Klemensa
Fanka BB :)
Weź aż się zagotowałam. Niby daje wybór ale tylko wtedy gdy jest taki jakiego sama dokonała. Boże widzisz i nie grzmiszTakich gupich komentarzy jest trochę więcej...tu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź aż się zagotowałam. Niby daje wybór ale tylko wtedy gdy jest taki jakiego sama dokonała. Boże widzisz i nie grzmiszTakich gupich komentarzy jest trochę więcej...tu
Czytaj uważnie mówiłam o sobie .I w ogóle co to za argument że jak nie mam dzieci to nie mogę dokonać terminacji bo nie mam dla kogo żyć? Tylko matki mają prawa życia, bo dzieci ich potrzebują? A rodzina inna niż dzieci to już tam ciul, mogę umrzeć? W głowie mi się nie mieszczą takie głupoty katolickie, niby religia o miłości do bliźniego a jednak pełna nienawiści do kobiet
Dokładnie.Weź aż się zagotowałam. Niby daje wybór ale tylko wtedy gdy jest taki jakiego sama dokonała. Boże widzisz i nie grzmisz
Ma prawo myśleć, pisać i czuć co chce. Nie mam niepełnosprawnego dziecka, ale na Boga! Dajmy rodzicom, zwłaszcza dzieci z niepełnosprawnościami, mówić głośno, gdy jest im ciężko i mają dość, bez oceniania.Można sobie myśleć różne rzeczy i w sercu mieć różne ale mam nadzieję, że Twoje dziecko nigdy się nie dowie, że wypisujesz takie rzeczy lub tak myślisz.
Bo kiedy wiesz, że Twoja mama tak myśli o życiu z Tobą, to rozrywa to serce. A kiedy masz wątpliwości co do swojego istnienia, to takie słowa są potwierdzeniem, że zmarnowałeś komuś życie.
I ja nie mówię, że myśli są złe i wątpliwości i cierpienie z tego powodu ale trzeba uważać, żeby nie zranić najbliższego.
Czy Twój wybór słów - i dwóch innych forumek - nawiązujących do wiary katolickiej, nie jest celowy? Może funduje on katolikom i prolajferom hmm... poczucie wstydu z powodu praktyk religijnych lub poglądów? Rozumiem, że drażni Cię propaganda, manipulacje, niedouczenie, niemerytoryczne plotkowanie, fake newsy itd. Ale zauważ, że granica jest cienka, bo dla mnie rażące są pojawiające się w tym wątku odniesienia do spraw religijnych. Tym bardziej, że nikt tu nawet nie deklarował, że coś robi lub czegoś nie robi (uważa) ze względu na wiarę lub jej brak.
ale wy również atakujecie że ma już skończone życie jak urodzi niepełnosprawne dziecko a to nie jest prawda . Ma wybór ,ale to nie jest też koniec świata . Musi przeanalizować wszystko i podjąć sama decyzję .