reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Moje dziecko ma zespół Downa

Nigdzie nie napisałam że osądzam osoby które dokonały terminacji tylko podkreslilam że ja nie pozwoliłabym . A wy wszystko przekręcacie , bo właśnie jedyna wasza rada to terminacja i nic więcej .

reklama
akurat pisałam z autorką na priv .
No i dobrze. Przyda jej się Twój punkt widzenia.
farmakologiczne wywołanie porodu jest wtedy gdy zagraża to matce a nie że dziecko ma zespół Downa , o czym ty wgl piszesz
Tobie się serio wydaje, że to wyglada tak jak na katolickich propagandowych filmikach? Nawet aborcja przeprowadzona w późnych tygodniach ciązy tak nie wygląda. Niezależnie od powodu, dla ktorego jest przeprowadzana.
a inna urodziła wcześniaka z którym też miała sporo przejść a i tak wypowiedzi są czasami straszne .
No a co to ma do rzeczy, że urodzilam wcześniaka? Czy to pozbawia mnie możliwości wypowiedzenia własnego zdania? Właśnie doświadczenia i przejścia, ktore zaliczylam z moimi dziećmi utwierdzily mnie w przekonaniu, że nigdy świadomie i z własnej woli nie zdecydowałabym się na heroizm jakim jest urodzenie dziecka niepełnosprawnego. Za dużo widzialam, za dużo systemu dotknęłam i za dobrze wiem, jak wygląda wsparcie dla rodzin dzieci z niepełnosprawnościami.

Że bezdusznie? No bo emocje mam przepracowane.

Ja nie napisalam nigdzie Autorce ze ma usunąc. Napisalam, że ja bym w takiej sytuacji to zrobiła. Ty napisałaś, że byś nie zrobiła, więc no to samo 🤷‍♀️ przecież to nie wyścigi i zbieranie głosów, zeby byla większość. Autorka ma prawo usłyszeć opinie z obu stron.

Chyba jestem na innym wątku, bo nie masz racji. Przejrzyj pierwszą stronę.
Nie mówię o wszystkich tylko o osobach które zawsze dają identyczne rady . Kończę temat , z autorką pisałam . Opisałam moja historie ,wiem o co chodzi . Nic jej nie narzucałam ,tylko napisałam jak wygląda życie z dzieckiem z zespołem Downa . To jest trudna droga i nie jest łatwo , sama miałam 100 myśli . Nie koloryzowalam tylko napisałam te dobre i zle strony . Tyle . Decyzja już należy do niej

Nigdzie nie napisałam że osądzam osoby które dokonały terminacji tylko podkreslilam że ja nie pozwoliłabym . A wy wszystko przekręcacie , bo właśnie jedyna wasza rada to terminacja i nic więcej .
Przeczytaj od początku wszystko ma prawo wyboru .
Może terminować
Może urodzić i wychować
Może oddać do adopcji lub w oknie życia zostawić.
MA PRAWO WYBORU .

Nie mówię o wszystkich tylko o osobach które zawsze dają identyczne rady . Kończę temat , z autorką pisałam . Opisałam moja historie ,wiem o co chodzi . Nic jej nie narzucałam ,tylko napisałam jak wygląda życie z dzieckiem z zespołem Downa . To jest trudna droga i nie jest łatwo , sama miałam 100 myśli . Nie koloryzowalam tylko napisałam te dobre i zle strony . Tyle . Decyzja już należy do niej
Ty ale wiesz, że są tez osoby, ktore zawsze piszą "trzeba urodzic, terminacja feee"? I jakoś nikt nie ciśnie 🤷‍♀️ no taką mamy opinię, co niby według Ciebie mamy z tym zrobić? Udawać, że jest inaczej?

Gdyby Autorka tu wrocila i napisalaby, że dla niej aborcja absolutnie nie wchodzi w grę, to nie namawialabym, temat zamknięty. Pomogłabym w szukaniu fizjo czy co tam by bylo potrzebne.

Ty ale wiesz, że są tez osoby, ktore zawsze piszą "trzeba urodzic, terminacja feee"? I jakoś nikt nie ciśnie 🤷‍♀️ no taką mamy opinię, co niby według Ciebie mamy z tym zrobić? Udawać, że jest inaczej?

Gdyby Autorka tu wrocila i napisalaby, że dla niej aborcja absolutnie nie wchodzi w grę, to nie namawialabym, temat zamknięty. Pomogłabym w szukaniu fizjo czy co tam by bylo potrzebne.
ale wy również atakujecie że ma już skończone życie jak urodzi niepełnosprawne dziecko a to nie jest prawda . Ma wybór ,ale to nie jest też koniec świata . Musi przeanalizować wszystko i podjąć sama decyzję .

reklama
Do góry