reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Mama Boo trochę szkoda, że sama zostałaś, ale za to nikt Ci nie będzie przeszkadzał w porządkach i może coś się zacznie dziać.
Ja najlepiej lubie sprzątać jak jestem sama w domu, jak nikt mi się nie pałęta ;-)
Właśnie wróciłam ze sklepu i zaraz się biorę za coś. Angela bawi się na górze ze swoją kuzynką, więc mogę działać, tylko ciężko się zebrać:-)
Liza ja już paprykę zrobiłam i już (pomijając wczorajsze) nie robię nic więcej.
Ja też prasuję dopiero przed założeniem. Mój jakoś do takich prac się nie garnie:tak:

reklama
witam !!
u nas pogoda deszczowa,a chcialam isc dzisiaj z dzieciakami kaczki nakarmic..mam nadzieje,ze pozniej sie wypogodzi,bo u nas ostatnio rano pada,wieje i jest zimno,a pozniej piekne slonce i upal !!..maz juz zdrowieje i cale szczescie,bo jeszcze troche i bym swira dostala,ale za to teraz mnie cos dopadlo..czuje sie fatalnie..wczoraj przed 21 juz spalam..chyba nawet goraczke mialam..mam nadzieje,ze do poniedzialku bede zdrowa...
Edysiek witaj !!
Martusia moje w szkole tez sa anioly,a w domu to czasami maja takiego diabla za uszami,ze po katach ich rozsadzam..
Mama Boo a ty dalej 2w1..takie czekanie jest najgorsze..trzymaj sie kobieto,oby sie juz ruszylo !!

Ja już po myciu okien, został firana w kuchni do powieszenia tylko. Musiałam umyć, bo choć Małż chciał mi pomóc, to co jak co, ale okna muszę sama. Tak już mam. Plamienie przeszło, pewnie tak jak Liza pisała, że to tylko po badaniu.
Edysiek ja też wolę być sama jak sprzątam, nikt się nie pałęta, nie brudzi itd. :-)
Aguska wykorzystujcie te ostatnie dni pogody, u nas tak szaro-buro.
Madlen dałaś mi pomysł z tymi kaczkami :-) Obyście się teraz nawzajem nie zarażali :-) Zdrówka !
Liza ja termin z USG mam na jutro :-) A Oskara urodziłam dzień przed terminem z OM, pomimo, że skurcze miałam już od 2 dni... Mam nadzieję, że teraz pójdzie szybciej...

Madlen to dobrze, że mąż już zdrowy, a ty się za to kuruj.
Mama Boo ja dużo rzeczy muszę robić sama i po swojemu. Wtedy dopiero jestem zadowolona z efektów, chociaż zdarza mi się marudzić że wszystko muszę sama robić;-)
Ja już wszystko porobiłam, cały dom posprzątałam, prania 3 zrobiłam i już prawie wszystko wyschło, bo piękna pogoda dziś u nas. Teraz jeszcze trzeba to wszystko poskładać.
Ciacho też już zrobione, tylko ja go raczej nie będę jadła, bo jestem na diecie :-D

ja dzis wykonczona do kwadratu nie mam sily pisac, ale wszystko przeczytalam, nadrobilam,
liza fajne masz dzieciaczki
mama boo ja tez tak mam, ze lubie zrobic wszystko sama, ale niestety nie zawsze daje tak rade
dlatego moj malz gotuje, ja piore, a prasujemy i sprzatamy na wspolke :)

milej niedzieli zycze wszystkim

Witajcie wieczorowo!:-)
Dzisiaj dzien przelecial pt Wykopki. Conieco nazbieralo sie kartofelkow, a w tym czasie nasz Junoir byl na dozynkach z babcia.:-)
Liza - gratki kolejnego zebola!:-) Mniam Mniam leczo i papryczka. :tak: Super sprawa!:tak:
Julita - czesc Kochana, my wszystkie zabiegane, takie to jest nasze zycie matek, zonek i kochanek.:-)
aguska - super, ze wypad na dzialeczke udal sie.:-) malego rzeczy wszystkie prasuje, oprocz pizamek, a nasze to tez roznie z tym bywa.;-)
madlen - dobrze, ze malzowi polepszylo sie.:-)
Edysiek - gratki za wytrwalosc w diecie.:-) u mnie z tym najgorzej.;-)
Dobaranoc dziewczyny! Zycze snu bez pobudek!;-)

witajcie:)
niestety moje dziecie wyspało się dziś o 6!!!! i ja już dalej nie pospałam:(...buuuu...
ale małą albo cos bierze albo to od ząbków bo jej wychodzą dolne tróje!!!!!...

Ogólnie zapowiada się ciepły dzień więc myślę ze uda się nam spacer zaliczyć....

Mamo Boo...jak tam nadal w 2w1??? czy mycie okien coś pomogło???:)

Nic nie pomogło :-) A zrobiłam chyba wszystko co mogłam, firany zawieszałam (ale nie szalałam na drabinie tylko karnisze ściągałam), kwiatki przesadzałam, podłogi myłam, mieszkanie błyszczało i dupa :-) Ale tak na poważnie to nie wiem co mnie tak wczoraj na porządki wzięło. Za to dziś oprócz obiadu nie robię nic. Młody spał u teściów, więc jest porządek :-) A dziś wybieramy się na wieś, więc się relaksujemy :-)
Edysiek ja też tak mam :-) W tygodniu Małż mi nie pomaga, bo w domu jest późnym popołudniem, tylko w weekendy. I też mu się czasem obrywa: "Bo wszyscy syfią a tylko ja sprzątam" :-D A co to za dieta ?
Julita może Maja w trakcie dnia się zdrzemnie to będziesz miała szansę odpocząć.

Julita wspolczuje pobudki o 6, chociaz ja nie mialam duzo lepiej bo pobudke mialam o 6.30 :szok: a tradycyjnie jak trzeba w tygodniu wstac do przedszkola to czesto jest z tym problem a w wekend skowronek

reklama
hej :)

Mama Boo ja pamiętam przed moim porodem też wysprzątałam dom na błysk. Zabrałam sie za porządki w piątek a w nocy trafiłam na porodówkę :) &&& za pomyślny rozwój akcji :) A powiedz mi jakie nastawienie ma Oskar do braciszka??

Julita u nas przechodziliśmy etap pobudek o 5.30:szok::szok::szok: Na szczęście od kilku miesięcy jest ok i Igor budzi sie przeważnie o 7. chociaż zdarza mu sie i o 6.30!!

Asienka mój wczorajszy dzień to też wykopki, ale u teściów. Zbieraliśmy 4h zieminiaki i wieczorem padałam z nóg!!!

Do góry