reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

tak jak dziecko ma taki wodnisty katar to niebezpiecznie-trzeba pilnowac bo wiadomo dzieci nie maja pojecia o tym ze mozna buzia oddychac..moja mala nawet nie wie ze beka sie buzka a nie nosem-nie otwiera i juz....

byla polozna przed chwila...a my z mala w lozkach jeszcze:p pytala sie czy przeziebiona jestem....no co pospac lubie kiedy mam okazje:p teraz mala dalam tatusiowi na spacerek ten to sie garnie:pdo wszytskeigo

i mam pytanie----o witamine D3-bylam w aptece i dali mi VIGANTOL a teraz byla polozna i powiedzila ze trzeba kupic DEVICAP...to ten co ja kupilam zly jest? mam kupic nowy?co Wy dziewczyny dajecie swoim maluszkom?

mala przy wyjsciu ze szpitala wazyla 6 330, teraz ma 6 650---czy nie za malo przytyla??:(

femme to wina tego jablaka pewnie...ale nie ma sie co martwic-moja mala caly czas ma bardzoo wodniste kupki-polozna mowila ze prawidlowe bo sie dzis na wizycie pokazala:p najlepiej jak mnie wczoraj osrala =taka zolta wodna kupa---jak z armaty-zawsze sika albo robi kupe jak lezy na przewijaku gola:)

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wiem ale spanikowałam teraz jak czytam to wszystko ... jak jeszcze raz dzisiaj rzygnie albo będzie miała problemy to po karetkę dzwonie ... niby ma apetyt ale odwodnienie jest takie niebezpieczne że ryzykować nie będę a oni i tak mają obowiązek przyjechać a ja będę spokojna chociaż

temperaturę ma 37.1 więc chyba ok ... ale jeszcze mnie niepokoi że ma biały języczek ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasia ja mam tez vigantol, zapisali mi to w szpitalu:tak:

femme mojm maly caly czas robi wodniste kupki, od urodzenia i wszpitalu mowili ze to nic zlego. a co do noska to nie przeczyszczam sola...a powinnam????

OLENKA - No pewnie wlej mu po jednej kropelce do noska i powinien wykichać wszystko ;-) to jest lepsze niż grzebanie mu tą żabą w nosie i przeczyści cały nosek i powinno być ok :-) jak ma taki katarek to rano i wieczorem mu po 1 kropelce wlej i powinno być si :-)

Poczytałam jeszcze trochę i nie jest tak źle bo nie są to jakieś zółte wymioty i na szczęście od razu po jedzeniu zazwyczaj albo chwilkę później nie miałam tak że po jakimś czasie dopiero ... no i ma apetyt więc nie powinna się odwodnić i jak mówicie że ta kupka taka powinna być to już jestem spokojniejsza :-) ale ogólenie to masakra ... tak się o nią martwię :-( najchętniej to bym chciała jakiegoś lekarza codziennie żeby sprawdzał czy wszystko ok ... a nie że położna dopiero 25 u mnie będzie bo wcześniej nie ma czasu ... dziecko chyba powinno być wcześniej skontrolowane co ?

Femme... Ty sie tak nie martw... ja rozumiem, ze to Twój skarb, ale dziewczynka jest silna i zdrowa!!!:tak: Ty sie uspokoj, bo sie zajedziesz dziewczyno...

No ja wiem wiem ... panikuje chyba za bardzo ... póki ma apetyt i nie widać że ją coś boli czy coś to chyba jest dobrze ... może po prostu za łapczywie ciągnie tego cyca ale jak ja mam jej wytłumaczyć żeby tak nie szalała :-p

Kaska ja dawlam Lenie Vigantol - wiec raczje nie jest zły:tak:
Femme spokojnie.. moim zdaniem to normalne:tak:Lena tez tak miala, ze po kazdym jedzeniu fontanna z niej szla:no:masakra:baffled: Lekarz zrobil jej USG brzuszka przed jedzonkiem i w trakcie i wszystko bylo ok.. poprostu Lena tak ulewala, bo jadla jak maly glodomor wiesz tak lapczyiwe i to przez to bylo:baffled: wiec jak cos to przejdz sie do jakiegos prywatnego on rozwieje wszystkie Twoje watpliwosci:tak:

A ja sie wkurzyłam:-( przyszły mi te organki, ktore wczesnie małej zamówiłam... i... dojrze, ze ni działaja 2 klawisze, piesek nie wydaje z siebie dziweku, to jeszcze wygladaja jakby przez conajmniej rok jakies dziecko sie nimi bawiło:-( heh... musze je zwrócic i zamowilam juz nowe na innej aucji:-( mam nadzieje, ze kasiore mi oddadzą, co oni nie wiedza, ze sprzedaja wadliwy towar????:-( a Paulince tak sie podobaly...:zawstydzona/y: i straciłam oczywiscie na kosztach przesyłki... szkoda gadac.

reklama
Do góry