reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam z rana.
My mamy problem z kupkami od 2 dni robi strasznie twarde takie "bobki" teraz zrobil z wielkim pleczem i dlugimi staraniami troche wiecej ale tez twarda i troche krwi nie wiem czy isc do lekarza bo pisza ze przy takim moznem "nadymaniu" sie mogla tylko blonka peknac jakas ;/

reklama
Witam:)
skodzia to super że masz dobre wyniki:)
kechu ale wredny ten Twój chłop :p Jak tam nocka minęła?:-)
młoda mama tak jak pisze happymum daj mu starte jabłuszko albo polecam tez suszone sliwki gerbera, mojemu synkowi pomagały na kupki
;) a jak nie to wybierz sie do lekarza z maluszkiem jak cos Cie niepokoi, mój synek jak miał przez dłuższy czas takie problemy z kupką to pediatra kazała kupic syrop Lactulosum, pomogło:)
renata ale łobuziaki z Twoich chłopaków :p dzieci jak to dzieci, pewnie powiedzieli że to było niechcący :)
magda przy moim porodzie były dwie położne, a lekarka na koniec mnie zszywała

My wstaliśmy przed 9, juz po sniadanku. Strasznie głupia dzisiaj pogoda, przed chwila padało a teraz świeci słońce:wściekła/y:

MADZIALENA ale magda z happy rodzily w uk a tam gina od swieta widzisz ;)
KECHU moj tez mnie nakreca ciagle...
MLODAMAMA suszone sliwki gerber dzialaja cuda :)

wampi dzisiaj zadzwonie do mojej przychodni i umowie sie do innego. Na internecie ma same dobre opinie wiec sprobuje sie do niego dostac...chociaz pewnie poczekam sobie na wizyte :)

Skodzia trzymam kciuki zebys jak najszybciej wrocila do domu :)

Renata no wlasnie jak w ciazy chodzilam do innego ginekologa bo mieszkalam wtedy we Wroclawiu to mi mowil ze mam spora nadzerke ale ze w ciazy bylam to kazal czekac az urodze. A po porodzie ten do ktorego teraz chodze zadnej nadzerki nie widzial to nie drazylam tematu bo czasem podobno znika. Wiec moze jednak wcale nie znikla a ten debil jest slepy. :mad:
Hahaha moj dzisiaj zrobil armagedon w pokoju, wszystkie pampersy i chusteczki nawilzane po podlodze sie walaly i wysychaly.

Mloda mama tak jak dziewczyny mowia, zacznij od jabuszka albo sliwek z gerbera (dzialaja cuda, do tej pory mam jeden sloiczek w razie W). I dopiero jak to nic nie da idz do lekarza.

madzialena a daj spokoj do 2 nie spalam bo kazdy szelest mnie straszyl. A i Z. przez telefon z pracy mnie nakrecal ze w tym domu niby 3 osoby zacwiartowali i to one strasza.

Paulina moj zawsze mnie straszy. Czerpie z tego jakas glupia radoche. Nawet jak ogladamy jakis horror to on zawsze wyskoczy w najmniej odpowiednim momencie i ja odrazu zawalu dostaje. Glupek! :D

Ostatnia edycja:
Skodzia, kechu-zdrówka dziewczyny!
Przede mną jeszcze wypad na zakupy i sprzątanie:/ lenia mam dzisiaj jak nie wiem. No i wkrecilam sie w tego bloga:D mam mnóstwo pomysłów na nowe posty:)

Hej
Paulina te serce o ktorym kiedys pusalam i zastanawiam sie jeszcze nad kolczykami
kechu ja mialam tez nadzerke w ciazy i rzy kazdym badaniu prawie plamilam bo to rana przewaNie siewyciera po porodzie ale u mnie ssie nie wytarlo i mialam laserowo usuwana przy pierwszej miesiaczceczulam jakbym zaraz miala zejac z tego swiata ale teraz juz jest ok
wczoraj mama byla u mnie i mowila o wypadku a dzisiaj sie dowiedzialam ze moja kolezanka w nim zginela w niedziele miala 21ur a w tamtym miesiacu jej tato umarl jakie to jest chore moze tak mialo byc moze bog tak chcial ale jaka to pustka zistaje ehh znalam ja od podstawowki

Hej.
ja tak tylko pobieznie poczytałam co tam słychać. temat gina i cytologii, nie wazne czy tu w PL czy gdzies za granicą cytologię robi się rok po porodzie a jak jest dobrze to co dwa lata. Mój gin sam nigdy by nie zaproponował cytologii czy usg więc sama pilnuję terminów i wam dziewczyny tez to radze, nie wiem jak w UK ale tutaj w Polsce gin ma obowiązek zrobic cytologie jesli pacjerntka sobie tego życzy, oczywiście raz do roku. Częściej i tak nie ma sensu jeśli wyniki wychodzą dobrze.

reklama
Ewi- tak być powinno ale tak nie jest. Jak masz 25 lat SKONCZONE to lekarz rodzinny wysyla ci pismo do domu ze cie zapraszają na takowe badanie i robi to pielegniarka. Co kraj to obyczaj. Lekarze rodzinni to konowaly jedne i tyle. Trzeba mieć szzescie i trafic na kogos normalnego. Lekarz rodzinny od wszystkiego. A sprawdzenie po porodzie to już tak parodia jest ze jak wyszłam z gabinetu to bylam w ciężkim szoku. Zmierzyla mi ciśnienie, spytala czy jeszcze krwawie i czy cos mnie boli.. i dziekuje do widzenia bo tak wygląda wizyta po pologu.. Bylam szyta to raczej powinno byc sprawdzone jak się miewa krocze, jak srodek itp.. Nawet antykoncepcje rodzinny ci zapisze :D Nie wierzyłam poki sama na sobie tego nie doswiadczylam ;)

Olcia- jeju straszne, co ta rodzina musi przezywac...;/
My jeszcze nie mamy pomysłu dla naszej na prezent..

Mala szaleje, mam nadzieje ze zaraz zasnie bo chce się kawy napic ;) a z nia się nie da bo szklanke mi wyrywa.

Do góry