reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Olcia w uk na porządku dziennym są 14 latki w ciąży i tatusiowie niewiele starsi wiec jak zostane babcią koło 40 stki to i tak sukces:/

reklama
Happy tutaj tez dziewczyny z gimnazjum w ciazy sa wiec wiesz ale jak zapytalam jednej (z bloku) to ppwoedziala ze kolezanki powiedzoaly ze za pierwszym razem sie nie zachodzi w ciaze i posluchala a teraz dziecko dziadkowie wychowuja bo ona ma nowego na wakacje bez corki jezdzi to paranoja dla mnie bo skoro doroslas do tego zeby sie kochac to badz dorosla i wyxhowaj a z drugiej strony moze lepiej ze dziadkowie jakby miala zaniedywac dziecko

Happy no dokladnie jak mowisz :) ale jak w szkole sa dodatkowe lekcje do wyxhowania zycia w rodzinie to nikt nie chodzi ale rodzice tez maja swoja w tym role wpajajac dziecku ze dzieci przynosi bocian lub w kapuscie :)

Olcia- to chyba nie do końca o to chodzi. Tutaj w uk takie lekcje są obowiązkowe, w szkołach rozdają prezerwatywy a antykoncepcja jest darmowa a dziewczynki i tak w ciążę zachodzą, moim zdaniem od pewnego czasu jest po prostu moda na ciążę u nastolatek, zachodzą bo chcą być w centrum uwagi i czuć się dorosłe, ja tak to widzę

Happy mozliwe ze tak jest bo u nas to wyglada calkiem inaczej nikt nie chodzi i sszyscy wiedza lepiej kiedy sie zachodzi bbynajmniej u mnie w mieacie

Moi rodzice tez dosyc mlodzi, 51 lat w tym roku konczą. tescie niewiele starsi, tescowa 53 tesc 55 lat.

Dziadków jednych mialam mlodych drugich starych.Kuzynostwo mam prawie 20 lat starsze ale i mialam wujka 2 lata ode mnie starszego. mlodszych nie posiadalam :)

ale moi chlopcy mają wujka 8 letniego i dwie ciotki ktore w tym roku konczą po 6 lat :)

co do nastolatek w ciązy. U ans w miscinie najmlodsza mama miala 17 lat. i to zjawisko bylo jakby ona z dwoma glowami chodzila.z ł siostrą uczyla sie dziewczyna ktora w wieku 14 lat urodzila.

Wiecie a ja nie znam zadnej dziewczyny ktora urodzila wczesniej niz majac 18 lat:tak:
Daga gdyby Bartek poszedl w moje slady mialabym 44 zostajac babcia ale nie chcialabym zeby szedl w moje slady:-D

Ostatnia edycja:
Wampi -wcześnie , nawet bardzo :p
Aniula-moja kokezanka urodziła tydzien po swoich 15urodzinach ale to chyba najlepsza mama jaką znam!
Ja zaszlam w ciążę mając 17 tak i ze tak głupio to ujme, ciesze sie zebporonilam bo wtedy nie dala bum rady.

reklama
Wampi 34 lata to dosyć sporo :D w sumie za 5 lat :)

Oglądalam kiedys rozmowy w toku, o mlodych mamach bylo i byla kobieta lat 26-27 ktora "za chwile" miala zostac babcią. Urodzila corke mają 13 lat, i akurat corka poszla w slady matki.. no dla mnie to juz bylo przegiecie..
Ja teraz sie czuje czasami za mloda na matke 9 latka.. a co dopiero tak mlodą zostac matką, babcia.. no bym miala juz 2-3 letniego wnuka...

Do góry