reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Paulina12 dziękuję, na szczęście już ok

My mamy tylko 1 smoczek z Canpola i ciągle sobie powtarzam, że muszę kupić drugi bo nie daj Boże gdyby ten się gdzieś zapodział to krzyk i płacz niesamowity

wampi ja na pierwszym ale to i tak cieżko sąsiedzi sie zgodzili żeby stał w dzień przy drzwich od piwnicy wiec jak już nie wychodze z małym to dopiero do domu wciągam. Nie wiem z czego on jest ale waży troche nawet mój A ledwo go targa. Więc jak sama to wciągam po schodach a jak z kims to we dwoje łapiemy i wnosimy:-D
Inka ja zgage miałam co noc od samego początku do końca po pierwsze zawsze miej poduszke wiecej zeby było wyzej po drugie na zgage to mleko a jak nie pomoże to dopytaj w aptece to cos dadza na zgagę. Ja wymiotowałam po 6-7 razy dziennie w pierwszym trymestrze nawet wode zwracałam. Co do brzucha to nospa ja brałam filomagB6 ale miałam to przepisane przez gin zawsze mozesz isć do gin wcześniej i powiedzieć o bólach. Ja miałam na czerwiec termin a w lutym już miała skróconą szyjke i brzuch sie stawiał po kilkanaście razy dziennie a dotrzymałam do 39 tc bez leżenia wiec nie ma co sie martwić. A kręgosłup to ni wiem ja sobie z nim nie radziłam.

Ostatnia edycja:
Mi brzuch tez sie stawia i jak bylam w PL to powiedzialam dla gin i dostalam Asmag chyba i codziennie jedna tabletke biore. Najgorzej jak brzuch mi twardnieje i w tym momencie malenka skacze to az boli mnie to..
Zgagi jeszcze nie mialam.. chociaz ostatnio jak sie w nocy obudzilam aby uczynic co nocna powinnosc czyli siusiu hehe to wydawalo mi sie ze mnie cos pali ale stwierdzilam ze to pewnie nie zgaga i poszlam spac:p
Mnie kregoslup najgorzej jak sie narobie lub dlugo leze bez ruchu a tak to oki;)
Ale ostatnio zaczelo mi dokuczac bol przy kosci łonowej, matkooo jakby slon siedzial, i wlasnie jak sie zasiedze albo jak w nocy wstaje to wtedy najbardziej, jak rozchodze to juz nie az tak ale czuje.. Czytalam ze mi sie tam juz przygotowuje wszystkoo;) Czego sie nie zrobi i ile sie nie wycierpi dla takiego skarbunia;))

Papitka too fakt te wozki sa meeega ciezkie.. ciekawe jak moj sie bedzie spisywal.. tyle ze mieszkamy na parterze i wciagac go nie musze nigdzie, no ale np jakbym chciala gdzies pojechac sama z mala metrem to juz wtedy trzeba targac bo nie wszedzie winde maja

reklama
A ja chce sie wyzbyc za pompowanie koła kosztuje mnie 20 zł. dwa razy już mi dentka sie przebiła i musiałam wymienić w orginale sa samochodowe a u mnie nie ma i musiałam kupić takie do roweru. :angry:
Magda oj tak czego sie nie robi ja do tej pory odczuwam biodro lewe bo sie na nie uwziął i tak sie skopał że chodzić nie mogłam haha.

Ostatnia edycja:
Do góry