reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mniam mniam- nasze zachcianki:D- co nam wolno/a czego nie- o JEDZONKU:)

A ja dziś placki!! To nie nowość od kilku tygodni tak jadam!! Chyba urodzi się Jacek!! (mój mąż się śmieje).
Menu na śniadanie to od kilku dni tosty z metką drobnomieloną!! Pycha!!
Pod wieczór obowiązkowo sok z pomarńczy wyciskany, albo koktajl z banana ;-)

Zapomniałabym dziś pozwoliłam sobie na wfle posmarowane nutellą!!
No własnie dziewczyny nie wiecie co z mamą bliźniaków nutellą - nie odzywała się już bardzo długo!!:-(

reklama
A ja dziś placki!! To nie nowość od kilku tygodni tak jadam!! Chyba urodzi się Jacek!! (mój mąż się śmieje).
Menu na śniadanie to od kilku dni tosty z metką drobnomieloną!! Pycha!!
Pod wieczór obowiązkowo sok z pomarńczy wyciskany, albo koktajl z banana ;-)

Zapomniałabym dziś pozwoliłam sobie na wfle posmarowane nutellą!!
No własnie dziewczyny nie wiecie co z mamą bliźniaków nutellą - nie odzywała się już bardzo długo!!:-(
hmmm... ale chyba nie powinnas jesc metki bo to surowe mieso!!! :no:

A ja znalazłam ciekawy artykuł, że zachcianki spożywcze w ciąży praktycznie nie wiadomo skąd się biorą, prawdopodobnie to kwestia buzujących hormonów, jednocześnie może być sygnałem zapotrzebowania organizmu na jakiś witaminy bądź minerały i tak:
- czekolada, orzechy, szpinak - niedobór magnezu
- ryby, olej lniany - niedobór kwasów tłuszczowych
- czerwone mięso - niedobór białka
- owoce, czerwone warzywa - niedobór beta-karotenu
- truskawki - niedobór kwasu foliowego
- kiszona kapusta, ogórki - niedobór witaminy C
- śledzie, pomidory - niedobór potasu i fosforu
CIEKAWE CIEKAWE ;-) :tak:

metka w odstawke...oj bidulko:-(;-)

a ja..normalnie masakra jakas..ja ostatni posilek jak zjem o 14-15...to potem tylko jablko wcisne..paluszki solone...to wszytko...dzis np. slonecznik dlubie:sorry:

a na obiad zjadlam pol woreczka kaszy gryczanej z sosem ciemnym
pozniej kawalek babki

oj mecza mnie te mdlosci strasznie...a jeszcze gorszy jest ten jadlowstret!:wściekła/y:

zrobilas mi smaka na kwi:-D

ja namietnie zajadam sie paluszkami z sola..badz prycelkami:-)

po zelkach haribo- moich ulubionych wczoraj mnie mdlio:shocked2:

A ja wczoraj specjalnie pojechałam do Lidla po marcepan :sorry: Tylko tam mają taki jak pamiętam z dzieciństwa (przysyłany zresztą z Niemiec :-D)

Właśnie, co z Nutellą ?:eek:

reklama
Właśnie sobie uświadomiłam, że zdążyłam już złamać zakazy ciążowe - jadłam tatar mojej mamy (ale on niesie ryzyko toxo, a ja mam przeciwciała, więc nie ma ryzyka), ale do tego robiłam już i jadłam tiramisu (surowe jajka) :eek:

Do góry