reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Monitoring owulacji

Malinka30

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, byłam dziś na monitoringu owulacji i lekarka stwierdziła, ze z jednego jajnika wytworzyły się dwa jajeczka i dodała, ze lepiej by było gdyby był jeden, bo te dwa nie są jak na ten dzien cyklu duże (jeden mniejszy). Czy jest szansa, ze w tym cyklu może się udać zajść w ciąże? Czy raczej się nie nastawiać? Jakoś tak mnie negatywnie to nastawiło po tej wizycie…

reklama
Który dokładnie dzień cyklu dzisiaj masz i jakiej wielkości są to pęcherzyki? Szansa oczywiście zawsze jest jeśli pęcherzyk pęknie i będzie seks 😉 A dlaczego negatywnie Cię to nastawiło?

Dzisiaj mam 12 z 28 dni cyklu. Jeden 9mm a drugi 16mm. Negatywnie, bo lekarka zaczęła mówić, ze lepiej jakby byl jeden, ze nie wiadomo, czy jak są dwa to czy któryś z nich pęknie.

16mm to dobra wielkość jak na 12dc, jeśli założyć, że owulacje masz w 14dc zazwyczaj, to przez te dwa dni pęcherzyk może urosnąć jeszcze 4mm(2mm na dzień) i ma szansę pęknąć. Zazwyczaj pęcherzyki pękają już od 18mm do 26mm.

16mm to dobra wielkość jak na 12dc, jeśli założyć, że owulacje masz w 14dc zazwyczaj, to przez te dwa dni pęcherzyk może urosnąć jeszcze 4mm(2mm na dzień) i ma szansę pęknąć. Zazwyczaj pęcherzyki pękają już od 18mm do 26mm.
Dzięki :) będziemy z mężem próbować z nadzieją, że tym razem się uda :)

reklama
Hej ja mam dzisiaj 14dc lewy jajnik 18mm, prawy 12mm czyli tez moze jeszcze peknac? Bo tez moj lekarz mowi, ze male sa. W srode wizyta czy cos peknie. A ja sie zestresowalam wlasnie stwierdzeniem, ze sa male

Do góry