reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
Widze,ze co szpital i lekarz to inna teoria :):baffled: dzis naprawde bylam w szoku... jechalam prawie 40km zeby zmierzyli mi cisnienie :-)

Musisz sie przyzwyczaic ze czesto Ci usg w szpitalu nie beda robic no chyba ze na wlasna reke bedziesz chodzic prywatnie.
Ja w szpitalu mialam usg robione w 20 tyg ,ostatnio jak bylam czyli w 30 tc bylo to szybkie usg i teraz mam wizyte bedzie to juz 36 tydzien ale czy zrobia usg nie licze....w miedzy czasie jedzilam prywatnie do gina.
A co do opieki tutaj nad kobieta w ciazy to tez bylam w szoku tak samo jak Ty :szok: co wizyta to tylko siuski i cisnienie wyniki robili na samym poczatku i jak jestem na wizycie w szpitalu to za kazdym razem lekarz mowi ze wyniki perfect :tak: a mialam robione tylko raz ...

ja co prawda miałam więcej scanów..
ale takie planowane to są 2 na 1 wizycie w 13 tc no i tak jak pisałam .. u mnie na wizycie po 30 tc...

a ja miałam jeszcze 2 na początku ciąży bo podejrzewali pozamaciczną...

no i teraz miałam w 38 tc bo mała się nie ruszała wogole... i robili im 2 scany dzień po dniu i badania...

a tak to jk u dziewczyn.. tylko siuski ciśnienie i macanka brzucha...
to wszystko...
no i chyba 2 razy mi krew pobierali...

+ raz na życzenie na cholestazę bo miałam podejrzenie:tak:

Ja chodze prywatnie przez pierwsze ponad 3 miechy co 2tyg wizyta +USG a teraz co miesiac no ale wlasnie ost nie zrobilam bo lekarz tez byla przekonana,ze mi w szpitalu zrobia.:szok: a tu dupa :happy:

No co kraj to obyczaj w kazdym kraju inaczej traktuja ciaze akurat w irlandiii strasznie naturalnie podchodza tak mi sie wydaje;) Ja mialam robione 2 scany a drugi chyba byl ze wzgledu na to ze moj byl ze mna po raz pierwszy an wizycie i chyba chcial byc mily.:) Ogolnie mam PYTANKO BO W KSIAZCE MATERNITY Z KILKENNY NA WYPRAWCE PISZE MI ZE MAM ROWNIEZ WZIASC 3 COT/PRAM SHEETS no i nie wiem nie mam pojecia co to ejst:baffled: pomozcie proszeee moze ktoras z was wie o co chodzi

ankadaria to chyba chodzi o te podkłady ceratowe pod tyłek..co na łózko się kładzie
ale nie jestem pewna .. u mnie tego się nie bierze..

karolka ja jednak myslę że usg co 2 tyg to lekka przeada nawet jesli imało się wcześniej problemy czy powikłania...
raz w miesiącu by Ci wystarczyło..

karolka ja jednak myslę że usg co 2 tyg to lekka przeada nawet jesli imało się wcześniej problemy czy powikłania...
raz w miesiącu by Ci wystarczyło..

No to nie moj wymysl tylko lekarza, mialam krwiaki i torbiele i krwawilam doslownie co kilka dni i dostawalam leki :-( i co chwila kontrole poniewaz krwiaki byly duze i centralnie kolo dzieciatka. Nie jestem lekarzem i nie mi to oceniac Bogu dzieki mi pomogl i z tego sie ciesze :tak:

ja z Maya w ciazy od 6 tygodnia i teraz tez mialam usg co 2 tygodnie, w zwiazku z poronieniami bo plody obumieraly....co 2 tyg sprawdzali wlasnie tylko czy serduszko bije i malenstwo rosnie....i nie uwazam tego za przesade:-pa dodam ze mialo to miejsce w irlandzkiej klinice wczesnej ciazy a nie w zadnej polskiej klinice.....teraz choc niby jestem w normalnej klinice to tez za kazdym razem lekarz robi mi male usg w gabinecie i nawet nie musze o to prosic bo to u mnie standard:)
teraz wizyte mam w czwartek ,ale czy jakies duze usg bedzie to nie wiem....napewno male na sprawdzenie bijacego serduszka zrobia:tak:
choc teoretycznie jako matce po 35 roku zycia powinni mi jakies niby polowkowe zrobic:-D

reklama
ankadaria mnie się kojarzy to z prześcieradełkiem do łóżeczka,a raczej na pewno :-)

ja dziś zaliczyłam GP.Zrobił mi test ciążowy,siuśki i ciśnienie i już podpisałam się pod jakimś papierkiem do szpitala.Strasznie szybko jak na nich :szok::-D
Na bolące gardło paracetamol :tak:

Do góry