reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
Barmanko ja już jakiś czas temu szukałam info na ten temat.Teraz jeszcze moje nogi mają się dobrze,poza bólem stóp po spacerach,ale obrzęków żadnych.Ale z Radkiem strasznie mi puchły nogi przez ostatnie 2 miesiące,myślę,że przede wszystkim dlatego,że były upały:sorry:dlatego już szukałam czegoś na ten temat.Tu są dwa linki na ten temat:
Wp�yw ci��y na nogi > Ci��a
Sposób na opuchnięte nogi - Ciąża - Rodzice radzą
Poczytaj,może coś pomogą:tak:
Ale może przy następnej wizycie u lekarza powiedz mu o tym bo na tym etapie ciąży takie dokuczliwe obrzęki to chyba trochę wcześnie:sorry:Mogą świadczyć o zatruciu ciążowym:sorry:Mam nadzieję,że u Ciebie to nic poważnego ale lepiej dmuchać na zimne:sorry:
Dodam,że ja jestem na prawdę ciężka i nie jest tak źle z moimi nogami:sorry:

Ja planowałam zakupić taką nianię
Fisher Price Sounds and lights Monitor – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

Koleżanka ją miała i była bardzo zadowolona, bardzo dobrze "ściągała" dźwięki.
Tylko nie wiem, czy ona jest w obydwie strony, tak jak pisała lubiczanka....

to ja się wypowiem bo mam tą samą:tak: najtańszą w sumie , najwzwyklejsza a jest super
działą jedną stronę , czyli ze tylko ja słysze dziecko
jeśli chodzi o ściąganie dźwięków to faktycznie , w sypialni małej np nie słuchać co się dzieje za oknem , a ja w niani słyszałam głosy dzieciarni za płotem:tak::-p
i zawsze zdawao mi się że ją obudzą , a ona miała cisze i spokój..
nie wiem czym to szło ale szło

nie ma żadnych szmerów nie piszzy itp...
jak dla mnie się nadaje idealnie.. lampeczka lekko świeci , no i dżwięk można sobie ustawić i do rego są 2 poziomy nie wiem o co z tym kaman , ale u nas działą na 1 poziomie , na 2 już nie... może to jakieś częstotliwości czy coś

ta część co jest z mamą działa albo na baterie albo na prąd, jak się włącza do prądu opcja baterii się blokuje , dzięki czemu się nie czerpią niepotrzebnie..
hmmm nie wiem , ale chyba za bardzo się rozpisałam więc kończę:-p

witam mamuski,kurcze pewnie z miesiac mnie tu nie bylo.otoz jak zaczelismy malowac pokoik dla malego to zdecydowalismy sie pomalowac calutki dom,nawet dzwi,calutki dom do gory nogami mialam,a ze moj kochamy mezus jest taki kochamy to zabral nas na kilka dni do hotelu w wexford,spac i maszarze zrobily swoje.pokoik malego pomalowany jeszce lozeczko trzeba poskladac,przewijak zniesc i w szafie malemu poukladac.zakupy dla malego zakonczone,do szpitala tez wszystko mam,tylko spakowac sie jeszcze trzeba.brzusio rosnie a maly szaleje ze hej,bol straszny.jeszcze tylko kilka tygodniu.
caluje i pozdrawiam

witam mamuski,kurcze pewnie z miesiac mnie tu nie bylo.otoz jak zaczelismy malowac pokoik dla malego to zdecydowalismy sie pomalowac calutki dom,nawet dzwi,calutki dom do gory nogami mialam,a ze moj kochamy mezus jest taki kochamy to zabral nas na kilka dni do hotelu w wexford,spac i maszarze zrobily swoje.pokoik malego pomalowany jeszce lozeczko trzeba poskladac,przewijak zniesc i w szafie malemu poukladac.zakupy dla malego zakonczone,do szpitala tez wszystko mam,tylko spakowac sie jeszcze trzeba.brzusio rosnie a maly szaleje ze hej,bol straszny.jeszcze tylko kilka tygodniu.
caluje i pozdrawiam

Bina to juz jestescie przygotowani,ale ten czas leci szok :szok:
Teraz tylko czekac jak pokolei bedziemy rodzic :-D

Tichonku my jak mielismy mieszkanko na jednym poziomie to tez niani nie mialam a teraz by sie przydala bo mieszkanko mamy duze pietrowe

Vikamcia Dzieki :-)

Ostatnia edycja:
BARMANKA-NO WŁAŚNIE PIERWSZE CO TO ZERKNEŁAM NA SUWACZKA tWEGO NA JAKIM JESTES ETAPIE,,ale tak jak pisze Tichonek zwykle nogi puchną pod koniec ciąży-i w cieple zwykle.Tak więc cokolwiek to nie jest koniecznie poinformuj na wizycie-czy to gp czy szpitalna:/Ale pozytywne nastawienie-to jest ważne:)
Aaniu-z doświadczenia wiem,że niania się przyda wszędzie gdzie nocujesz-nawet jak do Pl pojedziecie:)
Bina-no wijesz gniazdeczko na całego-skąd ja to znam:)))))

Tichonku dzięki za linki, poczytam w wolnym czasie.

Lubiczanko, byłam dziś u gp, musiałam jeszcze raz wypełnić formę o maternity. Niestety moja gp na urlopie więc nie miałam okazji zapytać kogokolwiek. A obawiałam się że jeśli poproszę o wizytę do innego lekarza to mnie "skasują".

W poniedziałek mam scan w szpitalu to zapytam się mojej lekarki.
Też jestem zaskoczona tym puchnięciem nóg, wiem że to za wcześnie..
A tak z czystej ciekawości zapytam, jakie badanie wykrywa zatrucie ciążowe? (krew, mocz?)

Barmanko podczas zatrucia ciążowego najczęstsze objawy to zbyt wysokie ciśnienie tętnicze,obrzęki właśnie i białkomocz:sorry:
Więc wystarczy chyba badanie moczu i ciśnienia:sorry:
Lubiczanko a jaką miałaś tę nianię co w dwie strony działała?Pytam bo na razie nie potrzebuję,ale jakby się jakimś cudem udało nam kiedyś tam przeprowadzić to niania by się przydała:tak:
Bina wołałam Cię,wołałam i wywołałam:-)Ale musiecie mieć teraz pięknie i czyściutko w domku:-)

reklama
Do góry