reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Witam się z rana :-)
Wieczorem chusta też okazała się strzałem w dziesiątkę. Potem znów od 20 jadł co chwilę, ale jak zasnął o 21.30 to spał do 00.30. Też mi się wydaje, że albo chodzi o bliskość albo o głód, bo on przysypia przy jedzeniu, nie dochodzi do gęściejszego mleka i potem jest głodny.
Dzięki za rady :-)
Martusia nieciekawie masz z tymi nogami... Chyba bym zawału dostała jakby mi siniały nogi i nie czułabym ich, ale ty chyba przyzwyczajona jesteś :-)
Asienka do zimy jeszcze chwila jest, a może na Allegro spróbuj ?
Madlen powodzenia u dentysty ! (Brrrr)

My mamy dzień załatwiania - US, OPS, UM... Tragedia :-(

reklama
Hejka
U mnie @ dopiero sie zjawila na dobre :D heh ;] no ale teraz to se juz moze byc, M ma nocki...
MamaBoo wspolczuje kurcze, moze faktycznie ta husta to jak zbawienie dla was;) a mlody do mamuni chce sie poprzytulac.... ;) albo jakis kryzys macie chwilowo, bo tez tak moze byc, albo to skok rozwojowy? mam nadzieje ze bedzie lepiej!
madlen trzymam kciuki za dentyste.
Martusia :O kurcze ja tez bym nie mogla jakby mi tka nogi siniały, brrr.....
Zagłosowane dzis Asienka.

Weekend oki, wczoraj u tesciow bylismy, miki marudzi bo ząbki wychodzic beda ;] no i dni lecą....
Hania nie moze sie doczekac swoich urodzin:D a ja mam dla niej niespodzianke bo przebije jej uszy, dzis mi juz mówila ze w skzole dziewczynki maja kolczyki a "ja nie mam" ze smutną minką, a ja jej nic nie mowilam o planach chce jej zrobic niespodzianke :)
Zaraz na dwórek pojdziemy:-) na obiad chyba rosól zrobie wyjelam juz miesko i beda dzieciaki mialy radoche.

witam maly spi ponad poł godziny wiec moze dam rade cos naskrobać :-) Wojtuś jest bardzo energicznym dzieckiem on w zasadzie nie chodzi tylko biega zreszta miał 4 miesiace to juz pełzał, relacje z mezem wlasciwie sa takie jak były sa lepsze i gorsze dni narazie "przyjmuje wszystko na klate" choc nie wiem ile jeszcze dam rade.
Mama Boo trzymam kciuki aby jak najszybciej wszystko sie unormowało, och jak patrze na te zdjecie Tymka w suwaczku to nie umiem uwierzyc ze Wojti zachwile konczy rok zdecydowanie ten czas za szybko leci

witam,dzieci dzisiaj w domu i na kompa mniej czasu,juz mi krzycza,zebym ich puscila..takze za duzo dzisiaj nie poklikam,,.ale bede wpadala w wolnej chwili..co do dentysty,to jestem spokojna,bo moje dzieci lubia tam chodzic..syn wczesniej robil sceny,ale juz teraz,jest OK.jedyne,czego nie lubi,to jak mu cos robia,bo on ma odruchy wymiotne..,a tak to jest spoko..nie boja sie,maja to po mnie,bo tatus dentyste omija szerokim lukiem..
MamaBoo milego zalatwiania..a Tymus moze faktycznie glodny,jak zasypia nim dojdzie do gesciejszego mleka..,i pamietaj ze jak ty sie bedziesz denerwowala,to Maly tez..,
Liza to dobrze,ze maz ma teraz nocki,jak ty masz @..,
Gwiazdeczka oj tak dzieci rosna zdecydowanie za szybko...trzymam &&&,aby z mezem wszystko sie ulozylo !!

Witajcie!:-)
U nas w Toruniu i w okolicach pieknie i slonecznie. Ksawcio spi, wiec mam chwile dla Was Kobitki. Dzisiaj w planach zabawa w ogrodku, a jutro moze jakies male zakupki.;-)
mama Boo - owocnego zalatwiania sprawunkow!:-)
Liza - ach te dzisiejsze dziewczynki!:-D Fajnie prezencik na urodzinki na malej kobietki. :-)
gwiazdeczka - mam nadzije, ze wszystko sie u Was ulozy! Powodzenia;-)
i dzisiaj prosimy o kolejne glosy na 4 Ksawery Pyzik
konkurs Pleć Męska
GRA.fm :: Toruń :: konkursy
Milego dnia Dziewczyny!:-)

