i pochwalic sie bardzo ze 22.04 zostala przeszczesliwa mama,maly przyszedl na swiat w wielki piatek o godz.20.28 i wazyl cale 4.448kg.
w srode wieczorem wody troche mi poscily ale dzielnie czekalam w domu na bole,a tu boli zadnych w czwartek rano do szpitala pojechalismy,w szpitalu lezalam caly czwartek i cala noc i nic,rano w piatek doktor zdecydowal ze przebija mi wody,o 10.30 przebili mi wody a o 12 zaczelam dostawac bole,o 16 zabrali mnie na porodowke tylko z 2 cm.rozwarcia a ze mialam epidural a przy epiduralu trzeba czekac okolo3-4 godzin.o 20 miaram juz rozwarcie.20.15 zaczely mi sie skurcze parte a 13 min.pozniej malenstwo moje przyszlo na swiat,zakochalam sie w nim od samego poczdku.aha kilka dobrych szwow mam,musialam peknac przy porodzie bo mnie szyli.
nie karmie piersia bo maly byl taki glodomor ze hej,w szpitalu karmilam butelko ale po wyjsciu ze szpitala zaczelam sciagac mleko i naprawde jest super,w ciagu dnia sciagam mleko elektryczna sciagarka a w nocy maly aptamil,mleko z butelki mi pije.
caluje was mamusienki i pozdrawiam,mam nadzieje niedlugo sie odezwe,przy 2 dzieci nawet nie moge sobie usiasc na sekunde,
musze zmienic suwaczki ale to nie dzis.ciumka pa

witam wszystkie mamuski,ja tylko na chwile.
Chce tylko napisac no i pochwalic sie bardzo ze 22.04 zostala przeszczesliwa mama,maly przyszedl na swiat w wielki piatek o godz.20.28 i wazyl cale 4.448kg.
W srode wieczorem wody troche mi poscily ale dzielnie czekalam w domu na bole,a tu boli zadnych w czwartek rano do szpitala pojechalismy,w szpitalu lezalam caly czwartek i cala noc i nic,rano w piatek doktor zdecydowal ze przebija mi wody,o 10.30 przebili mi wody a o 12 zaczelam dostawac bole,o 16 zabrali mnie na porodowke tylko z 2 cm.rozwarcia a ze mialam epidural a przy epiduralu trzeba czekac okolo3-4 godzin.o 20 miaram juz rozwarcie.20.15 zaczely mi sie skurcze parte a 13 min.pozniej malenstwo moje przyszlo na swiat,zakochalam sie w nim od samego poczdku.aha kilka dobrych szwow mam,musialam peknac przy porodzie bo mnie szyli.

Nie karmie piersia bo maly byl taki glodomor ze hej,w szpitalu karmilam butelko ale po wyjsciu ze szpitala zaczelam sciagac mleko i naprawde jest super,w ciagu dnia sciagam mleko elektryczna sciagarka a w nocy maly aptamil,mleko z butelki mi pije.
Caluje was mamusienki i pozdrawiam,mam nadzieje niedlugo sie odezwe,przy 2 dzieci nawet nie moge sobie usiasc na sekunde,
musze zmienic suwaczki ale to nie dzis.ciumka pa

gratulacje!!

biola w sumie nic nie musisz miec. W szpitalu przyjdzie do ciebie ktos,wziasc podstawowe dane (nazwisko, adres, imie dziecka-jesli juz wybrane), oni wszystko zalatwiaja z urzedem. Po dwoch tygodniach mozesz juz odebrac akt urodzenia w urzedzie. CHB automatycznie ci przyznaja (jak juz odbierzesz akt), o czym zostaniesz powiadomiona listownie, dostajesz juz CHB na starszego wiec zadnych dodatkowych info (typu numer konta) nie bedziesz musiala dawac.
Pps tez ci powinien przyjsc automatycznie

tichonku ja mialam ta kreske (jeszcze nie zeszla ;/) ale ze starszym nie mialam jej prawie w ogole ;-)

bina gratuluje!

reklama
86ruda
a powiedz mi jakie ma pan R.D usg? Takie jakieś nowsze?Robi 3d 4d? i ile to kosztuje?

Bina my wiemy,żeś urodziła :-p
Się nie pochwaliłaś tutaj tylko na gazecie :dry:
Ale jeszcze raz gratulacje ;-)

Do góry