reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

no to jesli było wpisane że da dzidziusia to prześcieradło dla dzidziusia...:tak:
a co do pepuszka to tu stosują tylko wodę....

i powiem Ci ze u nas po stosowaniu zwykłej wody pępuszek odpadł w 4 dobie bez żadnych powikłań:tak:

O jejku to strasynie syzbciutko pepusyek odpadl ... :) Ja wezme te waciki juz kupilam wiec co mi tam:) Mam nadzieje ze pepuszek tez szybciutko sie zagoii :)

reklama
no szybko szybko..
akurat pamiętam jak rodziłam ww wtorek a w piątek albo sobotę miałam jechac na to szczepienie czy pobranie krwi z małą czy po coś tam co jej piektkę nakłuwali...
ale chyba to była sobota..
i wróciliśmy do domu ja zmieniam małej pampka a tam pępuszek lezy na brzuchu.. jak się wydarłam.. i popłakałam.. myslałam ze jej urwałam:zawstydzona/y:
a mój D przyszedł szybko.. wziął to .. przemył pępuszek a tam ładnie zagojony , lekko tylko strupek był jeszcze przyklejony.. i po problemie....:-p
a ja takiego stracha miałam ze coś zrobiłam albo ze pampersem jej szarpnęłam..ale jednak nie:-)

Aania83 ja mam gaziki Leko z Polski,ale gdybym nie miała to z pewnością użyła bym tego Savlon Antiseptic Wipes - ExpressChemist.co.uk - Buy Online chociaż jak np.2 lata temu kupowałam ten produkt to wyglądał inaczej na opakowaniu,też były pakowane pojedyńczo gaziki a teraz widzę,że po 10 sztuk :baffled: i te chyba nie mają alkoholu,dziwne bo ja kupowałam jeszcze z nim.

Ostatnia edycja:
Bina Gratulacje!!!:-)
Ale nununu,nieładnie nam się tak nie pochwalić;-)
Ja na wczorajszej wizycie się jak zwykle wmerwiłam i zpłaczem do domu wróciłam:wściekła/y:Otóż badała mnie lekarka,która najpierw serduszka Matta nie mogła znaleźć,potem główki,tak mnie ponaciskała,że gwiazdki zobaczyłam a na końcu skierowała mnie na USG bo jej size nie pasował,jakąś za małą mam macicę,powiedziała:szok:A na USG lekarka się zaczęła śmiać,że tamta pani doktor miała chyba zły dzień bo:główka w dole,serduszko bije jak szalone i size jest,nawet większy niż tygodnie wskazują:-DI pokazało jej na USG,że to 38t2d ciąży:szok::-)Więc mam się szykować na dużego bobasa:baffled::-DPowiedziała nam,że big healthy baby:-)
No ale tak się już zdenerwowałam tamtą lekarką,że ciśnienie miałam za wysokie i dziś znów mam 4 godziny monitoringu w szpitalu:wściekła/y:A ja wiem,że mam nawet za niskie ciśnienie bo sprawdzam sobie w domu,ale niestety muszę dziś jechać i nie miałam co z Radkiem zrobić.P wolnego nie dostanie,szkoły nie ma i w drodze powrotnej się zryczałam,że wiecznie coś...:-(No,ale Margaritta się zgodziła młodego przygarnąć:tak:A ja będę od 11:30 znów maglowana:baffled:A i tak wiem,że wyniki będą super,ale cóż,trza to trza:tak:

Ostatnia edycja:
Aania83 ja mam gaziki Leko z Polski,ale gdybym nie miała to z pewnością użyła bym tego Savlon Antiseptic Wipes - ExpressChemist.co.uk - Buy Online chociaż jak np.2 lata temu kupowałam ten produkt to wyglądał inaczej na opakowaniu,też były pakowane pojedyńczo gaziki a teraz widzę,że po 10 sztuk :baffled: i te chyba nie mają alkoholu,dziwne bo ja kupowałam jeszcze z nim.

Rozumiem teraz szwagierka jest w kraju to powiem jej zeby mi przywiozla.
W kraju jak rodzilam to malej pepuszek przemywalam takim fioletowym plynem.

Tichonek bylo dzwonic do mnie J akurat ma dzis wolne wiec wzielibysmy Radka do siebie :-)
I co za babsztyl Ci sie trafil Ty to sie didulo najezdzisz no ale jak mus to mus

Tichonek no tak to jest ,jak sie na kogos zakreconego trafi i jeszcze na dodatek taka osoba krwi napsuje i nerwow:wściekła/y:no ale mam nadzieje,ze dzis wszystko znow sie wyjasni:tak:i uspokojona wrocisz do domku:)

Hej dziewczyny!!
To ja sie melduje juz jako Mamusia! :-)
17.04 urodzila sie moja Malutka :-) Dzien przed wywolaniem zaczely odchodzic mi wody, wiec udalo sie jako tako naturalnie... Niestety Mala byla owinieta pepowinka i cala akcja skonczyla sie cc... Nie wiem czemu, ale jakos strasznie przezylam ten caly porod, wszystko bylo za szybko i nie po mojemu... No ale mamy juz ze soba swoja Malude i teraz tylko to sie liczy! :-)
Buziaki dla Was i powodzenia przy Waszym rozwiazaniu! :-)

reklama
Do góry