reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
dzieki asienka!

dziewczyny jak stwierdzic czy Dzidzia sie za mlo nie rusza? Moj Maluch szaleje (doslownie) rano i wieczorem (czasem w nocy jak zdarza mi sie obudzic), a w dzien tylko wtedy kiedy sie czegos napije lub zjem cos slodkiego. mozliwe ze on po prostu caly dzien przesypia?

Josia super ze wszystko ok a co do wagi to ja tez w sumie sie nie przejmuje raz ze az tak duzo nie przytylam a dwa waga sie bede martwic pozniej :tak: aby wrocic do tej ktora mialam przed ciaza

Anineczko to witamy w gronie ciezarowek :-)jeszcze raz ogromne gratulacje

Bina GRATULACJE

Vikamcia no to powoli sie rozkreca:tak: czekamy na wiesci

Tichonek zdrowiej Kochana abys miala sile na porodowce :-):tak:

A ja dzis mialam piekny sen,snil mi sie porod,obudzilam sie cala spocona patrze a ja na wysokosci piersi mam mokra koszulke z jednej strony :eek: siara mi leci,wczesniej leciala ale nie az tak mocno.
We czwartek mam do Gp a w niedziele jedziemy na poprawke 4 d zobaczymy co z tego wyjdzie.J mial w niedziele pracowac ale stwierdzil ze za wysoko jestem w ciazy i samej mnie nie pusci wiec jedziemy razem :-)ale sie ciesze :-)

Dziewczyny Was tez tak mocno boli kregoslup ja normalnie juz chodzic nie moge,siedziec tez zle :no:

Czesc Dziewczyny chcialam zadac Wam pytanie poniewaz bylam dzis w szpitalu na wizycie (24t6d) i bylam przekonana,ze zrobia mi USG polowkowe... zreszta moja ginekolog tez mi mowila, a tu nic... powiedzieli,ze wszystko jest ok i kazali isc do domu.Chcialam Was zpytac czy mialyscie robione takie badanie w szpitalu czy robilyscie je na wlasna reke w przychodni?

Ja akurat bede rodzic w NMH i na USG polowkowe musialam umowic sie oddzielnie. Tzn w szpitalu mialalm to USG ale nie na zwyklej wizycie. To bylo napisane w liscie od nich, zapraszajacym na pierwsza wizyte.

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny chcialam zadac Wam pytanie poniewaz bylam dzis w szpitalu na wizycie (24t6d) i bylam przekonana,ze zrobia mi USG polowkowe... zreszta moja ginekolog tez mi mowila, a tu nic... powiedzieli,ze wszystko jest ok i kazali isc do domu.Chcialam Was zpytac czy mialyscie robione takie badanie w szpitalu czy robilyscie je na wlasna reke w przychodni?
ja ro iłam u pl gina na własną reke

tu usg jest w 32-35 tc gdzies na ten czas ci wyznaczą termin

Ja akurat bede rodzic w NMH i na USG polowkowe musialam umowic sie oddzielnie. Tzn w szpitalu mialalm to USG ale nie na zwyklej wizycie. To bylo napisane w liscie od nich, zapraszajacym na pierwsza wizyte.

Anineczka jeszcze raz gratulacje:)))
Aniu ja to sie nie odzywam co mnie nie boli;)
Bina gratulacje zdjecia kochana jak najszybciej wklejaj:)
a tak wogule to juz niedlugo jak nam sie dzieciatka posypia to szok co tydzien okzaze sie ze sie jakies ur:))))))

Dzieki dziewczyny bo juz zaczelam sie martwic! Umowie sie z moja ginekolog jak wroci z urlopu, a wizyte z usg mam wyznaczona w 34tyg, ale to ze wzgledu na to, ze mam b.nisko łożysko. Ta Irl sluzba zdrowia mnie wykonczy :)

reklama
Dziewczyny Was tez tak mocno boli kregoslup ja normalnie juz chodzic nie moge,siedziec tez zle

Aniaa - ja jestem prawie w 24tc a juz ledwo chodze. nie mowiac o wchodzeniu po schodach, czy nawet wstaniu z kanapy. Pani doktor mi tylko powiedziala, ze to sie zdarza paniom w ciazy ;) Jedne maja przyplyw energii i wrecz "fruwaja" nad ziemia, a niektore - jak ja - z checia zapadlyby w sen zimowy ;)

karolinka - ja mialam polowkowe w 22tc. przy pierwszej wizycie szpitalnej w 12tc mialam umowiony tylko skan na ten termin. ogolnie ja sie obwaialam, ze tego skanu w szpitalu nie zrobia i poszlam do ginekolog na polowkowe pod koniec 19tc. i przy okazji skan 3/4d ;)

Do góry