reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młody wiek i niskie AMH

Staraliśmy się bezskutecznie 11 miesięcy. Amh 0,98, miałam podchodzić do inseminacji a po 3 nieudanych próbach do in vitro. Cykl przed inseminacja zaszłam w ciążę i urodziłam ślicznego chłopczyka [emoji3526]
Dodam, że oprócz niskiego amh miałam jeszcze przeciwciała przeciw plemnikom i wysoką prolaktyne.
Mąż miał dobre wyniki nasienia więc to dużo pomogło no i oczywiście w tym udanym cyklu koniecznie test owulacyjny (tylko elektroniczny najlepiej), można się wspomoc też żelem Feetilsafe :) U nas to wszystko zadziałało.
Trochę dziwne, że od razu chcą Cie na in vitro. Amh jest bardzo niskie ale jeszcze nie tragiczne i moim zdaniem szanse jeszcze są.

reklama
Cześć, też mam 28lat, staramy sie o dziecko 14miesięcy. Dziś odebrałam wyniki i FSH MAM 12,99, PROLAKTYNE 37,88, AMH 0,644. Jestem załamana.

Cześć, też mam 28lat, staramy sie o dziecko 14miesięcy. Dziś odebrałam wyniki i FSH MAM 12,99, PROLAKTYNE 37,88, AMH 0,644. Jestem załamana.
Hej Magdalena ja 27 i AMH 0,46 jeszcze gorzej. Nie załamuj się, grunt to dobre nastawienie i dobry lekarz. (I modlitwa do Św. Dominika) 😋 co zlecił lekarz w twoim przypadku ? Wybrałaś jakaś klinikę ?

Dziewczyny
Hej ja mam 27 lat moje amh robione w sierpniu 2020 0.9 teraz napewno mniej ale nie robie bo się boję co zobacze. Do tego fsh mialam w granicach 13 - 14 po 2.5 roku staran 11 stymulacjach aromkiem clo drożności jajowodów i laoaroskopi diagnostycznej która nic nie wykazała podjęliśmy decyzję o in vitro. Pierwsza procedura 8 pecherzykow 5 komórek pobranych z czego 3 się zapłodniło 1 przetrwała ale niestety mialam ciaze biochemiczna. Teraz podchodzę do. 2 procedury ale przed procedura ta 2 suolementowalam. Sie piłam. Trawę pszeniczną ona obniża fsh w tym cyklu moje fsh wynosi 6.70 bylam dzis na podglądzie mam 11 pexherzykow co dalej zobaczymy. Dziewczyny niskie amh to nie wyrok znam dziewczyny co i naturalnie zachodzą ale niestety u mnie już się czas wyczerpał oprócz niskiego amh moje pęcherzyki same nie pękają co za tym idzie bez lekow się nie uda mój mąż ma nasienie wzorowe u mnie też reszta hormonów w normie. Te nasze komóreczki są słabe i nie dochodzi do zapłodnienia ale dopóki walczymy nie jesteśmy przegrane pozdarrwiam Was cieplutko 😘❣️
Ja fsh też mam w granicach 13, a do tego jeszcze dwukrotnie przekroczoną prolaktynę. Też tak miałaś? Póki co mój lekarz zaobserwował w jednym i drugim jajniku po sześć jajeczek. Pęcherzyk też mi podobno pęka i mam owulacje.
Dzięki za odpowiedź :*

Dziewczyny

Ja fsh też mam w granicach 13, a do tego jeszcze dwukrotnie przekroczoną prolaktynę. Też tak miałaś? Póki co mój lekarz zaobserwował w jednym i drugim jajniku po sześć jajeczek. Pęcherzyk też mi podobno pęka i mam owulacje.
Dzięki za odpowiedź :*
Prolaktyne miala mało podwyższona bo jak norma. 25 to mialam 35 jem norprolact co 2 dzień i jest ok mam już ja w normie. Piekny wynik Masz. Sproboj tej trawy pszenicznej codziennie na wieczór 1 łyżeczka trawy na szklankę wody soku lub herbaty mi najbardziej podeszła woda nie wiem czy to miało wpływ ale z 14 spadło mi na 6.7

Prolaktyne miala mało podwyższona bo jak norma. 25 to mialam 35 jem norprolact co 2 dzień i jest ok mam już ja w normie. Piekny wynik Masz. Sproboj tej trawy pszenicznej codziennie na wieczór 1 łyżeczka trawy na szklankę wody soku lub herbaty mi najbardziej podeszła woda nie wiem czy to miało wpływ ale z 14 spadło mi na 6.7
Dzięki, kupię tą trawe i pójdę jeszcze na wymaz z pochwy, jedna z dziewczyn tez mi poleciła, podobno czasem trafia się tak, że jest jakiś wrogi śluz który uniemożliwia plemnikom poruszanie się. W tym cyklu nie pokladam szczególnych nadzieji, bo jestem chora. Dopadło mnie dzień po owulacji i trzyma do teraz, a nie chcę też brać żadnych antybiotyków, bo boje się że pogorszą sprawę z płodnością. :(

Dzięki, kupię tą trawe i pójdę jeszcze na wymaz z pochwy, jedna z dziewczyn tez mi poleciła, podobno czasem trafia się tak, że jest jakiś wrogi śluz który uniemożliwia plemnikom poruszanie się. W tym cyklu nie pokladam szczególnych nadzieji, bo jestem chora. Dopadło mnie dzień po owulacji i trzyma do teraz, a nie chcę też brać żadnych antybiotyków, bo boje się że pogorszą sprawę z płodnością. :(
.

Ostatnia edycja:
Też robilam to. Badanie ale z krwi i mam. Wszytsko dobrze. Wymazy też mam zrobione bo mi były potrzebne do in vitro też wszytsko ok. Pij mleko. Z miodem i czosnkiem i koniecznie dużo odpczwaj i. Sie wygrzewaj 😘
Mi z wykazów wyszła ureaplasma ciekawe co ta bakteria mogła narobić 😰 podobno może zmniejszać ruchliwość plemników tez. Tak jak u nas. czekam na antybiotyk od lekarza zobaczymy czy będę się leczyć sama czy z partnerem

reklama
Mi z wykazów wyszła ureaplasma ciekawe co ta bakteria mogła narobić 😰 podobno może zmniejszać ruchliwość plemników tez. Tak jak u nas. czekam na antybiotyk od lekarza zobaczymy czy będę się leczyć sama czy z partnerem
Moja koleżanka miala ta bakterie i razem z mezem musiala zażywać antybiotyk sex tylko z zabezpieczeniem ale po tym antybiotyku przeszło

Do góry