reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi niezłe rozumowanie Twojej ciotki:)

A ja nie moge narzekać dzisiaj bo Zuzia nawet ładnie spała

Taa ona w ogóle jest genialną osobą... takie teorie czasem wygłasza ze rodzina słuchajac jej pada ze śmiechu..

edit

Elizka
do mnie do szpitala przyszła tylko moja mama i jej R + mama T i siostra T nikt wiecej a zobaczyc małego to rodzina przychodziła stopniowo tak jakos zaczeła po 1 miesiacu zycia

reklama
Daff :sorry: nie wiem co mi się wbiło że to siostra.

U Nas w szpitalu odziewdziny były bez ograniczeń :wściekła/y: bez żadnego nadzoru, kto chciał ten wchodził.
Zero jakieśkolwiek prywatności.
Już nie wspomnę o braku obowiązku nakładania kapci ochronnych... paranoja ( to był styczeń)

Eliza- chciałam o tym wczoraj napisać,ale pomyślałam sobie,że ten Filip może być już duży i może to zdjecia jakichś jego koleżanek itp :-) bo jest też sporo zdjęć typu bicie jakichś rekordów w grze . Dopiero później zobaczyłam na suwaczku,że niby ma 4latka. Na moje oko to jakaś dziewczynka, która chce się dorosło poczuć :tak: No ale mogę się mylić. Ciekawe czy jeszcze Nika do nas wróci :-p

Umi,Kama- próbuję sobie wyobrazić jakie z Was "ziółka" były w wieku 17lat.. :laugh2: zresztą ja nie byłam lepsza,ale mojego brata nikt nie pobije,uwierzcie mi na słowo ;-)

Daffi- dzięki za współczucie,ale to glębszy problem,mnie to strasznie męczy psychicznie i czasami żeby nie Zuzia to bym chyba sfiksowała w tym domu :confused2: A jeśli chodzi o rodzinkę- ojjj tak.. zgadza się :sorry: zawiść,zazdrość,brak pomysłu na własne życie- więc trzeba się kogoś uczepić,żeby nudno nie było,haha :sorry: już się z tym pogodziłam. Grunt to się nie przejmować taką patologią :-)

no i slowo patologia jest najwlasciwsze.
kurde nudzi sie bardzo niektorym i naprawde chyba maja komplesky jakies. zamisat znalezc sposob na zycie to szpieguja innych.
no niech sobie podczytuje jak jej to radosc sprawia. ale sa miejsca w ktorych g... moze zobaczyc pinda jedna:D

Umi zapomialam pisac ze ciotka twoja to durne babsko.. ehhhhh jak mozna takie glupoty gadac?

Ja jak urodzilam to byli moi rodzice i zleciala sie cala rodzina mojego m.. co mnie wkurzalo bo akurat na karmienie julki.. a nie zyczylam sobie ich w mojej obecnosci.
moj tato wiedzial i w tym czasie zawsze sma wychodzil a mama pytala czy tez ma wyjsc. ale mama to mama ona moze zostac;p
a nie zmaierzalam by tamte pryki mi ogladali jak karmie itp... jak znam zycie i tesciowa to by swoje wytyczne dawala a ze powinnam tak i tak wolalam tego uniknac.
pielgrzymki w spzitalu mialam nie male...a po wyjsciu ze szpitala bylo juz tylko gorzej;p

kama tez nie mam pojecia czemu wbila ci sie siostra:D

Dziewczyny zyczcie mi powodzenia. ide dac julce deserek. zobaczymy czy go bedzi eladnie jadla. oczekujcie filmiku chyba z enie bedzie co pokazywac;p

Umi to u mnie tescie i moi rodzice odwiedzali mnie w spzitalu jak Hanie urodzilam:-) a jak Daniela urodzilam to byla u mnie tylko moja siostra. a Jak Mikiego -to tylko M byl u mnie:-D hehehe:-D

paula no dokladnie... ciekawe czy sie pojawi :dry:chyba nie:-D

Ja już Was trochę rano z komórki podczytałam, bo obudziłam się i nie miałam co robić, ale nie pisałam, bo internet na komórce mi na maksa zamula :sorry: ja się obudziłam po 9, umyłam włosy, zjadłam śniadanie i tak czekałam aż Zuzia się obudzi, aż w końcu obudziła się o 10:30 :-) pierwszy raz tak długo spała! :-p

umi biedny Kacperek. Oby szybko mu to dziadostwo przeszło.

