reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Może są jakieś mamy z okolic Trzebnicy, Brzegu Dolnego, Wołowa ?????

moja strasznie lubi wodę ale ona przyzwyczajona do tego, jak byliśmy nad morzem to dosłownie ludzie w szoku byli bo to czerwiec woda miała 14 stopni a nasza mała dziadyga im większa fala tym lepiej :-D:-D:-D:-D

kasia zdrówka życzę, dobrze że ja narazie nie wiem co to kaszel u dziecka, a na katar sprzedała mi ostatnio pediatra patent z masłem, zamrożone masło skrobie się na wiórki i jak dzieć już zaśnie wkłada mu się do nosa i to masło się powoli rozpuszcza i katar nie osadza się na oskrzelach tylko jest wydalany przez dziecko, kilka razy już mi o tym mówiła ale teraz spróbowałam pierwszy raz i zadziałało, mała spała całą noc i się nie męczyła i obyło się bez antybiotyku

paulinka wcale się nie dziwię Twojemu że mu się nie chce jeździć, a Ty masz prawko???? jeździsz autkiem ????

reklama
ja od zawsze na katar od razu smaruję na noc pulmexem baby i działa cuda, mały chory od soboty a w poniedziałek już kataru nie było :-) przede wszystkim jest super bo te olejki eteryczne powodują że oddycha swobodnie całą noc no i rozgrzewa, jak szybko zastosować to naprawdę moment i przechodzi, został nam tylko ten kaszel i nie podoba mi się on :-( dziś dzwoniłam do przychodni ale pierwszy lekarz będzie wolny dopiero w czwartek :-( ale jeszcze zadzwonię po 11 do naszej doktorki może nas przyjmie, niech go chociaż osłucha bo tak dziwnie oddycha i tan kaszel go męczy przeokropnie - ogólnie dzisiejsza noc troszkę lepsza :-)

chętnie bym pojechała nad może ;-)

a wiecie że nie mogą w przychodni odmówić przyjęcia dziecka, miałam to samo ostatnio, powiedzieli mi że już nie ma miejsc więc pojechałam prywatnie i ona mi na to że na dzieci nie ma limitów i nie mogą odmówić przyjęcia

kasia ja też smaruję pulmexem ale moja łapała infekcje od mojej siostrzenicy bo ta ma trzeciego migdała do wycięcia no i ciągle zaraża, a do tego teraz przedszkole zmieniła i nosi te wszystkie zarazki !!!!!!!!!

my teraz byśmy tez chcieli nad morze wyjechać, zobaczymy może na weekend się uda

dlatego kazałą nam zadzwonić po 11, ale w sumie to nie wiem czy warto, ogólnie jest tak że jak dzieje się coś poważnego to nawet dorosłej osobie nie mogą odmówić a wiadomo że u małych dzieci w zasadzie wszystko jest bardziej niebezpieczne szybciej wymagają konsultacji lekarza itd. ... tak teraz patrzę na Natanka że wygląda lepiej i może mu sam ten kaszel przejdzie, sama nie wiem, może faktycznie poczekać ... :-(

wiesz lepiej warto spróbować dostać się do lekarza bo o zapalenie oskrzeli szybko
ja i tak nie wierzę tym naszym lekarzom u mnie w ośrodku to są konowały, traktują mnie tak jakbym miała z pięcioro dzieci i wiedziała wszystko !!!!! wkurzają mnie strasznie i dlatego jak się coś dzieje poważniejszego to jadę do Radziądza Iwona Wysokowska opinie - pediatra, lekarz rodzinny Korzeńsko - ZnanyLekarz.pl

u nas w ośrodku to tylko szczepię

ale Ty ślicznie rysujesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
ja jestem bardzo zadowolona z naszej pani pediatry, zawsze dokładnie osłu****e mi synka, zresztą jest na tym punkcie przewrażliwiona i to ona wykryła na serduszku szmery i skierowała do kardiologa, zawsze uważa że lepiej dmuchać na zimne, ogólnie też zawsze słucha co do niej mówię i zwraca uwagę na moje obawy więc nie narzekam ... tylko chodzi mi o to że właśnie dużo mniej kaszle i chyba mu przechodzi powoli, mam tylko wrażenie że dziwnie oddycha (szybciej i chyba płytko z takim jakby lekkim świstem) :baffled: ... a kaszel ogólnie mokry ale słyszę że ciężko mu odkrztusić

no to lepiej idź do lekarza niech go osłucha !!!!!!!

u nas ogólnie ośrodek do bani jest i dla dorosłych i dla dzieci jak już potrzebuję jakiegoś specjalisty to wolę jechać właśnie do Trzebnicy albo prywatnie gdzieś

moja doktor rodzinna leczyła mi mamę na rwę kulszową, a po miesiącu mama zmarła na raka, 3 razy prosiłam ją aby dała skierowanie na RTG to ciągle powtarzała że nie potrzeba

mój lekarz prowadzący nigdy nie mówi mi że nie potrzeba, wręcz sama zachęca żeby się badać często i nigdy nie ma problemu jak proszę o skierowanie nawet na najbardziej bzdurne badanie :-) zawsze chodziłam do doktor Witwickiej ale nawet nie wiem czy nadal przyjmuje bo się dużo pozmieniało w ośrodku

no ok, to dzwonie do tej przychodni - jedno co mnie wkurza to że się tam nigdy dodzwonić nie mogę ;-) albo zajęte, albo nikt nie odbiera ...

reklama
O widzę, że o lekarzach mowa:) Naszym lekarzem rodzinnym jest nasz sąsiad, więc z niczym problemu nie mamy:) Do pediatry od czasu do czasu jeździmy prywatnie. Do ordynatora oddziału pediatrycznego w Oleśnickim szpitalu. Bardzo miły i kompetentny człowiek:) A drugim maleństwem przez najbliższe 36 tgodni nędzie się opiekował gin z Obornik Śl:)

Do góry