reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Moje dziecko ma zespół Downa

Ty ale wiesz, że są tez osoby, ktore zawsze piszą "trzeba urodzic, terminacja feee"? I jakoś nikt nie ciśnie 🤷‍♀️ no taką mamy opinię, co niby według Ciebie mamy z tym zrobić? Udawać, że jest inaczej?

Gdyby Autorka tu wrocila i napisalaby, że dla niej aborcja absolutnie nie wchodzi w grę, to nie namawialabym, temat zamknięty. Pomogłabym w szukaniu fizjo czy co tam by bylo potrzebne.
wstępną diagnozę dostali wczoraj więc to trudna sprawa , może wróci i wypowie się na spokojnie 🙂

reklama
to nie było bezpośrednio do ciebie 🙂
Odpisywałas na mój komentarz. Odnosilaś się do mnie 🤷‍♀️

Może następnym razem zamiast pakować wszystkich do jednego worka po prostu popatrzysz indywidualnie?
Mam wrażenie, ze dużo tutaj jest nie tego co my piszemy, a Twoich własnych poglądów, ktore na to nanosisz ;) ale to tak pobocznie.

Po co mówić, że aborcja to wyjmowanie dziecka kawałek po kawałku? Po co takie klerykalne teorie?
Nie naciągajmy rzeczywistości pod własne "pro-life" przekonania...
Takie opisy grające na emocjach są moim zdaniem znacznie gorsze niż przedstawienie autorce opcji terminacji.

Po co mówić, że aborcja to wyjmowanie dziecka kawałek po kawałku? Po co takie klerykalne teorie?
Nie naciągajmy rzeczywistości pod własne "pro-life" przekonania...
Takie opisy grające na emocjach są moim zdaniem znacznie gorsze niż przedstawienie autorce opcji terminacji.
"Klerykalna" teoria jest zapisana w Katechizmie Kościoła Katolickiego w punktach 2270-2275. Absurdem jest twierdzić, że dla prolajfera istotą jest sposób usuwania płodu. Również nie wiem, po co mówić o technicznej sprawie aborcji. Te słowa tylko zaszkodziły temu wątkowi.

"Klerykalna" teoria jest zapisana w Katechizmie Kościoła Katolickiego w punktach 2270-2275. Absurdem jest twierdzić, że dla prolajfera istotą jest sposób usuwania płodu. Również nie wiem, po co mówić o technicznej sprawie aborcji. Te słowa tylko zaszkodziły temu wątkowi.

Nie jest absurdem.
Wybór słów jest całkowicie celowy, żeby autorce zafundować od razu ciarki na plecach. Takie opisy nie są wsparciem ani żadnym szczytem empatii, tylko zwykłą próbą najwidoczniej - zrobienia "dobrego" uczynku w ramach nadciągającej Wielkanocy. Nie na tym polega pomoc.

Nie jest absurdem.
Wybór słów jest całkowicie celowy, żeby autorce zafundować od razu ciarki na plecach. Takie opisy nie są wsparciem ani żadnym szczytem empatii, tylko zwykłą próbą najwidoczniej - zrobienia "dobrego" uczynku w ramach nadciągającej Wielkanocy. Nie na tym polega pomoc.
Czy Twój wybór słów - i dwóch innych forumek - nawiązujących do wiary katolickiej, nie jest celowy? Może funduje on katolikom i prolajferom hmm... poczucie wstydu z powodu praktyk religijnych lub poglądów? Rozumiem, że drażni Cię propaganda, manipulacje, niedouczenie, niemerytoryczne plotkowanie, fake newsy itd. Ale zauważ, że granica jest cienka, bo dla mnie rażące są pojawiające się w tym wątku odniesienia do spraw religijnych. Tym bardziej, że nikt tu nawet nie deklarował, że coś robi lub czegoś nie robi (uważa) ze względu na wiarę lub jej brak.

reklama
I w ogóle co to za argument że jak nie mam dzieci to nie mogę dokonać terminacji bo nie mam dla kogo żyć? Tylko matki mają prawa życia, bo dzieci ich potrzebują? A rodzina inna niż dzieci to już tam ciul, mogę umrzeć? W głowie mi się nie mieszczą takie głupoty katolickie, niby religia o miłości do bliźniego a jednak pełna nienawiści do kobiet

Do góry