reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Josia to trzymam kciuki, zeby to juz :)
Aniaaa83 niestety okazuje sie ze te goraczki wracaja.. :( ja nie mam pojecia co to jest, ale wczoraj ok. 22:00 znow dostalam 37,7 z zawrotami glowy ale bez dreszczy. \wzielam jeden paracetamol i przeszlo - pocilam sie po nim mocno i to byly te zimne poty. Ok. polnocy poszlam spac. Niestety ok 4:00 lub 5:00 nad ranem znowu temperatura - 37,9 :( tym razem z zimnymi dreszczami, bylam rozpalona, ale bylo mi zimno. No to znow paracetamol i po osmej wstalam "zdrowa" i znow pocilam sie zimnymi potami (nawet pod nosem......). Zaczyna mnie to martwic, bo jak bylam wtedy w szpitalu na noc, robili mi badania krwi, moczu, dzidzi i wszystko bylo ok. Aniu, moze napisz mi jednak jak to z Toba bylo, moze ja czegos nie wiem?..

Mialas pobierana krew niedawno?
U mnie bylo tak ze mialam goraczke 40 stopni drgawki cialo oblewalam cieplo woda przeszlo na jakies 2 godzinki pozniej znowu tak samo zimno,drgawki pojechalsmy do szpitala to bylo{ w nocy z soboty na niedziele} od razu mnie na oddzial wzieli badania wszystkie jeszcze mialam problem z oddychaniem czyli moj stan sie pogarszal ale oni czekali nie wiem na co,skurcze mialam ale rozwarcie na 1 cm kazali czekac i tak czekalam do wtorku rana kiedy bylo naprawde zle bo lezlam juz na ojomie zrobili mi cesarke z cora bylo wszystko dobrze na szczescie a mnie przewiezli spowrotem na ojom co sie okazalo lekarz nie udzielal mojemu mezowi zandych informacji,dopiero jak wyszlam ze szpitala i pojechalismy do gp z corka na wizyte jak miala 2 tyg wtedy tam sie dowiedzielismy co mi bylo konkretnie gp nam powiedziala w szpitalu niestety mowili tylko ze infekcja infekcja a konkretnie infekcja krwi-sepsa to tyle jak cos to pytaj
Niecaly tydzien wczesniej bylam na pobraniu krwi i to tam prawdopodobnie mnie zarazli {to byl wtorek a zaczelo sie cos dziac z soboty na niedziele bo wczesniej dobrze sie czulam nic mi nie bylo} to nie jest grypa ze od tak lapiesz.

Josia powodzenia :-)

reklama
Aniaaa83 bardzo Ci dziekuje za odpowiedz, i przykro mi slyszec, ze cos takiego sie w ogole wydarzylo.. Natomiast ciesze sie ze i Ty i dzidzia jestescie cale i zdrowe. Pocieszam sie szczerze tym, ze nie dobijam do 40stopni, ale po 15stej mialam znow 38 stopni, przeslo po paracetamolu - standard - no i teraz wlasnie czuje, ze znow sie dzieje... We wtorek mam wizyte u GP na rano, ale jesli jutro znowu bedzie to samo, chyba znow zadzwonimy do szpitala :( ja nie mysle, ze to normalne...
Krew mialam pobierana dosc dawno - koncowka lipca - a te goraczki zaczely sie tydzien temu. Doszly mi czerwone plamki na brzuchu i cos na ksztalt pokrzywki na nogach (nagle sie pojawia i po kwadransie znika).
Wiem dziewczyny, ze nie jestescie lekarzami, zreszta nawet lekarze nie wiedza co i jak.. Jakiekolwiek jednak wskazowki wezme sobie do serca i dziekuje :*

Josiu kibicuje Ci bardzo, dawaj tego slodziaka na swiat! :))

Katrina ja mam wizyte w szpitalu we wtorek więc się dowiem co i jak.
Moja znajoma ma już 39tydz. i tydzień temu jej sprawdzali czy ma rozwarcie, mówiła że boli. Tak mnie wystraszyła że się boje jechać hihi :)

my nadal w domu. ogolnie czuje sie lepiej niz wczoraj. wczoraj wieczorem mialam lekkie skurcze od czasu do czasu, ale pozniej w nocy i dzis juz cisza. Ja po tym masazu ledwo chodze, ale zmuszam sie do spacerow, a maz mnie terroryzuje kazac lazic po schodach - w nagrode dostaje krowki ;-)

jutro wizyta kontrolna w szpitalu jesli sie do tego czasu nic nie ruszy.

A ja już myślałam że Ty już PO, a tu jeszcze nic. Ja wizyte kontrolną mam we wtorek i dalej nic. Ale już nawet apetytu nie mam, chodze taka bez życia

Drogie mamusie właśnie zauważyłam że strasznie mi brzuch opadł i mam taki ból jak zakwasy tak w okolicy bikini. Czy to coś może przepowiadać?

reklama
Lubiczanka tak myślisz? Ja już sie boje sprawdzam cały czas czy coś mi nie leci ale cisza, ja jeszcze sobie dom posprzatam w razie czego hihi

Do góry