reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiek, zazdroszczę urlopu nad morzem, fajnie że zadowoleni z wyjazdu :)
Dominisia, super że już się urządzasz :)
Paulina, szerokiej drogi :)

również witam nowe mamy :))

Ja dzisiaj ogarniam mieszkanko, wczoraj cały dzień po za domem, byliśmy spacerkiem na cmentarz... ok 10 km w takie słońce... postanowiliśmy z mamą że u taty zrobimy mały ogródek koło pomnika, dzisiaj jest za gorąco, może w środę coś tam porobimy :) później Oliwier spał na dworze, obiadek w domu, znowu na dwór... o 18 byliśmy w kościele... masakra, musiałam Oliwiera na silę trzymać :/

reklama
Witam wszystkie mamy

U nas średnio. Anula nadal ma gorączkę, jeden plus, że już nie tak wysoką. Byłyśmy u lekarza i dostała skierowanie na crp.

Ale, ale teraz ją oglądam w domu, a ona dostała jakąś wysypkę na plecach. Może to trzydniówka? ale ona gorączkuję 7 dzień... :crazy: chyba poczekam do jutra, bo i tak jutro rano jedziemy na badanie to najwyżej pokażę ją lekarzowi. No, ale jak to coś poważnego? Dlaczego ja nie jestem Panią Doktor!

Cześć laseczki;-)

Witam nowe mamusie;-)

Nie mam siły na odpisywanie.. Damian od piątku budzi się spocony ( w pokoju mamy 29st:szok:) co chwile w nocy i popłakuje. Wypije prawie 200 ml wody i zasypia. W dzień też chodzi marudny bo nie dość, że upały to mu zębiska idą

Na weselu było super:tak: bawiliśmy się do samego rana, jedyny minus to, że na drugi dzień mega nogi bolały

Czeeeeesc;)
Powrócilam ja;)
W sobote wrocilismy z Polski. I na wstepie od razu mowie, ze to byly NAJGORSZE wakacje w Polsce;/ przez moją swietna tesciowa...;/;/!!!!!!!

A poza tym ochrzcilismy Majcie. Byla na szczescie grzeczniutka w kosciołku, wszystko przespala tylko nad chrzcielnica bardzo slonko swiecilo I sie zdenerwowala bo nie lubi slonka prosto w oczka;)
Hmm przy okazjii chrztu wymyslilismy sobie ze za rok bierzemy slub:D prawdopodobnie 02-08-2014 :p A cooo:p
I przy temacie slubu juz tesciowa tez swoja morde udzielała I moją mame probowala ustawiac I nakazywac co do slubu.. Niech ona sie bujaaaaaaaa.
Dzis dzwonila do T bo ja wczoraj na Skype nie odbieralam od niej ani jej nie odp to zadzwonila sie pozalić:D
Zaraz pewnie tez wlezie I tez nie bede odbierac, napisze ze mała usypiam bo T poszedl oprowadzic po centrum mojego brata bo przyjechal chlopaczek do nas na wakacje;)
O polsce nie bede opowiadac bo to szkoda słów I moich nerwów:p Jedyna sytuacje ktora teraz wspominam ze smiechem to jak sie darlam na jego mame w miescie bo juz mnie tak podk*****a ze nie patrzalam ze ludzie chodza I sluchaja, dalam jej rowno do wiwatu:p
Nie bede sie uzeraz z nia I pozwalac zeby wlazila mi na glowe bo ona tak chce bo jest madrzejsza I wie lepiej. Niech sie pocaluje w zad!! :):laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Aaa wlasnie ktore zęby wychodza najpierw u dzieciaczków?? Maja tak sie zaczela slinic, do tego jak dorwie coś w łapke to jak lew sie rzuca I pcha w dzioba:)

Moje dziecko wreszcie polubilo hustawke:D Kurde wczesniej jak ja wkladalam to tak sie Darla jakby jej krzywde robiła;) a teraz sie buja I łapie muła bedzie pewnie zasypiac zaraz;)

Dzis poszlismy umowic ja na szczepionki a pani w recepcji mowi ze mozemy poczekac 30min I dostanie dzis no to od razu dostala I spokoj. Biedula plakala bo znowu byla pigula ta wstreciucha;/

Okk narazie koncze. Bede teraz juz na biezaco;)

hej. Dawno mnie tu nie było bo nie mam kompa niestety kiedy chce.
Kubulek w czwartek miał szczepienie wazy 11,100. Zaraz bedzie rok i 2 miesiące raju jak to leci. Biega sam już się za rączkę nie trzyma:-D

Teściowa naleśniki smaży ale kurde grube i tłuste że szok blee. i małemu je chciała dac do jedzenia na noc. I się obraziła bo zabroniłam ;D

W dzień 45 stopni na słońcu a w cieniu ok 40 też. duchota ze szok kubulek marudzi całymi dniami. Postaram się wpadać częściej ale nie obiecuję mam nadzieje że nie zapomniałyście o mnie :tak:

Dominisia to na pełnych obrotach:)

Paulina to udanego wyjazdu i czekamy na foty:)

Jagoda
bidulka mam nadzieje że jej szybko przejdzie...

Asik
super że się wybawiliscie;) No niestety gorąc nawet w nocy:/

Magda to się nawkurzałaś... Szkoda bo tak czekłaś na ten wyjazd ale dobrze że nie dałas się teściowej:) Super foty ze chrztu:) I gratulacje decyzji o ślubie bliśko mojej rocznicy ja mam 7 sierpnia;) A co do ząbków najczęściej pierwsze jedynki wychodzą ale to oczywiście od dziecka zależy moja nie miała długo ale wszystkie naraz jej wyszło najpierw 4 potem chyba 6 w jednym czasie ale jakos nie specjalnie doskwierało jej a śliniła się od 4 miesiąca a pierwsze zęby na 11 miesiąc wyszły:p

Papitka
ale zleciało!!!

Oj ja dzisiaj walizki rozpakowałam ale taka duchota nie nie miałam siły jutro trochę chłodniej ale jak na długfoterminowa patzre to do połowy sierpnia koło 30-33 stopni przynajmniej u mnie

asik, szkoda że tak wszystko na raz i zęby i upał... oby się ciut chłodniej zrobiło...
magda, super że już po chrzcinach :)
z teściową niezłe przeboje...
Papitkaa, takie naleśniczki to na śniadanko były by dobre... a nie na noc :)
ale babcie tak lubią tuczyć :)
kasiek, jak u ciebie takie upały, to u mnie też będą :)

Dzisiaj w domku siedzimy, na dwór wyjdziemy może popołudniu...
na obiadek mamy wszystko z cukinii, zupa krem i cukinia faszerowana mięsem z sosem.

reklama
Magda szkoda, że teściowa popsuła ci wakacje. I gratuluje decyzji o ślubie a data świetna- my też braliśmy 02.08 tylko, że w roku 2008;-)
Papitka fajnie, że zajrzałaś. Co do naleśników to moja babcia robi takie, że aż tłuszcz z nich cieknie:baffled:
Kasiek no u nas też takie upały, chociaż dziś w nocy burza była to się trochę ochłodziło- ok. 25st jest
Mariolcia narobiłaś smaka tą cukinią faszerowaną

U nas bez zmian, nic się nie dzieje.. mały marudzi ciągle, Oliwia szaleje od rana do wieczora na dworze. Od paru dni chodzę jakaś zamulona, ciągle bym spała:confused2:

Do góry