reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam Wszystkie Mamusie :biggrin2:
Gratuluje Wam wszystkim wspaniałyh Dzidzulków :-D
Chciałabym już przytulić swoją córeczke, lub synka - nie moge już się doczekać, a jak widze zdjęcia Waszych Maluszków to nie moge oderwać od Nich oczu :-) Tymczasem jestem w 13 tygodniu ciąży :-) I długa droga przede mną.
Nie ukrywam, że bardzo się boję :-(
Mam dni w których myśle, jestem taka młoda - nie dam rady :sad:
Ale mój partner jest przy mnie, i zawsze potrafi wyciągnąć mnie z tego myślenia. Za to właśnie mu DZIĘKUJE :-p

Pozdrawiam Was wszystkie, i życze Wam udanego weekendu :biggrin2:

7e5dc8573b.png

bde5697e13.png

fcd3699f6e.png

reklama
Kitty Ala ma krecone wloski po mnie :-) chodziaz jakby P zapuscil to tez robia mu sie loczki :-D

Karolina po Tobie chyba rozpakowala sie Kasia ;-)
a brakiem mleka sie nie martw ,nie Ty jedyna karmisz sztucznie ;-)

Madzik wiesz ja bym tel wylaczyla ale jakos zyc bez niego nie moge :rofl2:
a do szpitala sie juz spakowalas ? :-)

Kasia moja to smoka od urodzenia nie uzywala ,dopiero mama dala Jej smoczka jak musielismy z P pojechac i pozalatwiac sprawy w urzedzie :sorry2: miala chyba tygodnie i odtej pory go uzywa :happy2:

Mika to widze ze remoncik u Was byl ,takie sprzatanie jest najgorsze :sorry2:
mam nadzieje ze Twoj zrozumial swoj blad i chodziaz przeprosil ?

Doro WITAJ ;-) a ile masz lat -jesli mozemy wiedziec :tak:

A ja zaraz uciekam na polko jak tylko nakarmie Ale :happy2: moze wpadne wieczorkiem ;-):tak:

Ale was troszQ zaniedbalam mam nadzieje ze mi wybaczycie :/ a co ciekaawego mnie ominelo

firanka a ja juz mialam nadzieje ze feemka urodzila... jak bedziesz miala z nia kontakt to ucaluj ja od nas :***

hej mamusie ,ja właśnie wróciłam i zabieram się za nadrabianie zaległości:tak:

Dziewczyny ja też jestem za spotkaniem (zlotem) naszych mamusiek!! i myśle że lato to bedzie najlepsza pora!!!

ONA_MIKA tylko 10 kafelków i aż taki bałagan???ech współczuje tego sprzątania!!!Dobrze że twój mąż cię przeprosił ,mam nadzieję że coś zrozumie i że nie będziesz musiała przez niego więcej płakać!!Ech z tymi facetami tak jest niby pięknie ładnie ,a potem się okazuje że do ojcojstwa nie dorośli !! mam nadzieję ze twoj się zmieni tak jak mój i że bedzie wszystko oki!!!!!!!trzymaj się kochana i nie daj się złamać!!!

POLNA na zakupach byłam sama , bez dzieciaków ,z danielem a on akurat poszedł po hamburgera i ja szłam po ser i jogurty, i jeden łepek mnie zaczepił czy nie mam zapalniczki a jak sięgałam do kurtki to drugi podlecieł wyrwał mi torbe i zwiali obydwaj!!!normalnie myślałam że szału dostane !!!a ludzie to nic nie zareagowali ani nić !!!jakby nic się nie stało!!!A co do twojego męża to przejdzie mu i jeszcze obydwoje z tej kłotni będziecie się śmiać!!!! czasem i jemu nerwy puszczą a że nie ma na kim się wyładować to robi to na tobie!!

DOROM5 witaj , udzielaj się jak najwięcej i napisz nam coś więcej o sobie.

ASIOWO to twój mąż bardzo pomysłowy jest i uczynny.chwała mieć takiego męźczyzne w domu ,bo zawsze ci pomoże ,mam nadzieję że choć trochę odsapnełaś od tego wszystkiego!!!!

KAROLINA super że mały tak przybywa!!! widać że zdrowy z niego chłopaczek , a to że karmisz sztucznie to nie ozmnacza że jesteś gorszą matką i że nie dbasz o maleństwo!!!!ja karmiłam małego 6 tyg a potem dałam mu sztuczne ,miałam dużo pokarmu ale wodnistego i mały i ja się męczyliśmy a jak dałam sztuczne to jak 15 minut i spał najedzony a przy cycu potrafił ssać godzinami!!!!!buziaki dla was a w szczególności dla chłopaczka!!

witam mamusie:tak:
Jednak mój M wyciagnał mnie dzis na spacer i do teściów, ale nie musiałam dzis robic obiadu i sprzatac:-p teraz dopiero pralka pracuje, bo M. niestety nie umie robic prania (nie wiem co w tym skomplikowanego:-p):-D
Ogolnie troszke odsapnęłam... nie musiałam o niczym myslec i głowka troszke odpoczeła.
Troszke ze mna juz lepiej na szczescie, odzyskuje powoli siły:tak:

Dziewczyny... jak was tak czytam o tym karmieniu, to powiem wam, ze ja sama nie wiem skad brałam siły, zeby przetrwac te trudne poczatki. U mnie tez tak było, ze mała se z cyca smoka robiła, i tez karmienia trwały 3 godziny co godzine, dosłownie. Ale ja byłam na to przegotowana. Smoczka tez probowałam dac i mała nie chciała wiec postanowiłam, ze go nie dam:tak: Moze dzieki temu mleczka wystarcza i mała sie najada:tak: Teraz wszystko sie unormowało i karmienie trwa góra 10 minut:tak: ale to dopiero tak od 2 tyg. Palucha se czasem possie, ale ogolnie ciesze sie, ze mała jest bez smoczka. I powiem tak, że ciesze sie, ze wytrwałam i z czystym sumieniem moge stwierdzic, ze jestem z siebie dumna (wiem, tak dziwnie to brzmi)!:tak:

Netgirl! Zgadzam sie z Toba, każde dzieciątko jest inne:-)Ale każde słodziutkie i kochane!

Oliwka! Współczuje... co za gnojki! masakra co za ludzie...:zawstydzona/y:

To kiedy zlot??? i gdzie?? Ja pewnie bym wpadła, ale znajac zycie gdzies dalej to M. mnie sam nie pusci i bedzie chciał ze mna jechac:-D ale gdzies blisko to moge przyjechac, chocby w poniedziałek:-p

netgirl no moim zdaniem to on jest troche nie ok w szczegolnosci ze wie ze macie malutkie dziecko ktore akurat moze spac on sie zachowuje troche nie fair wobec was i jakis dziwny jest a Despi to imie

Asiowo to super, ze odpoczelas:tak:najgorsze jest takie tkwienie w tych codziennosciach.. sraszne to jest.. ja jestem szczesliwa, jak np. ktos inny da obiadek lenie - naprawde czasami mnie meczy juz to wszystko.. ale to chyba kazda z nas tak ma:baffled:
a co do spotkania to musimy sie jakos zgadac z Mikusa gdzie i kiedy - jestesmy tylko (a moze az) 3:tak:wiec zrobmy tak aby kazda z nas miala blisko albo dogadajmy sie, gdzie kazda moze podjechac..:-)ale sie ciesze juz na nasze spotkanie:-):tak:

reklama
Do góry