reklama
naftanalek
Fanka BB :)
ja niestety nie czuję jeszcze nic a tak bym już chciała poczuć to o czym tak piszecie
Wiolawb
Nie wiem jak mam to napisać, hehehe - ale w niedzielę jadąc autkiem wydawało mi się, że coś mi się w dolnej części brzuszka dzieje, ale jak zwykle - pomyślałam sobie, że to pewnie nie dzidzia - bo za wcześnie... Wczoraj natomiast potwierdziły się moje przypuszczenia - w 16tyg i 5dniu jestem pewna, że mój Szkrabik dał znać o sobie - położyłam się wieczorkiem do łóżka i chciałam sięgnąć po szwedzkie wydanie "mamo to ja" i wtedy pojawiło się takie samo uczucie co w aucie - tyle, że trwało to ok 2 minut. A żebym miała to opisać - to w sumie nie potrafię - takie nie ruchy, ale takie COŚ... Nie umiem tego określić!!!!
Wiola gratulacje!!!:-)! To fakt ciezko opisac to uczucieNa pewno to cos pieknego i niesamowitego, gilgotki przelewanki...
Wieczorekiem wczoraj czulam jakies bulgotki w brzuszku i tak jakos wydawalo mi sie ze to dzidzia nie spi;-)
A tak wogole, to zanim potwierdzilismy z M ze jestem w ciazy to M przytknal raczke i uszko do brzuszka i powiedzial ze lzami w oczach: "CZUJE JAK BIJE TAM SERDUSZKO, NASZE SERDUSZKO, KOCHANIE JESTES W CIAZY JA TO WIEM":-);-)
Wieczorekiem wczoraj czulam jakies bulgotki w brzuszku i tak jakos wydawalo mi sie ze to dzidzia nie spi;-)
A tak wogole, to zanim potwierdzilismy z M ze jestem w ciazy to M przytknal raczke i uszko do brzuszka i powiedzial ze lzami w oczach: "CZUJE JAK BIJE TAM SERDUSZKO, NASZE SERDUSZKO, KOCHANIE JESTES W CIAZY JA TO WIEM":-);-)
Wiolawb
Princi - najśmieszniejsze jest to, że ja zamiast się cieszyć - to wybałuszam oczy jak ten emotikon i się zastanawiam czy to oby na pewno to...Jakieś takie obce mi się to wydaje... No ale cóż pierwsza ciąża - to i wszystko nowe :-)
Wiolawb
Oli - mój M co wieczór rozmawia z brzusiem - przykłada uszko, nasłu****e i za chwilkę zaczyna gadać "Słyszysz mnie Skarbie?" itp, a ja się śmieję do rozpuku - bo mi się to jakieś śmieszne wydaje i mu mówię, że dzidziulek nie słyszy Ciebie jeszcze - a on na to, że to nieważne - a może już słyszy i dalej z tym brzusiem gada
henrietta5
cudowne uczucie Wiolaw.Ja też coraz częsciej czuje moje maleństwo szczególnie jak siedzę w pracy dziewiątą godzine przed komputerem mały albo mała daje znać o sobie, wtedy wiem że muszę zmienić pozycję albo iść już do domu. Teraz będziemy juz coraz częściej to odczuwać pamiętam jak moje dziecko miało co chwilę czkawkę miałyście tez tak? A co do tego czy maluch cię słyszy czytałam że od 4 miesiąca mogą reagować na dźwięki
Ostatnia edycja:
reklama
Wiolawb
Henrietta - to widzę, że mój M lepiej poinformowany niż ja, hehehe. Więc niech sobie z tym brzusiem gada...