reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

LIZA vibin mini? Ja zazywalam jedno opakowanie. Myslalam ze umre. Na spacer balam sie z mloda wyjsc bo mi sie slabo robilo. Ja cie podziwiam na to ze odwazylas sie odejsc od ex z trojka dzieci. Wiele kobiet zyje w toksycznych zwiazkach albo takich w ktorych juz nie mam milosci ze wzgledu na dzieci.
SANDRA Wiki chudziutka to fakt, ale wiele takich dzieci jest. Moja matka wiecznie komentarze to mojej ciotki dzieci typu "jakie one suche". Rok starszy chlopczyk jest u ciotki i on taki drobniutki ze wyglada jak w wieku Niki mojej, no ale cala trojka takiej urody wiec to normalne.
Co do powrotu. Generalnie to tata mi tego za zle nie ma. On rozumie ze w Polsce zycia nie mamy. A. zarobilby moze 2tys przy dobrych wiatrach 2.5tys. Ja bez szkoly.. I co za to kupie? Tu jest calkiem inaczej. Wiadomo teraz musimy troche przycisnac pasa bo uzupelnilismy kuchnie, trzeba zaplacic dwa czynsze (na starym placilismy miesiac do tylu, tu miesiac do przodu), chcemy lozko kupic, a to duzo naraz. Ale idac do sklepu nie zastanawiam sie czy mi wystarczy na owoce dla mlodej czy bede miala co do garnka wlozyc. A matka ona sie nie oddzywa juz wogole. Wczoraj jeszcze mialysmy wymiane zdan przez sms to juz wogole. Teraz wali mi tekstami na fb czy bedzie sie mogla normalnie z Nika widywac.. Boziu.. Jak na swieta pojedziemy to pewnie wiekszosc czasu spedzimy u tesciow, albo ja u kolezanek, bo do mnie znajome przyjsc nie moga, tzn moga ale matka patrzy sie jakbym jej cos w domu rozwalila. .. A no i babcia sie do mnie nie oddzywa ;) ta co prawie cale zycie u niej mieszkalam. Bo sie wyprowadzilam a mamusia przyjechala...

Moja ma 88cm i 13,8kg. Miala na szczepieniu we wrzesniu.

reklama
Liza Ja bralam Vibin ten zwykly nie mini i tez czułam się źle , ale każdy inaczej reaguje :tak: Teraz mam przerwe i też mam zmienić choć nie chce :-( w tych co teraz jadłam cena REWELACYJNA , i nic sie nie dzieje ...No wlaśnie moźe od odstawienia , :rofl2: choć szczerze wydaję mi sie że miałam owulkę ;-)

Maciejka &&&& kciuki zaciśnięte :tak: Ja mam przerwe w tabsach , co prawda S chciał sie postarać :tak: Ale mu to z głowy wybiłam bo teraz jest na okresie próbnym nie wiadomo czy dostanie prace itd :-D:-D Choć nie ukrywam ze moze coś być :)

Paulina a jak Wam się żyje tam w sensie że większe wypłaty? bo co innego pracować za granicą i wrócić a co innego tam żyć. Życie tam nie kosztuje tak samo?

Co do tabletek to przyznam że ja nigdy nie brałam. Boję się hormonów. Spadku libido, tycia i innych skutków ubocznych :/

MACIEJKA wyplata wieksza to i oplaty wyzsze ;) za kawalerke placimy 5.5tys koron to ok 2tys zlotych. i to po okazji! Kolega od grudnia proponuje nam dwa pokoje + salon ale koszt 9.5tys koron, czyli jakies 4.5tys zl. Chleb tu kosztuje 26koron=12zl ;p glupie body dla dziecka w normalnej cenie 100kr=45zl. Czasami fajne promocje rzucaja, wiec mozna cos taniej wyrwac. W ikei wybralismy sobote naroznik dosc tani i fajny za 4tys-1800zl, wiec i na polskie tanio. Ale jak jestes na stale to nie ma sensu przeliczac. Ja jadac do PL robie zapasy roznych rzeczy, typu proszki do prania, ubrania tak jak teraz na zime dla Nikoli, dla siebie cos.W pl kupilam sobie mikser, szuszarke. Ale to jak jedziemy autem.
HAPPY u nas na jutro zapowiadaja -2 w dzien i snieg :cool2::cool2:
MILENA widzisz i tobie zycie sie super uklada ;) oby tak dalej!

