reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moje dziecko nie chce pić, co robić??

kakakarolina dzieki. No i Wszystkiego Najlepszego dla Maxia z okazji jego 1 urodzinek:) STO LAT:)
h025.gif
241.png

skoro kakao to napoj to tyle dobrego ze chociaz to ruszy:) no i ciesze sie ze nie ma uczulenia na mleko krowie poki co nic sie nie dzieje a pije je juz od kilku dni.

Ostatnia edycja:
reklama
MamoPaulinki dopiero teraz zobaczylam, że Twoja dzidzia taka mała. To już w ogóle nie musisz sie martwić gdy dziecko nie je pokarmów stałych to może ale nie trzeba dopajać. Maks nie pił do 6 miesiąca dopiero potem załapał. Przecież mleczko to napój - robicie je z wody prawda? chodzi o to że po posiłku stałym może się dziecku chcieć pić po mleczku już nie więc kakao jest ok.

Ja myślę tak jak ty ale często zapada się jej ciemiączko, a poza tym lekarze ciągle mi mówią, że jak karmię sztucznym to trzeba chociaż troszkę dopajać. I bądź tu mądra? Ja jak napisałam robię jej rzadkie mleko i tyle, może za jakieś 2 miesiące zaczniemy rozszerzać dietę i wtedy zasmakuje jej picie? A kolejny problem to taki, że ona je malutko, teraz przez ząbki to już po połowie tego co jadła wcześniej i waga jej stoi już drugi tydzień. Jak dam coś do picia to o tyle mniej zje mleka. To ja wolę, żeby to mleko piła bo chociaż ma jakieś wartości odżywcze:)

100 LAT dla MAKSA!!!

ja bym się tak bardzo nie przejmowała, moja mała przez pół roku nie bardzo chciała pić cokolwiek oprócz mleka, w końcu przyszły upały i polecieliśmy do Polski na urlop, wtedy jak się dorwała do kubka to potrafiła w ciągu dnia wypić litr do półtorej:szok::szok::szok: wody. Teraz szykuję jej picie do jej niekapka i sama sobie bierze, kiedy chce, teraz to tak około 500 ml wypija, czasem mniej, zależy jaki dzień

Mamo Paulinki skoro je malutko to już w ogóle się nie martw tym piciem tylko rób mleczko (pełnowartościowe) Wiem że z wcześniakami bardziej sie ta waga martwi ale mój Maks tez jadł malutko (i je nadal teraz waży zaledwie 8600) zawsze połowę tego co pisali na opakowaniach i jak się napił to miał tak samo jak Twoja a żyje i ma się świetnie lata jak perszing.:)

Mamo Paulinki skoro je malutko to już w ogóle się nie martw tym piciem tylko rób mleczko (pełnowartościowe) Wiem że z wcześniakami bardziej sie ta waga martwi ale mój Maks tez jadł malutko (i je nadal teraz waży zaledwie 8600) zawsze połowę tego co pisali na opakowaniach i jak się napił to miał tak samo jak Twoja a żyje i ma się świetnie lata jak perszing.:)

ojej jaki drobniutki jest twoj synus. to moja lobuziara ma 9,5 miesiaca i wazy 10,5 kg... grubasek maly;p

Tylko się nie przeraźcie moja urodziła się z wagą 1100g, teraz w piątek kończy pół roku i ma 4300g. tylko długa jest, ma 65 cm, czyli taka chuda glizda:-D. Wygląda jak duży noworodek tylko trochę więcej już umie ;-)

Tylko się nie przeraźcie moja urodziła się z wagą 1100g, teraz w piątek kończy pół roku i ma 4300g. tylko długa jest, ma 65 cm, czyli taka chuda glizda:-D. Wygląda jak duży noworodek tylko trochę więcej już umie ;-)

ojej a ona wczesniaczkiemb yla w takim razie... bo chyba inaczej to niemozliwe. No ale jak na 5 miesieczne dziecko i wczesniaka to ładnie przybiera na wadze.
I faktycznie wyglada jak noworodek bo moja córka urodziła sie z waga 4150g:D

Tak jest wcześniakiem na suwaczku ma wiek urodzeniowy i korygowany, czyli ile powinna mieć:) Urodziła się w 27 tyg ciąży i jest niejadkiem od początku, 1,5 miesiąca uczyła się jeść z butelki w szpitalu a i tak wypisali ją do domu dokarmianą sondą. Miałam ją tą sondą sama dokarmiać, ale nie nauczyłam się bo uparłam się że nam się uda z butlą. No i je raz więcej raz mniej, wszystko zapisuję i w razie co dodaję jeden posiłek więcej, żeby ją podkarmić. Ale jak nie miała odruchu ssania i miała masaże w buzi robione tak teraz ssie super, czasem by smoka rozerwała:)))

Tak jest wcześniakiem na suwaczku ma wiek urodzeniowy i korygowany, czyli ile powinna mieć:) Urodziła się w 27 tyg ciąży i jest niejadkiem od początku, 1,5 miesiąca uczyła się jeść z butelki w szpitalu a i tak wypisali ją do domu dokarmianą sondą. Miałam ją tą sondą sama dokarmiać, ale nie nauczyłam się bo uparłam się że nam się uda z butlą. No i je raz więcej raz mniej, wszystko zapisuję i w razie co dodaję jeden posiłek więcej, żeby ją podkarmić. Ale jak nie miała odruchu ssania i miała masaże w buzi robione tak teraz ssie super, czasem by smoka rozerwała:)))

jejku najwazniejsze ze zyje i ze nic zlego sie nei dzieje. reszte sie wypracuje. wazne ze prawidlowo sie rozwija!
mysle ze z czasem jej sie odmieni i zacznie slicznie jesc. zycze wam tego:*

reklama
Osiagnelam maly sukces gdyz Julka sprobowala Kubus play i jej zasmakowal:) pije go chetnie ale tez nie zawsze ale to juz cos. potrafi 100ml wypic dziennie. lepsze to niz nic.

Do góry