reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

LENATI nie, na Kopernika nie chcialam. Najwiecej dobrego z pierwszej reki mialam o Ujastku, kolejnym plusem bylo to ze na Ujastku cial mnie moj lekarz, a na Koperniku nie mialabym tego komfortu. Kuzynka rodzila 4 miesiace temu tam i dramat :p powiedziala tylko ze nigdy wiecej. A w Koperniku pracuje moja polozna ;) zlota kobieta.

reklama
Moj jeden lekarz jest w koperniku . i on poleca. Nie tyle jako zeby na porodowke patrzec , a raczej na inne oddzialy ktore sa w szpitalu . tyle ze wlasnie opinie sa rozne o porodowce , ale mysle ze musze dla dobra malej , bo bedzie ktos kto sie nia zaopiekuje . wgl duzo pisza ze rodzaca kobiete odsylaja .. Tzn przegladaja papiery , robia usg i wysylaja do innego szpitala ????;o musze gina zapytac , moze wtedy gdy maja duzo ciezszych przypadkow ? Bo ponoc rodza tam ' chore ' dzieci ...

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka

Lenati najważniejsze to zaufany lekarz i dobry personel. A opinię dobre i złe ma każdy szpital ;)

U nas dziś słoneczko. Popołudniu pojadę z dziećmi na zakupy, bo po tych wakacjach jedzenia w domu nie ma :p

Maciejka duzo osob uwaza ze lekarze gin sie wywyzszaja bo maja dobre CV . ahh 4 sierpnia mam wizyte u tego gin ktory tam pracuje , podpytam go o wszystko . a ten gin i druga pani gin ktora z nim przyjmuje ( co 4 oczy to nie dwa - razem badaja a potem sprawdzaja czy maja to samo zdanie , czy to samo zauwazyli , jesli ktos zauwazyl inaczej to maja dyskusje miedzy soba i szukaja na usg obrazu zeby poprzec swoje zdanie - usg u nich trwa min 40minut ) ogolnie specjalizuja sie w ' wadach plodu ' , dlatego im ufam wszystko pokazuja tlumacza , i na necie zero zlej opini o nich , sama w szoku bylam , wszystko zauwaza na usg chocby wade genetyczna jaka u nas zauwazyli , i sie nie mylili . wiec moge mu ufac i isc na kopernika , a moze akurat na niego trafie.

A pochwalilam lekarzy ;-) ale nalezy im sie bo sa to ludzie z dobrym sercem , mimo ze przekazuja nam ciagle zle wiesci . nie to co u mnie. Ze gin niby taki super ceniacy sie lekarz wlaczyl mi serduszko do posluchania i mowi ' bije ladnie , wszystko ok ' , i nie zauwazyl tak duzej wady .

To zadecyduje stan malej ... Bo beda woleli zacxekac az podrosnie. Chyba ze stan nie pozwoli. Jest to wada wczesnosiniczna i 50% dzieci umiera w pierwszym miesiacu zycia , a u nas dochodzi wada genetuczna. Zobaczymy w pazdzierniku co zdecyduje kardiochirurg .

Hej. LENATI TREN Ładne brzuszki.

U mnie po staremu. Na parę dni pozbylismy się starszakow od czwartku juz w domu są. Ale mama powiedziała ze jak wróci na koniec lipca z Niemiec to znów ich wezmie do siebie. Od poczekam przez te cztery dni psychicznie. W Poniedziałek Byliśmy Z Bartkiem u foniatry. Z narządem mowy wszystko ok, słuch ten ma dobry wiec pozostaje nam tylko czekać i dalej stymulować mowę. We wrześniu do przedszkola pójdzie to liczę ze to jakoś pomoże.

Ostatnia edycja:
No cisza jak makiem zasial.

Ja znów się pozbylam Justyny i Marka na kilka dni, tym razem u kuzynowstwa do czwartku. Jak ich nie ma to człowiek odżywa.

reklama
Witajcie, faktycznie cisza, u mnie brak czasu na neta. Slub coraz blizej, Bartek na glowie, plus szukam mieszkania a Ł cale dnie w pracy. Wczoraj robilsmy mlodemu urodziny, dopiero sprzatanie skonczylam
Magda, pytalas o goscim robimy tylko dla najblizszych na 30 osob bo nie chcemy kasy od rodzicow, tesciowie srednio z kasa stoja a moi rodzice zrobili wesele bratu w czerwcu, siostrze robia w pazdzierniku i juz nie chcialam ich obciazac. A sami wolimy mniejsze zrobic bo szukamy wiekszergo mieszkania, ja mysle o prawku i chcemy auto kupic a tylko Ł pracuje.
Lenati, najwazniejsze ze trafilas na dobrych lekarzy:tak:
Ewi, kazdy Bartek jakiego znam mowil pozno, moj tez z reszta nadal do logopedy chodzimy. Podziwiam ze dajesz rade z 3, ja mam czasami Bartka po dziurki w uszach i im jest wiekszy tym jestesmy pewniejsi ze wiecej dzieci nie bedzie

tort z wczoraj, Bartek od lat jest fanem Franklina IMG_20150712_105047.jpg

Załączniki

• IMG_20150712_105047.jpg
    IMG_20150712_105047.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 67
Do góry