reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Inka ja po pierwszym porodzie krwawilam 6 tygodni. pierwsze 3 to matko i corko.. lecialo strasznie. a potem juz takie delikatne krwawienie.
po drugim tydzien krwawienia i ok 3-4 takiego delkatnego oczyszczania sie.

Magda Moja koncówka ciązy to byla nerwowa. Ja juz w 6 miesiącu chcialam rodzić bo mi brzuch swobodne ruchy blokował. ale dziec ani myslal mnie zadowalac. szalal jak dziki i siedzial do dnia terminu. Bol spojenia najbardziej mi dokuczal. jak mnie wzielo pod koniec stycznia tak do konca kwietnia mialm problem z chodzeniem, siadaniem. Bolalo jak diabli.

sniegu u nas znowu w nocy dopadalo. prawie sie rozplakalam jak zobaczylam tą wiosne za oknem. oczywiscie temp +3 i bloto. maaaaaatko chodzić sie nieda bo noga grzeznie. Ł jakos wyjechal autem, do pracy pojechal. niewiem jak ja jutro do domu dotre z zajec z chlopcami. chyba darujemy sobie i pojedziemy do moich rodziców na noc. odkąd tu mieszkamy to chlopaki pierwszy raz bedą u dziadków spac. o za blisko mieszkamy zeby tak ich wozić :D

reklama
Ma wrodzoną wadę słuchu. Za 2 tyg. mamy kolejną wizyte u audiologa i wtedy bedzie decyzja czy zakładamy aparat czy będzie operacja wszczepienia implantu. Ale on na jedno ucho nie slyszy a na drugie częściowo. Lekarz mowi ze bedzie rozwijał sie normalnie i wada nie będzie mu przeszkadzac w mowieniu. A co krawienia to mialam dość krótko ale bylam przy kazdym porodzie łyzeczkowana, bo nie urodzilam łożyska.

patigdynia - Marcelek 11kg waży? Faktycznie klopsik moja Olka ma rok i 9 miesięcy i waży 11,5 kg :-)
23may - chyba każda przyszła mama pod koniec ciąży robi to samo.. milion razy układa i przekłada ciuszki malucha. Miałam to samo i moja siostra też tak ma :-D

Hej dziewczyny ją już po pracy
Co do krwawienia po porodzie to u mnie tydzień było mocno a później tydzień delikatnie
Ją z niecierpliwością czekałam na poród od 37 tc (do 38 pracowałam a później S. i jego rodzice byli tydzień w pl) ale synek był kochany i urodził się 9 dni przed terminem
Mój Dennis waży ok.12kg i ma ok.86cm , dokładnie dowiem się za 2 tyg. na bilansie

Hej. Ja tylko wpadlam wam napisac ze u mnie chyba wybila "godzina zero".. Nie spie od ok.2.. mam skurcze, boli mnie brzuch I krzyz.. Dzwonilismy do szpitala to powiedzieli ze przyjechac dopiero mamy jak skurcze beda czestsze badz odejda wody.. Narazie wody nie odeszly, ale mam takie parcie na pecherz ze masakra jakas.. T pojechal na 3 godz do pracy to przynajmniej mu dzien zalicza I nie odlicza urlopu. Mala ciagle po lewej stronie mnie uwiera pod zebrem.. Jak chodze to mam wrazenie ze przebieglam maraton bo tak bola mnie uda I ciagnie mnie mega brzuch do dolu.. narazie leze.. moze uda mi sie drzemnac miedzy skurczami.. jedne sa mocne I krzyzowo-brzuszne a inne ze sam brzuch twardy jak skała.. ubralam szybciutko posciel do łóżeczka, torby stoja I czekaja, ja juz sie wykapalam I czekam.. do tego mam katar I boli mnie glowa.... Jak bede w szpitalu to dam znac co I jak I czy cos z tego bedzie a mam nadzieje ze tak;-)

reklama
Za nami kolejna ciężka noc, ale trochę lepsza od poprzedniej. I okazało się, że te nocne pobudki i płacz jest spowodowany bólem brzuszka. Muszę teraz tylko dojść od czego go boli a jak bóle nadal będą się utrzymywać to w pon do lekarza pójdziemy

Dominisia kiedyś nie wyobrażałam sobie, że mogłabym wyprowadzić się od mamy a teraz nie wyobrażam sobie żeby z nią mieszkać hehe. Nie to, żebym miała złą mamę bo jest kochana i zawsze mogę liczyć na jej pomoc ale co na swoim to na swoim
Happy fajnie, że Dennis daje Ci pospać
Milena gratki dla Natalki za pełzanie
Inka ja po porodzie z Oliwią mocno krwawiłam tak ok 2 tyg i z 3 delikatnie. Po małym tylko tydzień mocno i później tak ok 4 lekko
Magda życzę szybkiego i bezbolesnego porodu.

Do góry