reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Witam!
Ja już mam niemal wszystko posprzątane, to mogę chwilę odsapnąć Dzisiaj tylko sałatke z buraczków zrobiłam.
O 17 idziemy wszyscy do spowiedzi, potem jest majówka. A jak już się wszystko w kościele pokończy to będziemy go dekorować. Nie braliśmy żadnej firmy, bo ceny mieli kosmiczne. A jedna mama zna się co nieco i pojedzie na giełdę po kwiaty to sami sobie wystroimy kościół. Chcemy to zrobić dzisiaj, żeby jutro już mieć spokój.

Martusia komunię mamy w niedzielę :szok: Robię w domu, będzie 17 dorosłych i 3 dzieci.
Będzie mi pomagać koleżanka, ta co byłam u niej na weselu. Tzn, ona dopilnuje wszystkiego jak pójdziemy do kościoła, wstawi mięso, ziemniaki i potem pomoże mi wszystko ogarnąć.
Ciasto też mi upiecze i zrobi salatkę.
A jeszcze jedno ciasto piecze mi sąsiadka, bo ja jej pieklam rok temu.
Ogolnie chyba dam radę ;-)

A śledzie po kaszubsku robię tak.
8 filetow z matjasa pokroić w dzwonka i namoczyć na 2 godziny w mleku.
Teraz robimy sos : 6 cebul pokroić w półtalarki i zeszklić na oleju, dodać łyżkę wody przecier pomidorowy i namoczone rodzynki (garstkę). Sos przyprawić.

Układamy na przemian w półmisku jeszcze ciepły sos, śledzie, sos.

reklama
Hej

Edysiek no to wyzwanie Cie czeka z komunią ;-)
Oby wszytko sie udało :*

Moj mąz ma komunie chrzesnicy 13ego maja ale sam jedzie;P mnie tam do szczescia nie potrzeba... :no: zaprosili go jak byl na polu, tutaj nie raczyli przyjechac, heh, dla mnie to nie porblem ;]

Mnie jest troszkę mniej, bo ciagle mam to zapalenie bakteryjne - ale fakt ze opuchlizna zeszla i juz nie mam calego oka czerwonego, mam tylko jedna wielką plame pod powieką czerwoną :( no i mniejsza a boku, jak nie zacznie przechodzic to do lekarza pojade w nast.tyg.
Ogolnie z nocnikowaniem tez klapa, bo przez oko nie moglam malego dopilowac, a i on nie wola wogole;P z rana codziennie kupka juz jest na nocnik take oki, widac ze juz sie go nie boi a wlasnie to mnie przerazalo w nocnikowaniu bo za vhiny nie chcial w nim usiąść nigdy ;-)

Milego weekendu zycze, pzdr:*

Edytka pewnie,ze dasz rade..zdolna z ciebie babka ;-),zycze aby pogoda dopisala,aby Angela miala piekne slonko wtak waznym dla niej dniu ;-)
Marta widze,ze za toba juz polowa..oby mi tez tak szybko zlecialo :tak:
chorowitkom zdrowka a cala reszte pozdrawiam ;-)
ps.w srode mialam usg..jak narazie wsio dobrze,<oby tak do konca;-)> serduszko bije !!! ale ciaza jest troche mniejsza niz myslalam..za 4tyg.kolejna wizyta w szpitalu i wtedy bede widziala wiecej..na razie moja skarbek ma 17.2mm,tyle szczescia nosze pod sercem !!!:happy2:,mocz OK,a krew dowiem sie na nast.wizycie i wtedy tez bede wiedziala,czy ma przeciwciala,czy nie..oby to drugie..;-)
sciskam mocno wszystkie razem i kazda z osobna :-)

u nas do południa była śliczna pogoda teraz jest ciemno, grzmi i błyska się:no:

martusia pisz jak po usg:)
madlen na pewno będzie wszystko ok, tak musisz myśleć:)
edysiek no to komunia niebawem, życzę udanej uroczystoci i czekamy na fotorelacje:)
liza życzę szybkiego powrotu do zdrowia

edysiek eh ja sie juz boje przyjecin liczac, ze moj m ma 9 rodzenstwa a za te kilka lat to kazdy, a nie czesc jakteraz bedzie mialo dzieci i mezow to ja nie wiem gdzie ich pomieszcze, powodzenia Wam zycze

1. ZDROWA DZIEWCZYNKA
jestem w siodmym niebie, dziewczynka tak jak jak chcialam i co najsmieszniejsze taka plec jak pokazywaly wszytskie wrozby, w ktore absolutnie nie wierze, najpierw pokazala sie tylem i lekarz mowil, ze siusiaka nie widzi, a pod koniec badania slicznie rozchylila nozki i tez lekarz nic nie zauwazyl, powiedzial, ze raczej dziewczynka, jak ja sie ciesze, bo bedzie miala ciuszki po Oliwce takie od 2 roku zycia bo mniejszych nie zostawialam niestety tylko sprzedawalam, ciesze sie tez, ze dziewczynka bo moim zdaniem ja sie nie nadaje do wychowania chlopcow raczej bym takie cioty wychowala moze za 10 lat do tego dojrzeje heh
smiac mi sie chce troche bo najpierw wypiela pupe jakby chciala powiedziec i tak Wam nie pokaze, a potem ziewnela, w moim odbiorze mowiac no dobra niech Wam bedzie i pieknie rozlozyla nozki heh

