reklama
Ciania
Aktywna w BB
A u mnie nadal cisza
u mnie tez 20 tydzien i chyba cisza .... no chyba że to co czuję to to sa tuchy dziecka a nie tak jak podejrzewam ...wilczy apetyt na pomarańczo i pomidora i ogóreczka i rzodkiewkę i ... i ....
O
onka
Gość
Ja już od 3-4 dni czuje wyraźne gilgotki i puknięcia mojego szkrabika... dziś dawał czadu po południu po 16:00 :-)
ciainia nie martw się każda ciąża jest inna, każda z nas czuje inaczej, tak jak mi mój gin mówił, każda mama ma inne tkanki nerowe, jedne bardziej czułe inne nie, wogóle zalezy to od wielu czynników... poczekaj a poczujesz. spokojnie
oli mój maluszek zaś z lewej i to z lewej czuje go dużo dużo częściej niż z prawej, hehehe
ciainia nie martw się każda ciąża jest inna, każda z nas czuje inaczej, tak jak mi mój gin mówił, każda mama ma inne tkanki nerowe, jedne bardziej czułe inne nie, wogóle zalezy to od wielu czynników... poczekaj a poczujesz. spokojnie
oli mój maluszek zaś z lewej i to z lewej czuje go dużo dużo częściej niż z prawej, hehehe
-inka
Fanka BB :)
Dziewczyny czy możliwe żeby dziecko kopało w podbrzuszu?
Czytam o prawej, lewej stronie a ruchy mojego dziecka czuję w całym podbrzuszu. Lekarz mówi że to na pewno ruchy, ale ja już sama nie wiem.
A wcześniej któraś z was pisała że odczuwalność ruchów zmniejsza łożysko znajdujące się na przedniej ściance. I to chyba racja. Dziś lekarz powiedział mi że mam tak ułożone łożysko, ale w bezpiecznym położeniu, ale to może amortyzować ruchy. Także spokojnie dziewczyny . Może właśnie jest tak, ze i u was nie czuć tego tak intensywnie jak u pozostałych :-).
Czytam o prawej, lewej stronie a ruchy mojego dziecka czuję w całym podbrzuszu. Lekarz mówi że to na pewno ruchy, ale ja już sama nie wiem.
A wcześniej któraś z was pisała że odczuwalność ruchów zmniejsza łożysko znajdujące się na przedniej ściance. I to chyba racja. Dziś lekarz powiedział mi że mam tak ułożone łożysko, ale w bezpiecznym położeniu, ale to może amortyzować ruchy. Także spokojnie dziewczyny . Może właśnie jest tak, ze i u was nie czuć tego tak intensywnie jak u pozostałych :-).
A ja chciałam zakomunikować wszem i wobec, że moje maleństwo tak "nawala", że można to już zobaczyć! Normalnie widać w którym miejscu kopie i brzuch mi się tam wybrzusza lekko A nie powiem, żeby to było delikatne- czasami aż mi oczy wychodzą ja mi zasunie kopa- chociaż bardziej mi to wygląda na jakieś fikołki;-)
Jutrto kończę 23 tydzień:-)
Jutrto kończę 23 tydzień:-)
kizi
tak to jest możliwe ja tam mam bardzo czesto ze czuje ruchy w podbrzuszu a dokładniej jak mam załozone jeansy i akurat kończą sie w podbrzuszu wtedy najbardziej czuje:-)Dziewczyny czy możliwe żeby dziecko kopało w podbrzuszu?
u mnie juz też widac jak dziecko kopie to sie brzuch rusza i podnosi;-)suuuper
Wiolawb
I u mnie dokładnie to samo Sekundowe wybrzuszenia- tak je nazywam
E
Elunia1609
Gość
a ja wczoraj jak trzymałam kartkę na brzuszku to tak fajnie się kilka razy zatrzęsła
U mnie jest to samo... brzuszek też się wypukla ... czasami są takie małe guzki i czasmi taki większe więc napewno to główka albo pupka małego. A najlepsze jest jak się położe na lewym boku a mały się prostuje:-) to z prawej strony delikatnie czuc nóżki a w materac łóżka wbiła się główka;-) takie śmieszne uczucie.
W sobote miałam wesele i tańczyłam do 6 rano:-) a jak wróciłam to nie było mowy o spaniu bo mały w najlepsze aż skakał do góry... widocznie mama za mało się wytańczyła hehe
W sobote miałam wesele i tańczyłam do 6 rano:-) a jak wróciłam to nie było mowy o spaniu bo mały w najlepsze aż skakał do góry... widocznie mama za mało się wytańczyła hehe
reklama
gabis
Dziewczyny a powiedzcie mi jak teraz ułozone są w brzuchu nasze Malenstwa? Gdzie mają główke a gdzie nóżki? Czy są tak zgięte w pół? Moze to głupie pytanie, ale niestety gina sie nie zapytałam no i nie wiem, a wy jestescie skarbnicą wiedzy.
I w którym miejscu czujecie teraz ruchy dzidzi?? Czy to mozliwe zeby mnie kopało juz tak na samej gorze brzucha, pod klatką piersiową? Bo do tej pory czzulam małego najzesciej po lewej stronie w okolicach pepka, a wczoraj tak zaczął sie wiercic ze robił grande w całym brzuchu, dlatego sie zastanawiam, czy to napewno dzidzia, czy moze kiszki ;-)
I w którym miejscu czujecie teraz ruchy dzidzi?? Czy to mozliwe zeby mnie kopało juz tak na samej gorze brzucha, pod klatką piersiową? Bo do tej pory czzulam małego najzesciej po lewej stronie w okolicach pepka, a wczoraj tak zaczął sie wiercic ze robił grande w całym brzuchu, dlatego sie zastanawiam, czy to napewno dzidzia, czy moze kiszki ;-)
Ostatnia edycja: