reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
23may-na szczęście Dennis jest dosyć grzecznym dzieckiem, bardzo ruchliwym ale grzeczny...hmmm pewnie dlatego że nigdy nie miałam czasu żeby go rozpieszczac ;-)

hej dziewczyny
Czytałam na bieżąco ale jakoś siły nie miałam by odpisywać...

Przewinął się temat szczepień, no więc u nas pierwsze jest w 6 tyg. życia, później w 3, 5 i 7 miesiącu następne dopiero po roczku. Za refundowane przez nfz ( 3 kłucia) nic się nie płaci.

Zazdrość................. uważam, że w związku najważniejsze jest zaufanie ale od czasu do czasu odrobina zazdrości nie zaszkodzi, oczywiście w granicach rozsądku.

A co do zasypiania to mały zasypia w swoim łóżeczku ale często pomarudzi czy zapłacze. Zawsze śpiochał zaraz po butli o 21 ale od jakiegoś mies. pada dopiero ok 22 nieraz o 23.

Czy jak dziecko ma biegunkę ale piję dużo wody może się odwodnić????????

wampi-nie mówię że Dennisek nie lobuzuje, bo jak napisałam jest ruchliwy i wszędzie go pełno, teraz dodatkowo cały poobijany bo chodzi przy mblach i co chwilę upada, ale nie narzekam bo je ładnie wszystko, mało płacze zasypia bez większych problemów( oprócz tego że od jakiegoś czasu ma 2 pobudki w nocy na jedzenie) a jak ma dobry dzień to posiedzi 30 min w swoim pokoju i się pobawi

Asik-wydaje mi sue że nie powinno się obwodnic a prubowalas dac smekte? u Dennisa pomaga

Ostatnia edycja:
Wampi twój synek jest z maja? bo widzę że miedzy nim a Julka jest dokładnie rok ;)

asik - nie powinien, jak Jula miała to lekaz powiedział ze moze nic nie jesc ale wazne ze pije

Ostatnia edycja:
No niby mały dużo pije ale zauważyłam dzisiaj, że jak płakał to mu łezki nie leciały a z tego co wiem to może być objaw odwodnienia:(

wampi-dennis też od 3 miesiąca przesyłał noce ale od 2 tyg budzi się w nocy z głodu mimo że o18: 30 je 2-3 kanapek a o 20 pije 300 ml. kaszki to o 24 budzi się i znów zjada 300ml kaszki później ok. 7 znów pełną butli kaszki i o 9 wstaje na dobre a o 9:30 je kanapki na. śniadanie o 11:30 zjada serek 150g. ok 14 obiad o 17 desek, oprócz tego w dzień podjada chrupki kukurydziane lub biszkopty

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry