reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
ja urodzilam majac 22 i 5 mies, sama nigdy w tym wieku bym sie na dziecko nie zdecydowala ale fajnie mam teraz dziecko do przedszkola a kolezanki pewnie dopiero beda myslaly o dzieciach/

Wampi ja znowu wiem ze poradzilabym sobie z dzieckiem. tzn teraz to wiem.. mam braci 12 lat mlodszych i byla taka sytuacja u nas ze musialam pomagac mamie ogarnąc chociaz jednego. robilam wszystko oprocz karmienia piersią.

No ale to byl brat... na matke w w takim wieku bym sie nie nadawala. w sumie chyba nikt sie nie nadaje. w glowie to kisiel i lalki.
Chocoaz z drugiej strony jak widze te 6 klasistk jak teraz wysztafirowane chodzą.. jestem chyba za stara zeby tolerowac coś takiego.

Chodzi o to ze niezalenie od wieku wziac odpowiedzialnac za swoje czyny ale 13 lat to juz maaakra przecisz to podatawowka

Edit
Renata nie a stara bo mnie to razi w oczy czy rodzice tego noe widza co robia ze aoba ich dzieci pozwalajac na malowanie i wyzywajace ubrania ? A pozniej sie dziwia i placza bo sie cos stalo glupota ... a najgorsza glupota jest miss dzieci :o no fack

Ostatnia edycja:
olcia -ale teraz jest takie ciche przyzwolenie na ciąże u nastolatek, bo one nie ponoszą konsekwencji żadnych. Kiedys wiedziały że ze szkoły mogą być wyrzucone jak w ciążę znajdą, ze będą bez wykształcenia a teraz to idą tym nastolatką na rękę i jeszcze uczą się w domu itp.
Renata-ja mam 13lat młodszych braci i nieraz opiekowałam sie nimu cały dzień, później nawet jak do S. Na wekkendy jeździłam to brata zsbieralam.ale ze swoim nie dala bym rady choćby finansowo.

Ostatnia edycja:
Olcia moze wdzą, moze nie widzą.. niewiem tego. widocznie pozwalają zeby ich corki sie juz malowaly..Ale makijaz to jeszcze pikus.. 6 lat mieszkalam w centrum miasteczka. pod moim domem akurat bylo centrum zycia nocnego mlodziezy naszej.No powiem wam ze nie raz mialam ochote wyjsc na ulice i te gowniary tak skopac ze cale lato nie pokazalyby sie publicznie. Niektore jak mlode ladacznice. Jakies macania, piski, same dziewuchy w krzaki kolege ciągną bo ona mu tylko "coś" pokazac chce. a potem ryk.. . bo kolega cosia chcial lepiej zobaczyć. i kolegom sie pochwalil. I pal go swanc z ciązą. Bo ona kazdemu moze sie przytrafić i koncem swiata nie jest. Chodzi mi o brak szacunku do samej siebie takiej malolaty. Pozniej pretensja pani mamy malolaty ze jakis kolega jej opinie niszczy. A "przeciez ona to jeszcze dziecko".

A z tym przyzwoleniem na ciąze to happy masz racje. Kiedyś pamietam jak sie jeszcze ja uczylam to zjawiskiem byla ciąza w ostatniej klasie. ewentualnie w przedostatniej.. chodzi mi o LO, Technikum, zawodówke. Teraz ciąza w pierwszej klasie nikogo nie dziwi. Bardziej dziwi jak w rozniku nie ma ciezarnej.

Ostatnia edycja:
Renata-o tym nawet nie wspomnę:/ jakiś czas temu mojej 15letniej kuzynki zdjecia(w samych stringach i ponzochach ale biust zakryty) w internecie byly... byłam w szoku! Rozumiem mieć chłopaka chodzić na spacery itp. Ale po co od razua macanie i sex? Przecież ta początkowa niewinna miłość jest piękna!
Późnej jest płacz bo od ku**y wszyscy wzywają itp. Ale co się dziwić jak dziewczyny wstydzą sie swojego dziewictwa w wieku 15 lat.

No moze i amacie racje ale ja bym swojej corce nie pozwolila chociazby na kolanach caly swiat przezLa nie i ch....

Przed chwila przeczytalam xd
Slonce swieci miesiac maj
Jas do kasi: kasia daj
Kasia dala slonce zaszlo kasia tez :d

happy 15 lat?? oszlaals. toz to juz starosc. Mnie niedawno brat uswiadomił ze porazką jest rozpoczecie gmnazjium z tym brzemieniem jakim jest dziewictwo. bo to jak choroba jest.. Mordy nie moglam ze zdziwienia podniesc.

U nas tez byla dziewczyna taka. dala sie dla faceta sfotografowac, bo on chcial pamiatke miec.wszystkie zdiecia pozowane, wyluzdane.. po calej ich milosci trafily na forum szkolne. I nagle mama pozujacej z wielką pretensją.. dlACZEGO? a wczesniej przez calą milosc wozila corke na noc do chlopaka. " bo on mieszka przy szkole to rano bedzie cora miala blizej na lekcje. cora wtedy ok 16 lat miala. A pozniej placz.. bo opinia zszargana. I ze to wina szkoly, bo forum pobliczne. ze wogole to po co one jes??
i najlepsze.. jakim prawem jej corka ma przezwisko bober?? a zdiecia wszystkie od szyji do kolan :) z bobrem w tle :)

Ostatnia edycja:
reklama
Renata-nawet mi nie mów bo ja nie wiem czy się śmiać czy płakać:/ kiedyś mimo ze niektóre dziewczyny uprawiały sex wcześnie to chociaż sie nie chwalily i mówiły ze nadal są dziewicami a teraz odwrotnie...to jest po prostu straszne

Do góry