no dosc o plci nasz Aniolek jest zdrowy, ale bardzo Malutki, lekarz pytal czy pierwsza Dzidzia tez byla malutka, Dzidzia na badaniu ziewala i znowu raczki zakladala na glowke, wszystkie narzady ma zdrowe, tylko malutka, glowka odpowiadala 19,5 tygodnia

jedno mnie dobija i to strasznie komentarze łe a czemu nie chlopiec, m sie nie postaral i takie tam wrrrrrrrrr
a dla mnie wlasnie sie postaral bo ja chcialam dziewczynke

U nas dzisiaj też brzydka, rano tylko z dzieciakami do lekarza wyskoczyłam, a tak siedzieliśmy w domu. Oskar ma mieć dietę bez mleczną a po dwóch tygodniach włączyć coś mlecznego i obserwować. Jeśli chodzi o kaszel to też jeszcze mamy poczekać i bacznie obserwować kiedy się pojawia i potem zjawić się u swojego lekarza (byliśmy u innej Pani doktor, bo nasz się na urlopie byczy ;-)). Tymek dalej biegunki, ale lekarka też stwierdziła, że to raczej od zębów, bo brak gorączki, normalnie je i pije, także czekamy na perełki ;-)

Edysiek no spore wyzwanie Cię czeka, ale na pewno dasz radę :-) Ja ostatnio jeździłam jak miałam jakieś 12 lat :-D Ale na razie chyba dam sobie spokój, u mnie też nie ma ostatnio czasu na zumbę, ale obiecałam sobie, że u nas do parku będę chodzić w niedziele o 12 są darmowe zajęcia na świeżym powietrzu :-) Na jogę też tak kiedyś chodziłam.
Martusia super :-) Gratuluję :-) U nas też takie głupie komentarze były - "Oj, to nie będziecie mieli parki? " A ja odpowiadałam, że my się cieszmy, bo tak jest łatwiej. Ale wiem jakie to wkurzające. A tymi wymiarami się nie przejmuj, bo one się tak mają do wszystkiego jak piernik do wiatraka... Tymek miał tak różne czasem, że się bałam, że mutanta urodzę ;-) Zawsze mu wychodziła za mała głowa a nogi za długie ;-)
Madlen cieszę się, że wszystko ok. To w którym jesteś tygodniu ? Tak jak na suwaczku - 10 ?
Liz oby szybko Ci minęło...Jak już Miki robi kupkę na nocnik to chyba pierwsze koty za płoty ;-)

Ostatnia edycja:
Hej
Martusia gratuluję córeczki drugiej :-)
Własnie jak pisze edysiek sztuką jest zrobic dziwczynke ;P:) ja mam jedną i chcialam byc trzecia byla dziewuszka ale mam dwojch chlopców i tez jest oki ;-)

U nas pogoda wczoraj sie popsula kolo 18;P ale popadało, a i tylko grzmiało bez bluskawic :tak: takze super, od rana sloneczko ;P
zaraz na dwór śmigamy -jak Miki zrobi siku na nocnik, siada teraz bez marudzenia i co 20-30min bede starała sie go wysadzac moze dzis cos ruszy - 16 stopni w cieniu mamy :-)
Milego weekndu

hej :)

Martusia, gratki córeczki a najważniejsze, że Maleństwo ma sie dobrze :)

Edysiek,
dużo przygotowań już za Wami:tak: Pewnie już zmęczona jesteś..... Życzę aby wszsystko Wam sie udało jutro a dla Angeliki Bozego błogosławieństwa:tak:

Julita, sto lat dla Córci :) Bo chyba przegapiłam:zawstydzona/y:

Liza,
powodzenia w odpieluchowaniu:tak: jak Twoje oko?

MamaBoo, biedny Tymonek:-:)-(męczą go tak te biegunki:-:)-( a oprócz tych biegunek marudzi jakos więcej na te ząbki?

Lecę dokończyć wczorajsze porządki... Została mi łazienka i pozmywać podłogi, wrzucić ze dwie pralki prania i chyba wsio na dzisiaj:tak:

reklama
Wpadam na chwile
martusia wielkie gratulacje;-) i tak jak pisza dziewczyny nie przejmuj sie wymiarami bo mój Bartek najpierw wydawał sie wielki a urodził maleńki:-D;-)
Edysiek powodzenia;-)
Liza zdrowka i gratki dla Mikiego:tak:;-)
Wika ty już nie szalej ze sprzątaniem;-)a torbę szykujesz?
madlen super wieści :*
Mama Boo trzymam kciuki że szybciutko wyjda mu kiełki ;-)
Mój ostatnio też jakąś dziwna kupe robił ale wszystko chyba przez upały:-(i strasznie mało je!!!
My codziennie gdzieś wychodzimy byliśmy w zoo mały był zachwycony dziś ruszamy na długi spacer
pozdrawiam

Do góry