reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mój pierwszy raz...

reklama
27 marca wreszcie sama chodzę
1 kwietnia pierwsza "śliwka" pod okiem :zawstydzona/y:(i to nie żart prima aprillisowy;-)) uderzenie o łóżko - efekt prób w "bieganiu":sorry:
3 kwietnia pierwszy spacer za rączkę (z dziadkiem) - dla dziadka to chyba było większe przeżycie niż dla Julki :-D

Kupiliśmy pierwsze buciki! Emilka już chodziła na spacerku za rączki - niestety neurolog powiedziała, żeby tak z nią nie chodzić, ale przy pchaczu pozwoliła.
Tak w ogóle, to uderzyło mnie dzisiaj to, jak dużo Emilka już rozumie. Wstawała pod stołem, więc mówię - uważaj, bo się uderzysz, a ona zatrzymała się i popatrzyła do góry na blat - moja mama mówiła mi, że Emilka tak reaguje na ostrzeżenie, ale dzisiaj pierwszy raz się sama przekonałam. Na huśtawce też wie co robić, jak się puści, a ja powiem - trzymaj się - zaraz znów się łapie huśtawki. Ostatnio też próbuje naśladować szczekanie psa.

pierwsza zabawa w piaskownicy (i jedzenie piasku tez oczywisćie) i przejażdżka na rowerku (nóżki wisza a mamusia pcha):-D

reklama
Dziewczyny my myliśmy zębole wcześniej jak Dusia tylko wodą, a od kilku dni dopiero pastą (bo dopiero znalazłam taką pow. 1roku). my myjemy elmexem od 1roku ale on zawiera aminofluorek. wysokość fluofr(0,05%)
A gdzie kupowałyście bez fluoru?

Do góry