reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Dużo piszecie, postaram sie powoli wkręcić.
Właśnie skończyłam robić sos z cukinii do słoików. Miałam już nie robić żadnych przetworów, ale koleżanka przyniosła przepis dzisiaj do pracy, to chciałam spróbować. Oprócz cukini daję się jeszcze marchewkę, paprykę, cebulę i dusi wszystko na papkę. Potem dodaje się koncentrat pomidorowy, ocet, cukier i przyprawy. Ja dałam jeszcze pomidory i sok z cytryny. Wyszedł taki słodko kwaśny, akurat do kurczaka. Angela mi pomagała kroić warzywa, a potem posprzątać, więc szybko poszło :tak:
Siedzimy sobie same, bo mąż pojechał na ryby i nie będzie go do niedzieli. Latem jeździliśmy razem, ale już mi się nie chce.
Madlen witaj tutaj ;-) kupę lat :-D
Mama Boo to korzystajcie z wolnej chaty, bo niedługo chyba już nie będziecie mieć za bardzo czasu dla siebie.

reklama
Mama Boo straszne z tym rowerem, normalnie ludzie bez Serca, ja tez wole grupe przedszkolakow od chorego meza ha ha ha korzystajcie z wolnej chaty ha ha
fanta tez pozdrawiam goraco
paulus nie wiem czemu ale ja jakos nie ufam prywatnym przedszkolom zbyt duzo jest takich ktorych nikt nie kontroluje i dzialaja na zasadzie robta co chceta,
liza w przedszkolu mojej Corki nie wszystkie 3 latki sa odpieluchowane i nie ma z tym problemu, moja akurat jest, sliczne masz dzieciaczki
k@r@ witaj
edysiek super miec taka pomocnice

ja dzisiaj nie mam humoru maz mnie wkurza, czepia sie o byle g...., chyba ma okres ha ha i w dodatku czeka mnie pracowity wekend :-(

Witajcie wieczorowo!
k@m@ - witaj wsrod nas, chyba wszystkie nasze malzenstwa przezywaly wzloty i upadki. Tak to w zyciu bywa.
Niestety!:-(
Liza - przesliczne sa Twoje maluchy!:-)
mama Boo - to korzystaj z okazji i wykorzystuj malza na maksa. Zycze udanej nocki!:-D:-D:-D
Lece juz, prasowac. Niestety!:eek:

asienka mi dzisiaj maz wypracowal, ale ja przy moim maluchu chodzacym do przedszkola to musze codziennie prac i prasowac zeby na bierzaco nadazyc,
a musze dzis pochwalic moja Core pani dzisiaj powiedziala, ze z oliwka nie ma kompletnie zadnych problemow, ladnie je, jako jedna z pierwszych szybko zasypia, ladnie sie uczy i bawi, hura, szkoda, ze nie zawsze w domu jest takim Aniolkiem heh

Asieńka gratulację dla córci!
Kama na pewno wszystko się ułoży, tylko oboje musicie tego chcieć. Dziecko na pewno wymaga teraz dużo uwagi i nie macie dla siebie czasu, to zupełnie normalne. Jako młode małżęństwo musicie się po prostu dotrzeć i dopasować do siebie, a to wymaga kompromisów z obu stron.

K@m@ jedyne co mogę ci poradzić to chyba rozmowa z mężem mogłaby pomóc. Mój Małż zawsze mi powtarza, że jak jest coś nie tak to mam mu mówić wprost, bo on nie jest jasnowidzem i jak mu mówię, że jest ok to jest i po sprawie. Jeśli chcecie ratować małżeństwo to musicie dojść do porozumienia.
Martusia podziwiam chęci do prasowania. I Twojego i męża :-) Ja prasuję tylko ręczniki, pościele, prześcieradła. Resztę jeśli jest taka potrzeba to przed samym założeniem. Super, że Oliwka tak szybko się zaaklimatyzowała :-) A ty się tak martwiłaś.
Edysiek fajnie, że córa ci tak pomaga. U mnie zawsze kończy się na zapale. Oskar chce pomagać np. przy babeczkach a w końcu sama siedzę w kuchni :-) No, ale ty masz córę więc inaczej :-)

A ja w końcu sama siedzę w domu, teściową coś połamało i Małż w końcu z Oskarem musiał jechać na festyn. Nie wiem czy będzie Młody tam spał, czy nie.
Ja mam jakieś plamienia od wczoraj i nie wiem czy to od badania czy o co chodzi ?
Dzisiaj myję okna :-D

Hejka
Dzieki dzieki, :) dzieci niewiem do kogo podobni szczerze, córa ponoc do mnie, Daniel do meza a Miki? ponoc wymieszany i podobny do dziadka ;P niewiem...
K@m@ witaj! przykro sie czyta takie rzeczy, ale mam nadzieje ze bedzie lepiej:tak: porozmawiaj z mężem o tym co cie boli, otym co bys chciala zmienic... moze o tez by chcial ale mysli ze tobie to pasuje...? trzymam kciuki!:*
Mama Boo no plamienia moga byc od badania:-D widze ze zaczynasz szalec by przyspieszyc ;-) mam nadzieje ze pomoze ( mi nie pomoglo i miki pojawil sie 8 dni po terminie z OM, ale w terminie z USG :D)
Martusia ja jak MamaBoo prasuje jak taka potrzeba, przed zalozeniem :) a córe masz super ze tak sie zgrała z przedszkolem :tak:
Edysiek moja córa tez mi tak chetnie we wszystkim pomaga i chce pomagac:-D tylko czasami jej nie wychodzi ;-)

Sorrka jesli kogos pominełam ;P
Nocka oki, w paszczy Mikołaja odkryłam kolejnego ząbka, wreszcie ruszylo po 3 mies przeriw mamy górną czwóreczke:tak:
Jutro jak pojedziemy do tesciów czeka mnie w poniedzialek robota z papryką... tz. papryka w słoiki, leczo...na zime ;] mam nadzieje ze @ do tego czasu juz nie bedzie ;P:)
A dzis czekamy na ciepełko i na dworek wyruszamy :)

Witajcie
Jakoś nie mam nigdy czasu żeby coś napisać...podczytuję was ale nie mam weny chyba odpisać....

praca dom, praca dom,praca dom....i tak w koło...

reklama
witam sie i ja
edysiek super że córa pomaga;-)
Mama Boo będziesz myć okna:szok: wariatka z ciebie(ale tak pozytywnie:-D;-)) a może to plamienie to początek...
Liza ja rówenież uważam że masz fajniusie dzieciaczki a Mikołaj jest taki do schrupania;-)
K@m@ ja też myśle że jedynie szczera rozmowa może coś zmienić tłumienie w sobie uczuć nic nie naprawi.powiedz szczerze co cie boli co martwi i zapytaj sie także o jego uczucia co jest nie tak?może dojdziecie do porozumienia czego wam życzę
Co do prasowania to ja prasuje Bartusia rzeczy prawie zawsze już taki mój nawyk:-pa resztę to zależy co.

My wczoraj byliśmy na działeczce u Bartka prababci mały szalał m robił dach w altance.mały wcinał maliny bardzo mu smakowały.dziś jeszcze nie mamy planów ale ciepło sie robi więc w domku pewnie nie będziemy siedzieć.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry