reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAGDA moja tez dopoki zaczela raczkowac to w chodziku gonila :p
OLCIA ty zapewne tez chodzikowa kobitka i jakos nic ci nie jest :p moim zdaniem jak jest problem z biodrami to musial byc juz wczesniej od malenkiego a nie od chodzika. Ale tak jak mowisz kazdy robi jak uwaza ;)
REPETKA MAGDA czemu sie jeszcze nie umowilyscie? :p

Duzo tych angielskich mamusiek :) magda, repetka, happy, kopka...

Edit
No widzisz Happy a mi prognozowali chlopca bo ponoc sie nie zmienilam. Oprocz spuchniecia na koncu :p

reklama
Hehe dziewczyny ja nie napisalam ze slyszalam ze ... tylko ze jak pisza dziewczyny z synami to o bolach krzyzowych wiec chcialam sie diwuedzuec ja tto z tymi bolami jest xd a nie ze mity czy cos

Paulinka ja z tych co bez chodzika ;D nie mam nic do chodzikow tyljo po prostu jest mi on nie pitrzebny bo Zu jak chce isc to cos popchnie ze soba wiec bez sensu go uzywac ;D i przy chodzikach chyba nie chodzi o to ze biodra bo nogi dziecko ma rozszerzone przy tym ;D u mojej podejrzewal lekarz kazal kupic frejke i pieluchowac szeroko no to posluchalam a na usg wykazali ze wsio ok ;D

A co do mitow to zyjeny w czasach gdzie wszystko na usg widzimy a mity powstaly wtedy jak nie bylo takiej mozliwosci wiex wymyslalali ze brzydnue sie na corke a ladbieje na chlopca chociaz ja bylam cala wysypana z lancuszkiem tez nie wolbo bylo chodzic bo dziecko sie owinie pepowiba i takie tam inne bzdety xd ja mialam lancuszek ale gin powiedzial zebym sciagnela bo na ktorejs wizycie mialam cala szyje i dekold wysypany zdjelam i zeszli po kilku dniach ale do tej pory lancuszka znalezc nie moge ;/

A i jeszcze jedno z tym chodzikiem bo doczytalam happy post nie, nie chodzilo mi rowniez o krzywe nogi :D tylko ze dziecko na palcach chodzi i tylko tyle a nie ze szkodzi na cos ;D

Ostatnia edycja:
Olcia-fakt ze na palcach chodzi ale Dennis jak przy meblach chodził to Też na palcach teraz trz często mu sie Zdarza na paluszkach chodzić... nie wiem dlaczego ale słodko to wygląda:)

Hapyy moja jak przy lozku bokiem chodzila to na palcach jej sie zdarzalo a tak to na calych stopach chodzi ;D a po drugie na chodzik zeby dziecko moglo sie poruszacz swbodnie to musi byc miejsce w mieszkaniu bo np mojej kol siostra obijala sie o sciany i ledwo wchodzila w korytarz bo malutko miejsca bylo i sie denerwowala ;D

Paulina- ale ona nie jest z Londynu :p a szkoda:))
Tyle fajnych mam ale nie z moim rewirow:D

Moja tez od poczatku na palcach. Czy w chodziku czy sama przy meblach czy prowadzana za raczki;)

Jesli sie nie myle to Kasiek chyba jest ekspertem od oceniania brzuchow ale nie jestem pewna :p moj widziala i mowila ze dziewucha i faktycznie :p ja nigdy nie widzialam roznicy w brzuchach noo oczywiscie wielkoooooooosc i wysokosc :p ja mialam do samego konca wysoko. Ja przebili wody to wtedy dopiero oklapl;) ale to juz na lezaco stwierdzilam bo juz nie kazali wstawac.

Tez slyszalam ze na dziewczynke sie brzydnie a mi kazdy mowil ze "pieknie" wygladam :p

Hejka, ale sie rozpisalyscie :p

Co do porodów to ja mialam wszystkie z bólami z krzyza... :p taki juz moj urok, no i kazdy porod zaczynal sie w nocy :D najdluzszy porod 5h55min :p najkrotszy- 2h40min :p parte mialam krotko przy kazdym - kolejno od najstarszej 15min, drugi syn 10min i najmlodszy 9min :) - i to mimo wagi chlopców bo obaj mieli ponad 4kg :p

chodzika uzywalam tylko z Danielem i powiedzialam ze wiecej tego nie powtorze :p jak chodzil to rozbijal sie o wszystko a potem jak juz sam chodzil myslal wciaz z echyba ma ten chodzk i sie rozbijal.... :/ nigdy wiecej.... :eek: ale kazdy robi jak uwaza :-)

wiecej nie pamietam, za duzo tego :p
córa na pólkoloni do 14 :p potem idziemy po nia, ja ogarniam w domku bo dzis pieknie jest :tak: :-) wiosna na calego :laugh2::tak:

hej
wczoraj wieczorem Oliwia zaczęła wymiotować i męczyła się tak aż do 2 w nocy:no: na 10/15 min zasypiała po czym budziła się z płaczem że brzuch boli i zaczynała rzygać

a i wczoraj przyjęli 4-letniego chłopca z zapaleniem żył

Zobacz załącznik 610610
oto my

dawno mnie nie było ale trochę się działo to dlatego.
troszkę chorowałam ale już lepiej.
we wrześniu zeszłego roku ślub brałam.
mieszkamy teraz razem bez teściowej.
mały ma wszystkie ząbki i broi wszędzie go pełno. nie czytałam postów bo ciężko nadrobić wszystko

My dzis od 7 na nogach. Oczy na zapalki...

Asik- jeszcze jakis wirus ja dopadl? Teraz panuje..
Malenstwo- ojjjj tak wieki cie nie bylooo;) zagladaj czesciej ;)))) opowiedz xhociaz troche jak u was;) jak tam po slubie? Na swoim mieszkacie bez nikogo? ;)

My zaraz do sklepu idziemy, nie wiem co na obiad.. Moze kalafiorowa a moze zapiekanka z makaronem..;)

reklama
Asik-biedna ta twoja córka;( zdrówka
Maleństwo witaj spwrotem
Spać dzisiaj nie mogłam a jeszcze Dennis przyszedł di nas do łóżka o 4rano

Do góry