reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Lucy w takim razie skupiłabym się teraz na glutenie.
mozesz go podawać z mm. Ugotuj troche kaszy manny i dodaj mała lyzeczkę do mleka. Obserwuj czy nie ma alergii.

reklama
LUCYPP gluten powinno sie wprowadzac po piatym miesiacu. I nie musisz gotowac kaszy mannej, wystarczy kupic z nestle kasze manna i dorzucac do mleka jedna miarke na poczatek ewentualnie do obiadku. Ja robilam raz do mleka a raz do obiadku

MACIEJKA raczej jak na 120ml wody dodasz jedna miarke kaszy to nie bedzie pelnowartosciowym posilkiem. Na pazdzierniku 2012 wiekszosc matek tak robila.

Paulina ale mowimy tu o wprowadzaniu glutenu tak? oczywiście że to od razu nie będzie pełnowartościowy posiłek ale gluten dajemy stopniowo i obserwujemy. Lubi uczulać ;)
A zwykła kasza jest tańsza i można dodawać do mleka :)

Lucy ja o ile dobrze pamietam parowki dawalam ok 6-7 mc zycia. ale moi juz wtedy dobrze gryzli. biszkopy, flipsy kukurydziane, czasami skórke chleba do pozucia,kasze manną dodawalam do zupki.dawalam tez ziemniaki z marchewką i stopniowo dodawalam wiecej warzyw. pozniej miesko.

Lucy ja jak Paulina zawsze do mleka dawalam, zamiast jednej miarki mleka dawalam jedna miarke kaszi z bobovity ;-) a potem zwiekszalam jak nic dziecku nie bylo :) a parówki to nie dawalam wczesnie :p jakos tak kolo 8-9 mies mi sie wydaje :tak:

Co do parowek ja dalam pierwszy raz jak z 9msc miala. I to te dla dzieci z Sokolowa tyle ze nazywaja sie Sokoliki. Bardzo dobre ja tez je wcinalam. Jak jestesmy w PL to dalej je kupuje, tu mamy ograniczony dostep i daje mlodej Berlinki. I moim zdaniem moglabys LUCYPP juz miesko wprowadzic. Ja to wgl sie tabelek nie trzymalam, jedno probowala wczesniej drugie pozniej. Np Nikola nie jadla jeszcze zadnych grzybow ani fasoli ani kapusty. Zupe z ogorkow kiszonych zjadla dopiero na 17 miesiecy. Sa rzecz z ktorymi wole uwazac a nie ktore wole podac wczesniej. Powinnas poslugiwac sie instynktem :)

reklama
Ja na poczatku patrzylam na tabelki ale zwariowac mozna xd ja od lyzeczki kaszki mannej probowalam tak jak macieja 3dni a pozniej juz normalnie butle kaszy na noc macieja moja do 9msc jadla 120ml mleka pozniej chciala wiecej to zjadala 160ml i odrzucila mm pije tylko kako ale z normalnym mlekiem pariwki dalam jej jak juz dobrze gryzla na 10msc ale patrzylam zeby bylo 98-99% miesa :)
Ide myc mala bo szaleju sie najdla mam nadzieje ze jutro o 7 wstanie

Do góry