reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej :)

Boze.. ochlodzenie!! myslalam ze nie nastąpi, ze predzej umre niz zobacze chmury na niebie.. a wiatr byl moim pragnieniem. Ale jest!!! wieje!! zrobilo sie chlodniej. cudo.

Paulina ty nie wyobrazasz sobie nie isc na wesele siostry swego boy'a a ja wyobrazam. Chyba nie rozumiesz naszej sytuacji ze piszesz takie rzeczy.. albo poprostu w naprawde ciemnej d...ie finansowej nie bylas. Dla mnie od pobawienia sie na weselu, czy mojej obecnosci na slubie wazniejsze są moje dzieci, rehabilitacja Filipa. na sam dojazd do kosciola na slub ja musze wydac min. 150 zł. pomijajac fakt ze nie mam jak jechac sama.chodzi mi o to ze prawka nie mam, auta tez.. musze szukac kierowcy.
Autobusem nie, bo tam sie 3 h jedzie, pociągi tam akurat nie jezdzą. a wrocic czym?? powrotny autobus jest o 7 rano.

Jesli ktoś nierozumie ze mnie nie stac obecnie na taki wydatek to sorry.. przejmowac sie tym ze panna mloda sie obrazi nie bede.

Tej akurat siostry Ł nie bylo na komunii Filipa. Focha nie strzelilam. odzywam sie do niej nadal. jej wymowką bylo to ze zaproszenia nie dostala. wysylalismy do niej, wiec albo faktycznie zaginelo..albo nam kit wcisnela. ale nie robie z tego problemy wagi swiatowej..

Ostatnia edycja:
reklama
RENATA moim zdaniem wystarczyloby na slub jechac tylko i wylacznie. Dla mnie obecnosc jest najwazniejsza.
PAPITKA ja raz wygralam w lotto, 26zl i w sts ponad 200 :p od dluzszego czasu juz nie gram bo brak mi wiary w siebie heh
OLCIA spoko :) ja rozumiem renate w jakiej jest sytuacji dlatego mowie ze koperta wazna nie jest tylko sama obecnosc.. Wiem cos o tym, jest naprawde przykro gdy najblizsza rodzina zawodzi, tak jak babcia ze strony mojego taty przy zapraszaniu powiedziala ze ja to nie jestem dla niej nikim bliskim i jej nie bedzie. Nie bedzie brata mojego taty. Nie bedzie chrzestnej A. bo poklocila sie z jego ojcem i nie przyjdzie a wiem ze on na nia liczyl. Zobaczysz jak kiedys bedziesz brala slub ze to jednak cos znaczy ;)
ANULA dzieki za poparcie heh :p
HAPPY a czemu przestac oddzywac? Ja tu mowie o samej obecnosci. I nie mow ze ci przykro nie bylo jak sie nie pojawili...

Mloda padla o 19.40 ogladajac bajke na siedziaco heh :)

Paulina tobie moze i obecnosc jest najwazniejsza.. ale niewiesz na co liczy siostra Ł. Czy na naszą obecnosc, czy na koperty.. czy na liczbe gosci. niewiem..

ide spac,jutro do logopedy, niewiem jak. Ł mnie wkurzyl. ciekawe czy szybko zasne.

Paulina, fajnie masz wieczor dla was, moj puzzle uklada zaraz zje wykpaie sie i moze spac pojdzie:-p
Renata, czesto jezdzicie do logopedy? my tez zaczelismy chodzic ale niestety prywatnie do tego maly nie chce cwiczyc z pania, myslalam ze ze mna zechce ale tez nie:sorry2:

Anula jezdzimy raz w tygodniu. ale chlopcy w roku szkolnym dodatkow maja logopede w szkole.
z F tez kiedyś mialam problem ze ze mną nie chcial cwiczyc.Zaprogramowal sobie w tej malej lepetynce ze cwiczy tylko z pania i to nie zawsze.. bo mogl ochoty nie miec.
ale pomogly u nas cwiczenia przez zabawe. na rozciągniecie buzi najpierw.
chlopaki z logopedy korzystają sporo zasu. F od wrzesnia 2008, a O od wrzesnia 2012. I od stycznia do czerwca prywatnie, teraz juz na NFZ

My dopiero raz bylismy w sobote ale Bartek nawet nie chcial na pania spojrzec a tez cwiczenia przez zabawe byly, dzis probowalam z nim drugi dzien cwiczyc i nadal nic:sorry2:na razie tez mamy na rozciaganie i na żuchwe

Happy ja mysle ze mozesz jeszcze troche poczekac, slyszalam ze dzieci dwujezyczne moga pozniej mowic:tak:u nas rodzinna ciagle uspokajala ale ile mozna czekac i poszlam do logopedy

reklama
Aniula-na bilansie powiedzieli to samo ale i tak strasznie się martwię, myślę ze poczekam az skończy 3 latka a jak nadal będzie ciężko z mowa to pójdę do logopedy

Do góry