reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

Ja też już bym chciała wrzesień a tu jeszcze 6 długich miesięcy. Pociecha jest to że niedługo będe czuła figlusia w moim brzuszku:))

reklama
Juz wkrotce kazda z nas bedzie wyczuwala te cudne ruchy naszych Szkrabko...juz wkrotce:rofl2: i gratulacje dla tych ktore juz je wyczuwaja, a bynajmniej smyrniecia hehe tak jak ja;-):tak:

Nie wiem jak mam to napisać, hehehe - ale w niedzielę jadąc autkiem wydawało mi się, że coś mi się w dolnej części brzuszka dzieje, ale jak zwykle - pomyślałam sobie, że to pewnie nie dzidzia - bo za wcześnie... Wczoraj natomiast potwierdziły się moje przypuszczenia - w 16tyg i 5dniu jestem pewna, że mój Szkrabik dał znać o sobie - położyłam się wieczorkiem do łóżka i chciałam sięgnąć po szwedzkie wydanie "mamo to ja" i wtedy pojawiło się takie samo uczucie co w aucie - tyle, że trwało to ok 2 minut. A żebym miała to opisać - to w sumie nie potrafię - takie nie ruchy, ale takie COŚ...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie umiem tego określić!!!!

Wiola gratulacje!!!:-)! To fakt ciezko opisac to uczucie:happy:Na pewno to cos pieknego i niesamowitego, gilgotki przelewanki...:confused::-D:rofl2:
Wieczorekiem wczoraj czulam jakies bulgotki w brzuszku i tak jakos wydawalo mi sie ze to dzidzia nie spi:tak:;-)

A tak wogole, to zanim potwierdzilismy z M ze jestem w ciazy to M przytknal raczke i uszko do brzuszka i powiedzial ze lzami w oczach: "CZUJE JAK BIJE TAM SERDUSZKO, NASZE SERDUSZKO, KOCHANIE JESTES W CIAZY JA TO WIEM":-);-):happy:

Princi - najśmieszniejsze jest to, że ja zamiast się cieszyć - to wybałuszam oczy jak ten emotikon :szok: i się zastanawiam czy to oby na pewno to...Jakieś takie obce mi się to wydaje... No ale cóż pierwsza ciąża - to i wszystko nowe :-)

Oli - mój M co wieczór rozmawia z brzusiem - przykłada uszko, nasłu****e i za chwilkę zaczyna gadać "Słyszysz mnie Skarbie?" itp, a ja się śmieję do rozpuku - bo mi się to jakieś śmieszne wydaje i mu mówię, że dzidziulek nie słyszy Ciebie jeszcze - a on na to, że to nieważne - a może już słyszy i dalej z tym brzusiem gada :-D:-D:-D

cudowne uczucie Wiolaw.Ja też coraz częsciej czuje moje maleństwo szczególnie jak siedzę w pracy dziewiątą godzine przed komputerem mały albo mała daje znać o sobie, wtedy wiem że muszę zmienić pozycję albo iść już do domu. Teraz będziemy juz coraz częściej to odczuwać pamiętam jak moje dziecko miało co chwilę czkawkę miałyście tez tak? A co do tego czy maluch cię słyszy czytałam że od 4 miesiąca mogą reagować na dźwięki

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry