reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

olcia to straszne;/ teraz kiedy zaczęło Ci sie tak ukladać, dostałaś pracę to musi świrować;/ to nie jest normalne żeby Ci groził musisz to powiedzieć w żłobku

Ostatnia edycja:
reklama
Happy to nie jest proste musze miec wyrok ze jest pozbiony praw bo tak to jest prawnym ppiekunem i musza mu wydac dziecko to jest chore mowjlam ze pije i cpa ale ona musi miec wyrok i o ch... wielki i dwa bombelki

olciaa współczuje problemów.
happy to nie szybko mi się zachce. Fajnie że mały robi postępy na rowerku.

Młody śpi od pół h i ja też mykam. dobrej nocki

Nie jestem za bardzo w temacie ale według mnie jezeli rodzice nie sa razem to dziecko tak czy siak powinno byc przy matce.

Wampi wlasnie tak mysle kto mi wysłał zaproszenie :-)

Jak my gdzies jedziemy to JA niczego nie zapomnę i zawsze odnajduje sie w sytuacji ale K... Jeju :-D
W kwietniu to juz chodziłam do szkoly normalnie i chcialam zeby K przyjechal po mnie z małą no i pisalam mu smsa w co ma ją ubrać i co wziac ale okazalo sie ze juz jadą. No i przyjeżdżają pod szkole, patrze a Kornelia przy 16stopniach na polu (dworze :-D) siedząca z tylu gdzie padało słońce ubrana w takiego misia, taki kombinezonik z takiego ciepłego i miłego materiału. Ktory juz byl na nia za maly :-D dodatkowo pod spodem za mała opaska na główce, długie spodnie długie body i kaftanik. Zaczelam do K ze jak on ją ubrał ze bedzie miala potowke itp itd i sie pożarlismy troszke i mowie ze jedziemy do domu, a mieliśmy pospacerowac po miescie. A ten oczywiście zly ze wracamy cos tam marudzil a po chwili ze i tak trzeba wracac bo zrobila w pampersa a nie wzial. Oczywiście źli na siebie wracamy. Pod domem wyciągłam ją, patrze na nią zaczelam sie śmiać mowie do K w smiechu ze więcej nic nie pakuje i ubiera ją w to co przygotuje. Ten odziwo w śmiech i "No ja nie wiedziałem w co ją ubrać. Zgadzam sie na tamto" :-D
Od tego momentu na wyjazdy wszystkie rzeczy na mojej glowie :-D

Kornelia wstała po 15 i zasnela o 19 na 15minut. Wykapana spi, wypiła 210ml mleka a zawsze przed snem pije 150 a ja... Poluje na komara. Jest 1:0 dla mnie. Jeszcze jeden gdzies tu lata :-D

Happy bo tam prawo jest pp sttonie matki a tu obojga rodzicow

Lucypp nie do konca jak piszesz napisalam wyzej wszystko przez sad i to tez nie latwo bo spraaa moze sie ciagnac dlugo bo musisz miec dowody na to ze ojciec sprawia zagrozebie dla dziecka 3zgloszenia policji ze ojciec ppd wplywem alko lub narkotykow robi awantury lub rzuca sie do bojki sprawe masz wygrana

Madzialenka chore i to az za bardzo

Ja mam tylko cicha nadzieje ze mu przejdzie i da nam spokoj bo wykituje

Olcia-wcale nie! Tu prawo kest po stronie obojga ale jeśli są choć przypuszczenia że zdrowie i życie dziecka może byc zagrożone podczas przebywania z jednym z rodzicow to wtedy są spotkania kontrolowane.

Wiem ze przez sądy jest inaczej. Ja wyraziłam swoje zdanie.

Ojciec K. nie ma pozbawionych praw rodzicielskich a wlasnie K rodzice sa juz 3lata po rozwodzie a od 8lat juz nie sa razem. Nie zarabiał nie interesował sie niczym. Bił K i moją teściowa. Byl i jest alkoholikiem. Ostatnio okazalo sie ze mimo ze z nimi nie mieszka a ma wciąż prawa do dzieci to moze wymagać od K. i jego siostry alimentów. Bo jest chory i nie ma zatrudnienia. Teściowa miala isc do sądu ale nie wiem czy poszła.
Polskie prawo jest tragiczne.
Ale tez ostatnio okazalo sie ze ojciec K jest w szpitalu na wykończeniu. Podobno lekarze nie wiedzą co mu jest.

Happy aha no teraz to juz wiem kiedys czytalam jakis artykul wiec zmylilo mnie zreszta nigdy nie bylam tan wiec nie wiem :) nie wiem czy modlic sie o go zevy dal spokoj xzy zebym miala 3 zgloszenia

Co do ubioru to na layo wiadomo na krotko bez bodow a jak jesoen to body dl rekaw lub bluzka w rajstpy bluza i kortka chyba ze jest fajnie to bezrekawnik zamosilam Zu bezrekawnik w pantere org z myszka minnie wiec zobacze czy takie super chociaz za ta cene to oczekuje orginalu i takiego pozadnego materialu

reklama
Ja wlasnie planuje zabrać sie za ciuszki Luśki. Jutro idą do prania a musze dopiero je wygrzebac z pudeł.
Chyba @zawita. Umieram :< boli. Eh

Do góry