reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

reklama
Iwo, kojarzy mi się z moim nauczycielem od techniki w gimnazjum :)

ładne imię, może dla dziecka poważne, ale później dla dorosłego człowieka super :)

Tylko nie ma co się czarować, że przez większość życia jesteśmy dorośli ;-)

u mnie koleżanka z pracy nazwała syna Denis :szok: jak dzieciak ma do 7 lat to może jakoś to przejdzie ale 30 - latek, przedstawiający się Denis Kowalski to tak średnio brzmi

no wiecie denis -penis- bez obrazy ale każdy dzieciak tak mówi....
no wlasnie trzeba wybrac takie imie by pasowało do do malucha,starszaka,nastolatka i dorosłego mężczyzny a potem do dziadka :)
pamiętajmy,że dzieci są bezlitosne względem dziwnych imion i potrafią sie nabijac i srawić przykrość dziecku...

no i do nazwiska zeby choc troche pasowalo :)
a ty Lilou dajesz polskie imie czy francuskie ??
ja do Pl nie wracam pewnie juz , a jak tak to na starosc kiedy dziecko juz bedzie dorosle i imie chce dac takie zeby pasowalo i tutaj i ogolnie wszedzie , bo nigdy nie wiadomo gdzie wyladujemy jeszcze :))

mnie sie podoba Laura,dla M. i mlodej Weronika...
Dla chlopca kompletnie zero pomyslu...moze Lukasz....ale nie wiem.....

Myśle ze z wyborem imienia dla dziewczynki nie byloby tak zle, podoba mi sie wiktoria... ale z imieniem dla chłopaka jest mega kosmos mojemu nic sie nie podoba... myslałam o wojtku alee... tak z nie zbyt duzym entuzjazmem,..

reklama
A my wczoraj doszlismy do ugody, ze jak nam sie nie uda jakiegos wyjatkowego imienia dopasowac, to nazwiemy niunke po nas, czyli dziewczynka bedzie Iza, a synek Robert (oboje mamy uniwersalne imiona;-))

Do góry