Daffi Jak Julka? lepiej się czuje?
Powodzenia w jedzeniu deserka :-p

paula pocieszę Cię, że mój brat ma 12 lat, w tym roku będzie miał 13, to chyba jeszcze cięższy wiek :-p

Eliza widziałam tą fotke, laska wygląda na jakieś 14-15 lat :-p

Właśnie do mnie dzwonili ze wygrałam bilety do kina:-):-p ale fajnie do końca lutego moge sie wybrać:-)

Daff no do mnie na karmienie akurat mama T. przyszła czułam lekki dyskomfort no ale.... gorzej by było gdyby to jakis facet był to bym wyprosiła:-D
kaamaa u nas na sali mogło byc max 2 osoby bok łózka + tatuś
Elizka czyli do pierwszego dziecka jest masa ludzi a im wiecej tym mniejsza atrakcja:-D
anetka ale ci fajnie ze Zuzia tak spi

Witam niewyspane mamuśki (i te wyspane też;p). Ja muszę powiedzieć że mój "plan dnia Zośki" zaczyna działać! Zasnęła o 19:30 potem tankowanie przez sen o 23 i następne karmienie o 7 rano:) Oczywiście obudziła się o 4 nad ranem ale w porównaniu do dnia wczorajszego tylko raz. Pogłaskałam ją po nosku, dałam smoka i zasnęła znowu. ahhh nie chce zapeszać ale myślę, że do końca tygodnia będzie mi już przesypiać całe noce:)

paula współczuję braciszka hehe ja mam prawie 17 letniego ale on myśli, że ma ze 30 i jest najmądrzejszy. Wczoraj tak mnie zdenerwował, że myślałam że wyjdę z siebie ;p wrrrr....

Ja już Was trochę rano z komórki podczytałam, bo obudziłam się i nie miałam co robić, ale nie pisałam, bo internet na komórce mi na maksa zamula :sorry: ja się obudziłam po 9, umyłam włosy, zjadłam śniadanie i tak czekałam aż Zuzia się obudzi, aż w końcu obudziła się o 10:30 :-) pierwszy raz tak długo spała! :-p

umi biedny Kacperek. Oby szybko mu to dziadostwo przeszło.

Daffi Jak Julka? lepiej się czuje?
Powodzenia w jedzeniu deserka :-p

paula pocieszę Cię, że mój brat ma 12 lat, w tym roku będzie miał 13, to chyba jeszcze cięższy wiek :-p

Eliza widziałam tą fotke, laska wygląda na jakieś 14-15 lat :-p

Anetko ona od rana siwetnie sie czuje i rozrabioa tylko ta goraczka mnie zmartwila. teraz narazie jest ok ale jak mowie pewnie za sprawa syropu przeciwgoraczkowego.
no chyba ze to taka jednorazowa sytuacja.

Eliza- człowiek im starszy,tym mądrzejszy :-) ja wszystkich najbliższych zaprosiłam do szpitala,bo chciałam się swoim szczęściem pochwalić a zarazem nie chciałam mieć gości dzień czy dwa po wyjściu ze szpitala (chodzi tu o ciocie,wujków,przyjaciółki-tych którzy juz się małej doczekać nie mogli ) . zresztą od początku mówiłam,że chce mieć 2 tygodnie dla siebie,Daniela i Zuzi. ;-) Te pierwsze dni były zarezerwowane głównie dla nas, moich rodziców i moich teściów :tak:

Daffi- idealnie to ujęłaś :-D :-D dobrze że nie wszędzie i nie wszystko da się wywęszyć :-D hihihihiih..

no na cale szczescie fora maja zapasowe sytuacje przed intruzami nichcianymi.

Julki samodzielne ejdzenie pozostawia wiele do zyczenia! jak wam pokaze zwariujecie.

umi gratulacje wyganej:)

tak piszecie o braciszkach i zdalam sobie sprawe ze moj w tym roku tez konczy 17 lat:D
ma ptasi rozum czasami ale na ogol jest juz powaznym i doroslyym mezczyzna.
mozna liczyc na niego choc odpaly tez ma no i problemow z nim rodzice jak dotad nie mieli.. zas z drugim... uhuhuhuhuuuuu

Ostatnia edycja:
Umi no dokładnie:-D
no i gratki wygrania biletu :-p

A ja nie mam mlodszego rodzenstwa bo ja jestem najmlodsza...:laugh2: :-p Mam dwóch braci jeden 14 lat starszy, drugi 12 lat starszy no i siostre 5 lat starsza:-)

reklama
umi gratuluję :tak: w jakimś konkursie udział brałaś? :-p
Niby fajnie, że tak śpi, ale w nocy oczywiście do nas przyszła, a poza tym zasnęła po 23 :-( wolałabym jednak, żeby obudziła się o 8 i o 20-21 już spała..

Ania to gratuluję postępów w przyzwyczajaniu Zosi do całonocnego spania ;-)

Daffi aa myślałam, że może też źle się czuła, ale skoro nic jej nie jest to dobrze, tym bardziej, że 38 stopni u dziecka to jeszcze nie jest jakaś mega gorączka, a tak naprawdę stan podgorączkowy.

Do góry