reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Witam w ten kolejny upalny dzien;]
Wczoraj po poludniu burza byla okropna;///
A na obiad niewiem co zrobic! ;/// ehhhhhhhh
Chyba złapie buraczki i zrobie barszczyk czerwony z ziemniakami;]

reklama
U nas za to dzisiaj odpoczynek od upałów - ufff... Mogę spokojnie na placu zabaw z Młodym posiedzieć. Po południu planujemy jechać na zakupy, skoro nie ma upałów to trzeb wykorzystać. Jeszcze kilka rzeczy do wyprawki i do szpitalnej torby potrzebuję.
Martusia co to za czasy, żeby planowanie rodziny zależało od kredytu... Tragedia. Kiedyś człowiek chciał mieć dziecko i już.Może nie było luksusów, ale źle też nie było. U nas Oskar idzie do szkoły w przyszłym roku - jako obowiązkowy 6 latek. Cieszę się, ze Tymon będzie miał już rok, bo wiem, że dla dziecka kilka nowości to o kilka za dużo.
Madlen ja mam zakaz wystawiania się na słońce, przegrzewania się a jakby tego było mało zakaz kąpieli we wszelakich zbiornikach wodnych oprócz wanny. Ze względu na nerki. Też rodziłam Oskar w marcu i było bosko, szkoda, że tym razem się nie udało :-)
Miłego dnia :-)

O jakim upale mowicie? :szok: U nas 19 stopni na termometrze i sloneczka brak.Ojjj dobrze rodzic dzidzie na wiosne. Ja rodzilam w styczniu i byly straszne mrozy i sniegi. Zelzalo dopiero w marcu. :dry:
fajnie sie kupuje taka wyprawke dla dzidzi w brzucholku. Wszystko takie malusie i kolorowe. Slodkie:-D
Milego dnia dziewczyny! :tak:

asienka wiem o czym mówisz co do porodu w styczniu;-) pamiętasz jakie wtedy były mrozy? -20 st!!!!!!!
u nas 21 st na termometrze i sie robi tak dziwnie a słoneczko takie zamulone jakieś

witam !!
u mnie pada,slonce pokaze sie na chwile i zaraz znika..,ale sie ciesze,bo czekalam na paczke.. miala przyjsc jutro a przyszla juz dzisiaj !!,to jutro czekaja mnie zakupy..rano lece do szkoly po bluzy dzieciaczkow,a potem po spodnie i buty..bo co szlam im kupic to wracalam bez..za to pelno innych rzeczy nakupowalam..i teraz na wariata bede lata i szukala..cala ja !! wszystko na ostatnia chwile..
Liza ja robie dzisiaj gulasz,Mama Boo wczoraj narobila mi smaki;-)..a syn mnie meczy zebym jeszcze placki ziemniaczane zrobila..chyba nie mam wyjsca,jak isc zaraz trzec ziemniaki :tak:
Mama Boo ja slonca w ciazy unikalam,bo mi slabo bylo..nawet jak core rodzilam pod koniec kwietnia a byly cieplejsze dni,to mialam zawroty..
Aguska usmiechnij sie;-)..lepszego nastroju zycze..!:tak::tak:

ja wczoraj i w poniedzialek robilam placuszki ziemniaczane na kolacyje. Maly je uwielbia.:tak: Ja na szczescie mam jeszcze troche czasu na jesienne zakupki do szkoly. :-)

Asienka u mnie tez dzieciaczki uwielbiaja placki,albo kluski ziemniaczane..,moja cora jak byla mala nie chciala jesc ziemniakow,ale placki to jadla az jej sie uszy trzesly :-D

U nas się teraz bardzo duszno zrobiło, a słońce raz wychodzi a raz się chowa. Tak dziwnie, w powietrzu wisi ulewa a sucho.
Najadłam się pizzy a zaraz idę się położyć :-) Oskar miał swoje 2h na placu zabaw, teraz czas dla mnie :-)
A placki to też miałam na kolację trzy dni pod rząd - Oskar mógłby tylko je jeść :-)
Aguska humor lepszy ? Może to przez tą pogodę.
Asienka pewnie, że fajnie. Tylko ile to kosztuje :-) Ja jestem uzależniona od Allegro i mam zakaz :-) W sumie został nam tylko materac, pieluchy i wsio mamy.Czasem jednak nie da się powstrzymać jak fajne okazje są... Wózek będzie we wrześniu - prababcia kupuje.
Madlen ja wyprawkę do przedszkola dzisiaj kupuję. Kapcie, spodnie, muszę Młodemu jeszcze jakieś nowe majty i skarpety kupić, bo mamy jakiegoś potwora w domu co je zjada :-D

reklama
U nas się teraz bardzo duszno zrobiło, a słońce raz wychodzi a raz się chowa. Tak dziwnie, w powietrzu wisi ulewa a sucho.
Najadłam się pizzy a zaraz idę się położyć :-) Oskar miał swoje 2h na placu zabaw, teraz czas dla mnie :-)
A placki to też miałam na kolację trzy dni pod rząd - Oskar mógłby tylko je jeść :-)
Aguska humor lepszy ? Może to przez tą pogodę.
Asienka pewnie, że fajnie. Tylko ile to kosztuje :-) Ja jestem uzależniona od Allegro i mam zakaz :-) W sumie został nam tylko materac, pieluchy i wsio mamy.Czasem jednak nie da się powstrzymać jak fajne okazje są... Wózek będzie we wrześniu - prababcia kupuje.
Madlen ja wyprawkę do przedszkola dzisiaj kupuję. Kapcie, spodnie, muszę Młodemu jeszcze jakieś nowe majty i skarpety kupić, bo mamy jakiegoś potwora w domu co je zjada :-D

Do góry