reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
Widze,ze co szpital i lekarz to inna teoria :):baffled: dzis naprawde bylam w szoku... jechalam prawie 40km zeby zmierzyli mi cisnienie :-)

Musisz sie przyzwyczaic ze czesto Ci usg w szpitalu nie beda robic no chyba ze na wlasna reke bedziesz chodzic prywatnie.
Ja w szpitalu mialam usg robione w 20 tyg ,ostatnio jak bylam czyli w 30 tc bylo to szybkie usg i teraz mam wizyte bedzie to juz 36 tydzien ale czy zrobia usg nie licze....w miedzy czasie jedzilam prywatnie do gina.
A co do opieki tutaj nad kobieta w ciazy to tez bylam w szoku tak samo jak Ty :szok: co wizyta to tylko siuski i cisnienie wyniki robili na samym poczatku i jak jestem na wizycie w szpitalu to za kazdym razem lekarz mowi ze wyniki perfect :tak: a mialam robione tylko raz ...

ja co prawda miałam więcej scanów..
ale takie planowane to są 2 na 1 wizycie w 13 tc no i tak jak pisałam .. u mnie na wizycie po 30 tc...

a ja miałam jeszcze 2 na początku ciąży bo podejrzewali pozamaciczną...

no i teraz miałam w 38 tc bo mała się nie ruszała wogole... i robili im 2 scany dzień po dniu i badania...

a tak to jk u dziewczyn.. tylko siuski ciśnienie i macanka brzucha...
to wszystko...
no i chyba 2 razy mi krew pobierali...

+ raz na życzenie na cholestazę bo miałam podejrzenie:tak:

Ja chodze prywatnie przez pierwsze ponad 3 miechy co 2tyg wizyta +USG a teraz co miesiac no ale wlasnie ost nie zrobilam bo lekarz tez byla przekonana,ze mi w szpitalu zrobia.:szok: a tu dupa :happy:

No co kraj to obyczaj w kazdym kraju inaczej traktuja ciaze akurat w irlandiii strasznie naturalnie podchodza tak mi sie wydaje;) Ja mialam robione 2 scany a drugi chyba byl ze wzgledu na to ze moj byl ze mna po raz pierwszy an wizycie i chyba chcial byc mily.:) Ogolnie mam PYTANKO BO W KSIAZCE MATERNITY Z KILKENNY NA WYPRAWCE PISZE MI ZE MAM ROWNIEZ WZIASC 3 COT/PRAM SHEETS no i nie wiem nie mam pojecia co to ejst:baffled: pomozcie proszeee moze ktoras z was wie o co chodzi

ankadaria to chyba chodzi o te podkłady ceratowe pod tyłek..co na łózko się kładzie
ale nie jestem pewna .. u mnie tego się nie bierze..

karolka ja jednak myslę że usg co 2 tyg to lekka przeada nawet jesli imało się wcześniej problemy czy powikłania...
raz w miesiącu by Ci wystarczyło..

karolka ja jednak myslę że usg co 2 tyg to lekka przeada nawet jesli imało się wcześniej problemy czy powikłania...
raz w miesiącu by Ci wystarczyło..

No to nie moj wymysl tylko lekarza, mialam krwiaki i torbiele i krwawilam doslownie co kilka dni i dostawalam leki :-( i co chwila kontrole poniewaz krwiaki byly duze i centralnie kolo dzieciatka. Nie jestem lekarzem i nie mi to oceniac Bogu dzieki mi pomogl i z tego sie ciesze :tak:

ja z Maya w ciazy od 6 tygodnia i teraz tez mialam usg co 2 tygodnie, w zwiazku z poronieniami bo plody obumieraly....co 2 tyg sprawdzali wlasnie tylko czy serduszko bije i malenstwo rosnie....i nie uwazam tego za przesade:-pa dodam ze mialo to miejsce w irlandzkiej klinice wczesnej ciazy a nie w zadnej polskiej klinice.....teraz choc niby jestem w normalnej klinice to tez za kazdym razem lekarz robi mi male usg w gabinecie i nawet nie musze o to prosic bo to u mnie standard:)
teraz wizyte mam w czwartek ,ale czy jakies duze usg bedzie to nie wiem....napewno male na sprawdzenie bijacego serduszka zrobia:tak:
choc teoretycznie jako matce po 35 roku zycia powinni mi jakies niby polowkowe zrobic:-D

reklama
ankadaria mnie się kojarzy to z prześcieradełkiem do łóżeczka,a raczej na pewno :-)

ja dziś zaliczyłam GP.Zrobił mi test ciążowy,siuśki i ciśnienie i już podpisałam się pod jakimś papierkiem do szpitala.Strasznie szybko jak na nich :szok::-D
Na bolące gardło paracetamol :tak:

Do góry