reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

ano w Polsce mieszkam :) to jest Afrykańskie imie i oznacza po tubylczemu " ta co przynosi pokój " w turcji jest tez ale tam bardziej popularne jest Samir co oznacza " opiekun nocy "

Polska to nie Turcja:sorry2:
dziewczyny tyle mamy polskich pięknych imion to czasem mnie sie wydaje,ze strasznie kombinujemy i szukamy super imienia a potem sie okazuje,jak dziecko idzie do szkoły to inne dzieci sie z niego śmieją...
paulipri -to że Samir jest w Turcji popularne nie oznacza ze w Pl będzie akceptowane!mi też zalatuje nutką arabską:/

reklama
zgadzam się z Lilou, wśrd tylu Amelek, Zuz i Oliwek.. bałabym się że krzywdę dziecku robię takim imieniem. Poza tym każde imię coś oznacza ;-)

Mam mętlik w głowie;/ pomocy zanim mąż znowu wymyśli jakieś dziwne imie;/;/;/ myślałam poważnie o Wiktorii ale on kombinuje z tymi Sandrami i rece opadaja

Samira to jak dla mnie na Polskie warunki lekka przesada, rozumiem, że każdy chce oryginalnie ale nie musi się to odbywać kosztem dziecka :tak:

Anulka - nie rodzi :-D nie decyduję :-D

a no własnie!!! to nasze hasło : "chłopy schować dzioby,bo nie rodzicie wiec nie decydujecie"!!!! hehe
Samira? Mi się dziwnie kojarzy...zbyt oryginalne jak na polskie realia...nie wiem czy nie będziesz miała problemów w urzędzie...

może problemu nie bedzie w urzędzie,bo przecie ludziska naprawde dziwaczne imiona nadają dzieciom i sa akceptowane w urzedach, ale to w tym przypadku najmniejszy problem....znacznie poważniejszy jest akceptacja przez nasze środowsko takiego imienia,bo ludzie bedą pytać a skąd takie imie,a może ojcec jest tubylcem? (bez obrazy,ale jeszcze dla mnie zrozumiałe jest jak np.ojciec dziecka jest z Afryki,Arabi itd. )

Eeee a ja uwazam ze jesli imie nie jest osmieszajace, ani uwlaczajace czyjejs godnosci, to mimo ze moze nawet czasem dziwnie zabrzmi w roznych rejonach swiata, to nikomu to nie powinno przeszkadzac tak naprawde.
Pewnie ze kazdy ma jakies tam swoje preferencje i sa imiona, ktorych za skarby swiata nie uzylby dla swojego dziecka, ale dla kogos innego to imie moze sie wydawac najpiekniejsze na swiecie, dlatego po co zaraz tak ostro negowac?... Mysle ze potrzeba troche tolerancji... A dzieci potrafia sie wysmiewac nawet z pieknych polskich imion, bo zawsze sie znajdzie jakis glupi rym na przyklad (daleko nie szukajac zdarzalo mi sie slyszec Izka-walizka, albo inne podobne bzdury, a niby co sie mozna do takiego imienia doczepic())... poza tym nauczmy dzieciaki akceptowac innych za to jakimi sa i jak postepuja, a nie za imie czy wyglad:tak:...

a mi się wydaję, że niektórzy na siłę chcą być strasznie oryginalni i wychodzi potem jak wychodzi...

reklama
Do góry