reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kurcze dziewczyny dużo tych usg miałyście w ciąży. Ja miałam cztery albo pięć. Pierwsze w 8tc :) Cudowny mój gumiś z bijącym serduszkiem <3 nie zapomnę tego do końca życia. Bylam z przyjaciółką bo R akurat w PL nie było

reklama
JA w sumie miałam nie dużo koło 10 bo póżno sę kapnęłam:p Potem w 21tc to wyszła dziewczynka potem w 31tc i potem równy miesąc przed ale to dlatego ze wypadek mieliśmy;/
Agunia a Ty jako lekarz jak uważasz lepiej więcej czy mniej bo różnie robią jak widac

Papitka-mam nadzieje że tak jak piszesz niedługo dołącze:)
Brzuchatki-Wszystkiego dobrego dla was spokojny ciąż

Co fo USG mialam jedno 20 tydzień i 5 dzień
W uk zazwyczaj robią 2 razy a na pierwsze się nir złapałam bo do lekarza trafiłam w 15tc

U mnie z pierwszym usg w ogole nie bylo latwo. Pojechalam do szpitala w bodajze 8 tc poniewaz dostalam silnych boli podbrzusza. Po 2 godzinach w kolejce dostalam sie do mlodej pani DOKTÓR ktora dala mi test "na siki", kazala zrobic, obejrzala dokladnie dwie kreski, i oswiadczyla ze ciaza JEST, oczym wiedzialam. A co do boli powiedziala ze to wcxesnie, i wciaz moge poronic, dodala ze jenej na cztery kobiety sie to zdarza., i zebym sie NIE PRZYZWYCZAJALA do bycia w ciazy. Wyslala mnie do domu mowiac ze jesli bede czuc taki bol ze nie bede mogla wstac to mam wrocic bo to bedzie oznacza ze poronilam i bedzie tzeba lyzeczkowac. I ze nie mam co liczyc na isg bomi go nie zrobi. Badum tsss.

Na drugi dzien pojechalam do polskiej kliniki w Londynie. Wszystko bylo dobrze, 100 funtow za wizyte nie moje ale nerwy na wodzy. A ta krowe w szpitalu mam nadzieje ze cos pokara dnia pewnego. Moze i zareagowalam na bol podbrzusza jak panikara ale nie bylo potrzebne mowic pewnych rzeczy. Nie musze wiedziec wszystkiego, mogla mnie uspokoic a bie straszyc ze moge poronic BO TAK JEST. Potem mialam normalnie usg w 12, i 20 tc. I 4D dostalam w prezencie od znajomych z pracy w 30tc :)

Ja mialam 3 razy robione. W 17 tc. potem w 23 tc. bo wyladowalam na patologii ciazy z kolka nerkowa i w 37 tc. jakis tydzien przed porodem wiec tez za duzo ich nie mialam.

Ale dalam sobie wycisk...jutro sie nie podniose z lozka. Trzeba w koncu zrobic pozadek z ta oponka na brzuchu ;)

Ataraksja dasz sobie rade, ja tez nie planowalam ciazy i na poczatku w ogole sie nie cieszylam, wrecz bylam zrospaczona i chociaz chwilami bylo ciezko to teraz nie wyobrazam sobie zycia bez swojego synka :)

Keeplovin-ty masz częściej bo ciąża jst mnoga, jak moja mscocha była w ciąży z blizniakami (teraz mają 8 lat) też miała co wizytę:) idę dalej spać bo u mnie 5:38 miłego dnia dziewczyny

Cześć. Przejde sie dzisiaj z młodym do lekarza bo coś okropnie pokasłuje. Myślę że to od gardziołka i tego katarku ale wole sie przejść niech pi powie co mogę mu podawać to będę już wiedziała na nastepny raz. Bo w sumie kataru już nie ma tylko ten kaszel go meczy. A może to od suchego powietrza? Kurde nie wiem a nie mam ochoty z nim iść do lekarza bo złapie coś od dzieci.

My dzisiaj byłyśmy u mojej koleżanki w Policach. Strasznie dawno się nie widziałyśmy, a w dodatku przyjechała też do nas znajoma z dwu miesięcznym synkiem więc jak wyszłam rano tak dopiero teraz wróciłam do domu :) U nas też dziś ładna pogoda, słoneczko świeciło. J obudziła się dziś o 7 i nie spała do 18:szok: A propo kobitki kiedy Wam maluszki zaczęły przesypiać noce? :)

U mnie chlopaki od samego poczatku robili pobudki w nocy na posilek. Filip mial ich ok, a Oskar 1.. czasami dwie.
ok 9mm-cy- roczku F zaczął wstawac ok 4-5 rano. bawił sie z ł.. i szedł spac na ok 2-3 godzinki znowu.

A Oskar jak mu ząbki zaczely sie pokazywac ze spiącego w nocy szkraba zmienił sie w niesypiającego prawie wogole. Ale to trwalo krotko.

wczoraj laptopa zapomnialam od brata z auta wyjac, i poechal on spowrotem do moich rodziców. Ł w nocy przywiozł. No i musze przyznac ze ja jestem uzalezniona od niego.

Aguuniaa gratulacje.

Papitka u nas tez sa gabinety gdzie pierwsze usg robią w okolicy 12 tyg. Najpierw ciąze potwierdzają na dotyk. Zmienilam gin. i teraz jak coś nie tak .. czy ciąza czy nie, to lekarka od razu usg robi, nie bawi sie w domysly.
Repetka ja jak w sobote z krwawieniem pojechalam to bez mrugniecia mi usg zrobili. W niedziele tez. Naszczescie uspokoili mnie ze moze sie obejsc bez lyzeczkowania. I licze na samooczyszczenie.

z F mialam chyba 3 usg. zdiecia zadnego nie dostalam bo mi wtedy mowili ze zeby zdiecie dostac to trzeba prywatnie.

z O usg chyba 3 albo 4. i z kazdego zdiecie jest.

JA sobie kawke spozywam i delektuje sie ciszą :)

reklama
U nas karte zakładają od razu potwierdzają przez zwykłe badanie a usg dopiero w 12 potem w ok 20 i ok 32 chyba tak jakoś miałam i tyle.

Do góry