Hej ale produkujecie :)

Znule mam pada deszcz i zaraz zawine sie do domu ...

Moja ma 80cm i 11kg

Jeju chyba kawe walne to przeczytam vo pisalyscir i sptobuje wdrazyc sie w dyskusje :))

Paulina Uklada się , powoli ale się układa :-) Teraz tylko mieć nadzieje że dostanie prace na miejscu , i nie bedzie trzeba się martwić że znowu gdzieś pojadą w delegacje , Ale jak go znam tak wiem że zrobi wszystko żeby się udało :tak:;-)

Idę Jasia uśpić i gotować ;-) Bo S zadzwoni i trzeba będzie jechać po niego. a w sumie to nawet nie wiem jak tam dojechac :-D

MILENA super! Ty doswiadczona w opiece duzej grupy dzieci to z jeszcze jednym swoim nie mialas byc problemu :p Powiedz mi wychodzisz z cala czworka na spacer? Jak ty to ogarniasz?? :p

Ja czekam na wlascicielke mieszkania. Ma przyjechac z kolezanka Polka. Nie wiem po co na co.. Listy jej przynajmniej dam, nie bede musiala do centrum cisnac.

Paulina z jaka 4 ? z 4 siostry plus Natalia :) Cała 4 mam tylko z rana i to nie zawsze , czasem starsi idą do drugiej babci :) Czarek 2kl podstawowa sam idzie do szkoły , Michaś do przedszkola na 9 , często jest tak że płacze ze chce isc więc siostra go prowadzi na 6 ;-) Jak Michał do przedszkola idzie na 6 .. to Jaś i Maks do mnie ,, a jak Michał idzie do drugiej babci to Maks idzie z nim i tam już zostaje :-) Więc starszaki mam tak '' przejściowo '' ... Ale jak najbardziej z wszystkimi wychodze na dwór :tak: Natalia kocha Czarka , ładnie się bawią ( choć Czarek duzy i trzeba go o to prosić ) , Michała tylko trzeba trzymać bisko bo on taki bajbardziej niegrzeczny . :)

reklama
Hej.

Tu zarabiajac w funtach placisz w funtach, ale przeliczajac chaty mega drogie, no bo to Londyn.. wiec np majac 1700f wyplaty a chata np 2 pokoje to ok 1200f w naszych okolicach plus rachunki, wiec dlatego ludzie kisna na pokojach.. My placimy 800f za mala kliteczke, przeliczaja na polskie to 4tys zl takze suma kosmos :p jak wyprzedaze sa to mozna sie obkupic, ale chodze tez na carboot, taki wielki rynek rzeczy uzywanych i tam dopiero mozna wyrwac okazje.

W sklepie zakupy zwykle tez sie idzie i nic sie nie kupi idzie 30f a w koszyku pusto.. Roznie jest.

U nas dzis juz glowy nie urywa. Zbieram sie na poczte, ubralam juz spodnie i sweter to juz sukces bo lenia mam cholernego wiec jade autobusem.

Obiad z wczoraj fasolka.
Malej usmaze nalesniki lub cos tam innego wyczaruje. ;)

Ja teraz biore ostatnie tabsy. W niedziele mam ostatnia. I chwile musze przerwy miec i nie albo zmienie na inne tabletki albo nie bede brac narazie wcale bo te nie dla mnie ;/

Do góry