reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej ;) witam wszystkie mamusie Paulina lat nieco ponad 19 mama prawie 3 letniej Nikoli. My teraz sie wczasujemy, ale Nikola chetnie chodzi do przedszkola, ma swoja ulubiona Polska opiekunke oczywiscie :) wiec jest oki.

Jestesmy zasmarkane i zakaszlane od poniedzialku :( od srody ratuje mloda mucosolvanem i nasivinem, jak narazie gowniane efekty, mam w domu specjalny syrop na kaszel po ktorym zawsze jej przechodzi ale nie moglam go wziac bo by mi wyrzucili na bramkach ;/

Pogoda u nas idealna chlodno i przyjemnie.

PAPITKA bedzue oki, przyzwyczai sie ;) pomysl co ja przezywalam bo u nas dodatkowo bariera jezykowa.. ale poszlo ;) N. miesza juz slowa na potege...
LENATI ja wierze ze wszystko bedzie ok!! Musi byc!!! ;)

Witam nową mamusie. Będe tak ogólnie odpisywała bo z tel.

Kuba ma zapalenie gardła więc po trzech dniach przedszkola siedzimy w domu.

Co do buntu dwulatka też było kiepsko ale z A się zaparliśmy i żadne nie zwracało uwagi na jego płacz i wymuszanie.

Fajnie że mnie pamiętacie. :)

Zdrówka dla chorowitków.

Witam nowe mamy. Mama 27 lat, trójka dzieci.

Mój najmłodszy tez przedszkole zaczął. Masakra, pierwszy dzień przez godzinę plakal potem aż do 12 ładnie się bawil, w nocy płakał, drugi dzień 5 minut płaczu reszta pobytu pogodnie, a dzisiaj rano nie płakał, ale jak zobaczył mnie na korytarzu to taki płacz był ze nie wiem. Ze łzami do domu wróciłam, podobno potem grzeczny był i z dziećmi się bawił.

Młodamama no tak to racja. Ale chyba nawet jest wymóg że jam pierwsza była cesarka to druga też musi

Papitka to już duży chłop :-)

Ewix :-)

Magda hej :-) fajnie ze jest takie forum gdzie można porozmawiać z rówieśnikami.
Mąż chory to gorsze niż 5 dzieci chorych :-)

Madzialena kolejna rowiesniczka :-)

Paulina zdrowka życzę
Papitka wam też

Ja dzisiaj spędziłam miły dzień z kolanami przy kawie a dzieci się grzecznie bawiły. Pogoda u nas super, ani za zimno ani gorąca

Ewi- podobno dzieci tak tylko przy rodzicach a za zamkniętymi drzwiami już się uspokajają.

Ruda- podobno jeśli nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego to można mieć wybór przy drugiej ciąży ale większość kobiet od ręki decyduje się na cc.

Ewi mam koleżankę przeszkolanke i mówię że Góra 10 minut i jest spokój, mało które płacze Dłużej. Najgorsze co rodzice mogą zrobić to zabrać pierwszego dnia

Papitka o to nawet nie wiedziałam

Ruda- no moja koleżanka miała taki wybór pół roku temu. Też myślała że jak było cc to musi być i drugi raz. Ale zdecydowała się jednak bo stwierdziła że jak znowu ma się męczyć i ją będą masować to woli cc.

reklama
Hejka:)

Ewi u nas jest podobnie bo mały praktycznie codziennie w przedszkolu płacz;/ pierwszego dnia było idealnie a teraz strasznie za mna płacze, pani mówi że jak tylko wychodzę to sie uspokaja:) Także cięzkie czasy przed nami
papitka niech Kubuś szybko zdrowieje! :)

U nas w sobotę pojawił sie lekki katar ale po południu już nie było po nim śladu, od jakiegos czasu podaje juz małemu tran i wit. C. i cos tam pomaga, inaczej to juz by kaszel doszedł

Aa i musze się pochwalić wczoraj zostałam ciocią malutkiej Aleksandry:-)

Do góry