reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KLAUDI ja polecam wszystkie drewniane ukladanki, klocki lego, klocki takie niby drewaniane ( w przedszkolu wygladaja jak drewno ale zeby zadne dziecko w leb nie dostalo to one sa miekkie :p ) no i puzzle. Nikola uklada puzzle od ok 2rz takie latwe, np z 6 elementow mamy ksiazki Pinokio i Krolewna sniezka i tam w srodku nornalna ksiazka a co strone trzeba ulozyc obrazek. No i 3 msc temu dostala 50 elementowe puzzle z Potworow i spolki ktorych uwielbia no i pare razy razem ulozylysmy i z lekka pomoca sama je uklada. No i dla takich dzieci polecam ciastoline ;) mega usprawnia dlonie.

A tak wogole to hej :p u nas oki. Wczoraj probowalam Nikole zostawic na 20min ale sie nie dalo. Tu podejscie jest "psychologiczne" i nie mozna wyjsc bez "say goodbye" do dziecka. No i OLCIA dobrze mowilas, jak N. zaczela plakac tak ja sie pobeczalam jak bobr :p ale wiem ze dobrze jej to zrobi.

reklama
Hej Klaudia tak jak paulina pisze puzzle itp a jeszcze są takie drewniane obrazki ze zwierzętami i pod spodem napisane jak dane zwierzę oddaje glos hau hau ihaa ha itp :) Ale ciastóina dla dzieci które nie wsadzają juz nic do buzi bo Zu czasami wsadza dlatego achowalam ta ciastoline :) Paulina zaciskaj zęby i nie placz bo wtedy dziecko myśli ze jest cos nie tak nie raz zaciskalam zęby a jak juz zamknely sie drzwi toś aplakalam :p to takie chwilowe przejdzie jej jak zobaczy ze czuje się tam bezpiecznie daj jej tam zabawke z ktoś jest przywiazana wtedy bedzie czula bezpieczeństwo :) to tak jak pielucha i smoczek :) A jak tak z innej beczki jakie polecacie okulary przeciwsłoneczne? Bo w tamtym roku miala takie fajne ale okazał sie bubel bo szybki wupadaly wiec szukam sprrawdzonych

OLCIA ona tam ma pieluvhe smoka poduszke ulubiona i kocyk. Wiesz bawi sie normalnie co kilkanascie min mnie szuka i pokazuje co zrobila. Wolalabym sie wymsknac stamtad na te 20min niz jej tlunaczyc ze ide np do pracy i ze zaraz po nia wroce.bo ona mi z tekstem wyjezdza "mamusiu no przeciez moge isc z toba bede grzeczna obiecuje". To odrazu w oczach szkla :d

A co do ciastoliny wlasnie jak dziecko jej nie wcina :p fajny jest tez bodajze piasek magnetyczny czy cos takiego ale drogi interes.

Co do okularow ray ban tylko i wylacznie :) sama na nie zbieram ale cos mi nie wychodzi i kupilam najzwyklejsze w stadium :p

Dzieki dziewczyny:)z ciastolina probowalam ale moj syn brzydzi sie tego do rak niewezmie jak mu dalsm to krzyczal bee:)probowalam nawet ciasto na kluski mu dac zeby robil zemna ale nie mine mial jak bym mu cos okripnego dalam:)jak piszecie o tych przedszkolach to mi sie juz plakac chce ze za rok oddam dziecko pod opieke obcej babki!zw jak to tak on bez mamy:(

KLAUDI ja sie ciesze ze Nikola idzie do przedszkola ale zal mi ze ona juz taka duza.. tutaj na 15 dzieci q jej grupie przypadaja 3 opiekunki super babeczki. A i dziecko sie inaczej rozwija wsrod dzieci, lepiej ;)

No mi tego tez zal ze ten maly bobas taki duzy juz:)widze ze dzieci w przedszkolu staja sie bardziej tez samodzielne!i kontakt z dziecmi dobrze robi!

Nie raz pisałam ze dziecko lepiej sie rozwija wśród rówieśników niż pośród dorosłych wiadomo to inne zabawy rozmowa itp :) ja tam tez jestem zadowolona ze zlobka dla tego nie chciałam żeby przerywala ale cóż zobaczymy ale jak sie uda to do tego przedszkola ja dam a może iecie czy w prywatnym potrzebne jest zaświadczenie o pracy? Ja bym mogla tyle plusów wpisyac ze szok:) teraz byl dzień mamy i taty dzieci tanczyly i spiewaly te co potrafią mówić laurki na ogród wychodzą na kulki zjezdzalnie teraz robią imprezę rodzinna z okazji dnia dziecka u nas 30dzieci jest i 5 pan zawsze jest 3opiekunki jedna pomocna i kierowniczka po grupach przesiaduje :) są spotkania z logopeda itp :) no mogłabym sie zachwycać :p i nie zaluje ze dalam Zu do zlobka bo miala prawie 17msc inne dziecko nie juz taka anty fo dzieci ze tylko gryźć i bic zaczyna sie dzielić zabawkami

OLCIA a z 600zl trza dac :p nie mow ze nie slyszalas o ray banach :p one sa full wypaaas ;D haha

Jakbyscie widzialy jak Nikola biegnie szczesliwa do przedszkola to masakra :) ja bym ja dala z rok temu juz no ale niestetu plany a rzeczywistosc to dwie rozne rzeczy ;)

reklama
Paulina ja nie nosze okularów wiec nie znam tych firm dla Zuzi chce a poczytalam to one maja tylko filrt UV i nic więcej a dla dzieci to chyba koszt ponad 200 wiec tragedii nie ma chyba ze to repliki w tamtych roku dalam ponad 100 ale jak pisałam szkielko wypadala a miały filry UV polaryzajce itp weź podeślij mi link żebym poczytala co w nich jest dokladnie :D

Do góry