reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

maciejka mój P. też po drugich urodzinach zaczął mówić całymi zdaniami i to tak nagle:)
happymum Dennis fizycznie jest bardzo rozwinięty jak na swój wiek:) widziałam filmiki na fb jak bez problemu radzi sobie na placu zabaw:) I bardzo fajnie że poznaje juz kolory :) Śpiewaj mu piosenki ja zawsze na dobranoc śpiewałam małemu kołysankę, potem śpiewałam tak że w pewnym momencie się zatrzymywałam i P. mówił jakie słowo powinno być dalej a po jakimś czasie sam nauczył się już śpiewac całą:) Mój P. teraz rwie się do pisania juz potrafi napisac cyfry 1.6.9 i jak dorwie jakąś gazetę z krzyżówkami to siedzi i powtarza sobie cyferki w kratkach i coś tam sobie pisze:) Jak kupie sobie gazetę to krzyżówki zawsze są pobazgrane:) kolory i kształty tez juz zna
anula powodzenia w ćwiczeniach na pewno będzie poprawa:) Ważne żeby synek się nie zniechęcił:)
paulina no czas leci jeszcze troche i będziesz już mężatką:)

Ja już po zakupach, pranie powieszone mam nadzieje że nie będzie padać:)

reklama
Właśnie wróciłam ze sklepu i pije kawe (nareszcie!!!!) Mały oczywiście musiał jechać rowerem :D wszędzie teraz jeździ rowerem, nawet jak do kogoś w gości idziemy to on musi rowerem :D
Tak jak pisalaam poczekam czy sie rozgada ale jak skończy 3 lata i będzie daleh tak mało mówił to pójdę do logopedy

Hej

Paulina aa no faktycznie lada moment i bedzie juz slub, jak tam sters jest troszke? :-)

Co do odmawiania na sluby i wesela... ja mialam 2 lata temu taka sytuacje w sierpniu ze ex odemnie sie wyprowadzil w czwartek a w sobote bylo wesele mojej przyjaciolki praktycznie ( znamy sie od przedszkola i do technikum w tych samych szkolach itd.) no i dzownilam do niej ze nie przyjade ze nie dam rady nawet finansowo ze sama zostalam... no i psyhicznie mimo ze to byla moja decyzja juz dlugo odwlekana by skonczyc z exem wiadomo bylo ze mna ciezko :p ale ona kategorycznie mi odmowila, ze mam przyjsc, ze mam nawet nie dawac zadnej koperty, ze ona chce bym byla i to sie dla niej liczy najbardziej. No i z wielkim trudem ale poszlam, wzielam sobie Hanie, i tata mnie zawiózł, i potem po nas przyjechal... :p Mimo tego ze poplakalam sie jej na ramieniu w srodku wesela nie zaluje ze bylam, warto bylo sie oderwac i nie myslec o niczym :tak:
No a teraz mamy wesele we wrzesniu, i planujemy isc. Siostra cioteczna ktorej nie widzimy za czesto ale ja lubie wesela i pojdziemy, dzieci z moimi rodzicami sie wybawia jeszcze takze wiele korzysci :tak:

U nas dzis chlodniej, obiad sie gotuje, dzis ziemniaki z kotletem mielonym i jakies ogorki ze sloika wezme :) mniam ;)

Dziewczyny skrobiecie i skrobiecie xd

Paulina czyzby zaczynal zie stresik przed slubny? :D

My dopiero wrocilysmy i go... zalatwilam bylam u lekaeza i dala skierowanoe do neurologa i badanie krwi i moczu bo 5msc juz minelo od poprzednich zaraz do zlobka i na upragnione zakupy xd

Moja kuzyna tez seplenila i ciocia wzięła ja do logopedy i kazała po prostu rozciągać język :-D

Kornelia dzis po północy obudziła sie z wielkim płaczem. Mama uspokajała nic. Tato - tez nic. Ja - udało sie. A rodzice wyganiali mnie z pokoju, bo spac miala z nimi dzis
Czasami wydaje mi sie jakby moi rodzice sądzili ze nie potrafie sie nia zająć. A spędzam z nia zdecydowanie większość czasu.

Kornelia pojechała z dziadkiem do prababci a potem po babcię a ja stoję i prasuje juz od około 12. Masakra.

Dziewczyny mam pytanie do was. Kiedy podawalyscie swoim dzieciom takie rzeczy jak biszkopty parówki itp itd?
Kornelia niedługo kończy pol roku i dajemy juz od dwoch miesiecy zupki te robione i kupowane ale tez oczywiście mleko. Moja ciotka dawała swojej córce parówki w wieku wlasnie 6miesiecy i wszystko ok. Ale no fakt faktem każde dziecko jest inne.

Co mogłabym jej juz dawać oprócz zupek.

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy coś będzie widać?
1407848528005.jpg

Załączniki

• 1407848528005.jpg
    1407848528005.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Jeszcze nie wprowadzałam. 11 września idziemy na szczepienie i sie zapytam lekarza o to. Chyba ze wczesniej tam u niegd zagoszcze :-)
Mała kończy 20 pol roku. A zdjęcie odtworze jak bede na laptopie ;-) bo na tel malo co widac ;-)

Edit: z tego co widze tam to jest napisane ze powinna jesc 180ml mleka ale ona nawet czasem 120nie wypije. Przeważnie tak. A na nocnym karmieniu wypija 150ml. Daje jej tez 100ml herbatki to wypije z 80 no i zupka albo deserek ale to przeważnie na pol sloiczka z bobovity

Ostatnia edycja:
Do góry