Asienka u mnie Miki spi od 10:50, a ja odpoczywam sobie ;-)
madlen no to fajnie ze dzieciaki sie nie boja ;)
gwiazdeczka to chyba tak u kazdego jest,
i kurcze gratki dla małego :-D juz chodzi wow :-) masz teraz oczy dookola glowy;-) najgorsze pierwsze 1,5-2mies potem juz sie nauczy stabilniej chodzic :tak:

Daniel pojechal z dziadkami na cmentarz godzine temu, a ja dokonczylam rosołek i tyle, pranko schnie... :tak:
Kurcze musimy w tym tyg jechac do US po papiery do rodzinnego :dry: wszystko jest tylko tego brakuje ;]

zasiadam do was z kawka,jeszcze mamy troche czasu do dentysty..oby tylko nie padalo..cisnienie chyba spada,bo cos senna jestem i zaczela mnie glowa bolec..wrrr..,
Liza teraz doczytalam,ze chcecie Hani uszy przekuc,fajnie..moja Ziutka miala przekute uszka jak miala cos ok 2 lat..fajnie to wyglada jak dziewczynki maja kolczyki w uszach ;-)

przeczytalam Was wszystkie ale nie mam sily pisac zwlaszcza po tym jak potraktowala mnie jedna babyboom-owiczka tutaj:
https://www.babyboom.pl/forum/wychowanie-f102/rozpieszczanie-46828/index4.html
co o tym sadzicie faktycznie moje rady sa rodem z ss??? :szok:

madlen oj dobrze ze ja jeszcze z moja mala nie msuze sie dzielic kompem heh

ja dzis meza na mecz wysylam bede miala samotny wieczor przy serailach eh czasem tak lubie

Ostatnia edycja:
madlen ja jakos wczesniej bałam sie przekłuc uszy niewiem.... ;-)
martusia przeczytałam i nie przejmuj sie, jak juz nie raz sie czepiala Ciebie tz ze uwziela sie, poprostu trzeba bylo ją olac, to bybardziej ją "zezłoscilo" ;-)
Mądrze radzisz, naprawde, a ze jestes po szkole takiej to mowi duzo ze cos tam napewno wiesz, sama wychowujesz córke wiec tez sie uczysz tego... fakt nie masz stycznosci z dzieckiem w wieku 5 lat ale to nie znaczy ze niewiesz jak poradzic "ogólnie"
Nie przejmuj sie naprawde:-)

reklama
Witam! Ja juz po pracy, obiadek zjadłam i zaraz zmykam do obowiazków, ale najpierw pora na BB :-)
Gwiazdeczka gratulacje dla synka, szybko się nauczył :tak:
Mama Boo fajnie, że chusta się sprawdza. Jak Angela była małą, to niestety nie wiedziałam o takich wynalazkach ;-) Oby to był tylko przejsciowy kryzys.
Martusia to chyba jednak będziesz musiała zrezygnować ze szpilek, skoro mają taki zły wpływ na Twoje nogi :shocked2: Lepiej nie kusić losu ;-) Ja nie noszę szpilek, nigdy się w nich nie czułam dobrze, lubię sportowe obuwie, albo nieduży obcas. Chociaż teraz mam pantofle na dość duzej koturnie i jest mi w nich dobrze :-)
Przeczytałam wspomniany wątek i przyznam, że ta osoba wyraźnie Cię zaatakowała. Może nie do końca zgadzam się z Twoimi pogladami, bo należę do tych co za bardzo rozpieszczają dzieci :tak: Jednak myślę, że tamta osoba zachowala się nie w porządku, bo można w inny sposób wyrazić swoja opinię i powiedzieć, że sie z kimś nie zgadza.
Asieńka szkoda, że nie udalo się dostać kombinezonu. Może uda się coś dostać w hipermarkecie, albo w jakiejś sieciówce za rozsadną cenę :tak: W końcu będzie to zakup na jakieś kilka miesięcy użytkowania.
Madlen to super, że dzieciaki nie boją się dentysty :tak: Ja też musze się dzielić kompem z córką ;-) A w wekendy jeszcze z mężem, więc dla mnie juz nie ma za dużo :-D
Lilka świetna niespodziankę masz dla córci :-) Mojej przekłułam uszy jak miała 2,5 roku i sama powiedziała że chce :tak:
Teraz idę do ogródka nałapać promyków słońca i naładowac akumulatory przed zimą :-D

Do góry