reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

Ja też już bym chciała wrzesień a tu jeszcze 6 długich miesięcy. Pociecha jest to że niedługo będe czuła figlusia w moim brzuszku:))

reklama
Juz wkrotce kazda z nas bedzie wyczuwala te cudne ruchy naszych Szkrabko...juz wkrotce:rofl2: i gratulacje dla tych ktore juz je wyczuwaja, a bynajmniej smyrniecia hehe tak jak ja;-):tak:

Nie wiem jak mam to napisać, hehehe - ale w niedzielę jadąc autkiem wydawało mi się, że coś mi się w dolnej części brzuszka dzieje, ale jak zwykle - pomyślałam sobie, że to pewnie nie dzidzia - bo za wcześnie... Wczoraj natomiast potwierdziły się moje przypuszczenia - w 16tyg i 5dniu jestem pewna, że mój Szkrabik dał znać o sobie - położyłam się wieczorkiem do łóżka i chciałam sięgnąć po szwedzkie wydanie "mamo to ja" i wtedy pojawiło się takie samo uczucie co w aucie - tyle, że trwało to ok 2 minut. A żebym miała to opisać - to w sumie nie potrafię - takie nie ruchy, ale takie COŚ...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie umiem tego określić!!!!

Wiola gratulacje!!!:-)! To fakt ciezko opisac to uczucie:happy:Na pewno to cos pieknego i niesamowitego, gilgotki przelewanki...:confused::-D:rofl2:
Wieczorekiem wczoraj czulam jakies bulgotki w brzuszku i tak jakos wydawalo mi sie ze to dzidzia nie spi:tak:;-)

A tak wogole, to zanim potwierdzilismy z M ze jestem w ciazy to M przytknal raczke i uszko do brzuszka i powiedzial ze lzami w oczach: "CZUJE JAK BIJE TAM SERDUSZKO, NASZE SERDUSZKO, KOCHANIE JESTES W CIAZY JA TO WIEM":-);-):happy:

Princi - najśmieszniejsze jest to, że ja zamiast się cieszyć - to wybałuszam oczy jak ten emotikon :szok: i się zastanawiam czy to oby na pewno to...Jakieś takie obce mi się to wydaje... No ale cóż pierwsza ciąża - to i wszystko nowe :-)

Oli - mój M co wieczór rozmawia z brzusiem - przykłada uszko, nasłu****e i za chwilkę zaczyna gadać "Słyszysz mnie Skarbie?" itp, a ja się śmieję do rozpuku - bo mi się to jakieś śmieszne wydaje i mu mówię, że dzidziulek nie słyszy Ciebie jeszcze - a on na to, że to nieważne - a może już słyszy i dalej z tym brzusiem gada :-D:-D:-D

cudowne uczucie Wiolaw.Ja też coraz częsciej czuje moje maleństwo szczególnie jak siedzę w pracy dziewiątą godzine przed komputerem mały albo mała daje znać o sobie, wtedy wiem że muszę zmienić pozycję albo iść już do domu. Teraz będziemy juz coraz częściej to odczuwać pamiętam jak moje dziecko miało co chwilę czkawkę miałyście tez tak? A co do tego czy maluch cię słyszy czytałam że od 4 miesiąca mogą reagować na dźwięki

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry