reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KLAUDI ja polecam wszystkie drewniane ukladanki, klocki lego, klocki takie niby drewaniane ( w przedszkolu wygladaja jak drewno ale zeby zadne dziecko w leb nie dostalo to one sa miekkie :p ) no i puzzle. Nikola uklada puzzle od ok 2rz takie latwe, np z 6 elementow mamy ksiazki Pinokio i Krolewna sniezka i tam w srodku nornalna ksiazka a co strone trzeba ulozyc obrazek. No i 3 msc temu dostala 50 elementowe puzzle z Potworow i spolki ktorych uwielbia no i pare razy razem ulozylysmy i z lekka pomoca sama je uklada. No i dla takich dzieci polecam ciastoline ;) mega usprawnia dlonie.

A tak wogole to hej :p u nas oki. Wczoraj probowalam Nikole zostawic na 20min ale sie nie dalo. Tu podejscie jest "psychologiczne" i nie mozna wyjsc bez "say goodbye" do dziecka. No i OLCIA dobrze mowilas, jak N. zaczela plakac tak ja sie pobeczalam jak bobr :p ale wiem ze dobrze jej to zrobi.

reklama
Hej Klaudia tak jak paulina pisze puzzle itp a jeszcze są takie drewniane obrazki ze zwierzętami i pod spodem napisane jak dane zwierzę oddaje glos hau hau ihaa ha itp :) Ale ciastóina dla dzieci które nie wsadzają juz nic do buzi bo Zu czasami wsadza dlatego achowalam ta ciastoline :) Paulina zaciskaj zęby i nie placz bo wtedy dziecko myśli ze jest cos nie tak nie raz zaciskalam zęby a jak juz zamknely sie drzwi toś aplakalam :p to takie chwilowe przejdzie jej jak zobaczy ze czuje się tam bezpiecznie daj jej tam zabawke z ktoś jest przywiazana wtedy bedzie czula bezpieczeństwo :) to tak jak pielucha i smoczek :) A jak tak z innej beczki jakie polecacie okulary przeciwsłoneczne? Bo w tamtym roku miala takie fajne ale okazał sie bubel bo szybki wupadaly wiec szukam sprrawdzonych

OLCIA ona tam ma pieluvhe smoka poduszke ulubiona i kocyk. Wiesz bawi sie normalnie co kilkanascie min mnie szuka i pokazuje co zrobila. Wolalabym sie wymsknac stamtad na te 20min niz jej tlunaczyc ze ide np do pracy i ze zaraz po nia wroce.bo ona mi z tekstem wyjezdza "mamusiu no przeciez moge isc z toba bede grzeczna obiecuje". To odrazu w oczach szkla :d

A co do ciastoliny wlasnie jak dziecko jej nie wcina :p fajny jest tez bodajze piasek magnetyczny czy cos takiego ale drogi interes.

Co do okularow ray ban tylko i wylacznie :) sama na nie zbieram ale cos mi nie wychodzi i kupilam najzwyklejsze w stadium :p

Dzieki dziewczyny:)z ciastolina probowalam ale moj syn brzydzi sie tego do rak niewezmie jak mu dalsm to krzyczal bee:)probowalam nawet ciasto na kluski mu dac zeby robil zemna ale nie mine mial jak bym mu cos okripnego dalam:)jak piszecie o tych przedszkolach to mi sie juz plakac chce ze za rok oddam dziecko pod opieke obcej babki!zw jak to tak on bez mamy:(

KLAUDI ja sie ciesze ze Nikola idzie do przedszkola ale zal mi ze ona juz taka duza.. tutaj na 15 dzieci q jej grupie przypadaja 3 opiekunki super babeczki. A i dziecko sie inaczej rozwija wsrod dzieci, lepiej ;)

No mi tego tez zal ze ten maly bobas taki duzy juz:)widze ze dzieci w przedszkolu staja sie bardziej tez samodzielne!i kontakt z dziecmi dobrze robi!

Nie raz pisałam ze dziecko lepiej sie rozwija wśród rówieśników niż pośród dorosłych wiadomo to inne zabawy rozmowa itp :) ja tam tez jestem zadowolona ze zlobka dla tego nie chciałam żeby przerywala ale cóż zobaczymy ale jak sie uda to do tego przedszkola ja dam a może iecie czy w prywatnym potrzebne jest zaświadczenie o pracy? Ja bym mogla tyle plusów wpisyac ze szok:) teraz byl dzień mamy i taty dzieci tanczyly i spiewaly te co potrafią mówić laurki na ogród wychodzą na kulki zjezdzalnie teraz robią imprezę rodzinna z okazji dnia dziecka u nas 30dzieci jest i 5 pan zawsze jest 3opiekunki jedna pomocna i kierowniczka po grupach przesiaduje :) są spotkania z logopeda itp :) no mogłabym sie zachwycać :p i nie zaluje ze dalam Zu do zlobka bo miala prawie 17msc inne dziecko nie juz taka anty fo dzieci ze tylko gryźć i bic zaczyna sie dzielić zabawkami

OLCIA a z 600zl trza dac :p nie mow ze nie slyszalas o ray banach :p one sa full wypaaas ;D haha

Jakbyscie widzialy jak Nikola biegnie szczesliwa do przedszkola to masakra :) ja bym ja dala z rok temu juz no ale niestetu plany a rzeczywistosc to dwie rozne rzeczy ;)

reklama
Paulina ja nie nosze okularów wiec nie znam tych firm dla Zuzi chce a poczytalam to one maja tylko filrt UV i nic więcej a dla dzieci to chyba koszt ponad 200 wiec tragedii nie ma chyba ze to repliki w tamtych roku dalam ponad 100 ale jak pisałam szkielko wypadala a miały filry UV polaryzajce itp weź podeślij mi link żebym poczytala co w nich jest dokladnie :D

Do góry