reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej.
mnie wczorja gorączka złapała na wieczór ale dzisiaj rano jak ręką odjął na szczęście, jeden dzień choroby a strasznie wycieńczył.:no:.

z telefonu trochę czytałam co tu pisałyście jakaś dyskusja widzę.

Hola hola....ja tam jestem zdania ze kazdy zna swoje dziecko i wie na co moze mu pozwolic a na co nie i nikt nie chce dla niego źle....
i tu się z Tobą zgadzam w stu procentach. matka zna najlepiej swoje dziecko i wie kiedy na co i na ile może mu pozwolić. i temat lepiej zakończyć bo nie wszyscy tak samo postrzegają , każda z nas jest dobra matką ale w iiny sposób, bo każda z opieką dostosowuje się do swojego dziecka, jego charakteru, ruchliwości no czasami wieku. a wiadomo że jeden 3-4 latek jest spokojny a inny już w każdej chwili rozładowuje energię.

a co do zabawek. mam takie samo podejście, tylko ze ja jakbym miała coś kupować dzieciom to nie zabawki. bo już wiem że to jest na raz i potem leży w koncie, teraz zapatruje się na jakieś książki, puzzle, gry planszowe itp.

moje dzieciaki no już trochę mają latek i same siedzą na podwórku, tylko że my do drogi mamy 200 metrów i nawet nie zapuszczają się. siedzą pod domem, maja rowerki, do połowy dróżki dojeżdżają i wracają., wyznaczyłam im taką granicę i spokojnie mogę sobie w domu coś zrobić, i wystarczy ze czasem wyjrzę. jak mareczek miał 3 lata to też nie widziałam problemu zostawienia go z Justynką, tylko trzeba było bardziej ich pilnować.
KAsiek Sali No to ja tez zaliczam sie do waszego grona.:-D

Milenaa Hej np jeszcze trzy miesiące... no no.
Malenstwo to twoja pierwsza ciąza wiec na kopniaki masz jeszcze czas.:tak:. aje jeszcze trochę a się rozkręci zobaczysz.

reklama
Sali te co Wampi pokazała fajne bo tego linka co Ty rzuciłaś o okropna ta lalka a myślisz że długo Kaja się dowie co to trumna?? W dzisiejszych czasach dzieci szybko się uświadamiają nawet do śmierci. Ale tak czy inaczej tamta mi się nie podoba jest okropna te co Wampi pokazała jakby chciała to bym kupiła ale nie chce moje dziecko jest cukierkową różową dziewczyneczką...

Dorotar ale napisałam że numerków nie ma wizytę ma umówioną od 19 marca po prostu kto pierwszy ten lepszy a raczej nie będę z nią siedziała od 6 rano bo to do LU musimy jechać

Wampi znam ten ból....

Idę czytać Książki Paulo Coelho - Jedenaście minut taka pogoda że nie ma co robić jejku jak ja dawno nie czytałam czegoś innego niż uczelniane notatki

Ewi akurat gier puzzli i książek moje dzieci maja milion:-D z zabawkami to jest tak ze jak im sie znudzi to sprzedaje i kupuje inna...nie kolekcjonuje...

Kasiek przyjdzie pora to dowie sie co to trumna na razie nie czuje potrzeby zeby jej mowic co to jest bo po co??
Teraz byłaby to dla niej gitara i juz,a ta lalke podałam jako przykład bo była pierwsza jaka mi wyskoczyła nie mówiłam ze ja kupuje...wiec skonczmy ten temat;))
Ty robisz ze swojej cukierkową córeczke,a moja przez to ze ma starszego brata bierze przykład z niego i lubi to co on...taki wiek pewnie jej minie z czasem ale wątpie ze bedzie typowa landryneczką;))

Ostatnia edycja:
Sali nie napisałam że masz mówić tylko że dzieci się szybko dowiadują od samych siebie nawzajem bo rodzice mają róże podejście do różnych spraw. A ja napisałam o tej konkretnej że jest upiorna i w moim mniemaniu nie dla 3 latki co innego te co Wampi pokazała. Koniec tematu.

Bosze laski @ sie wam zbliżają hahahahahahaha czytałam i na koniec buchnełam śmiechem :happy2:
No czad ;)
Moja cos tam mówila o MH ale my nie mamy kasy na takie zabawki ;] wole kupic własnie cos pozytecz iejszego jak moge... Choc Juz Hania cos pobrzekuje mi o jakis lalkach co w tv pokazują i chce je na urodziny... ;P zobaczymy... ogólnie jest na tapecie Winx :-Dcodziennie 15:55 i ogląda :tak:
kasiek no własnie fajnie tak poczytac :-) ja wczoraj skonczylam "Eragon" powiesc fantastyczna ;) i jestem wniebowzieta:) M dzis wypozyczyl mi dwie kolejne czesci i tak mam 3 ksiazki z tego do przeczytania w domu:D ale zaczelam teraz inna i tak mysle czy konczyc czy zacząc tame :D
EWI dobrze ze przeszło :-)

Liza nie mam @ bo leczę się więc mi to nie grozi...:p Nie pamiętasz że mój @ ginął w czasoprzestrzeni??:p:p
No fajnie poczytać za za fantastyką nie przepadam ale co kto lubi prawda?? Oj dawno nie miałam tak żeby poleżeć i poczytać:)

Liza ja nie mam pomysłu na cos pozytecznego,albo juz to Kaja ma...ale jak macie jakies pomysły to pisac;)
Z tych mniej strasznych(choc słyszalam ze są dzieci co sie jej boja haah) to powaznie sie zastanawiam nad Baby Alive...zobaczymy ,jak dostanie Kaja kase to jej kupimy...ooo i chce rolki własnie widzialam w Decathlonie ze maja za 89 z regulacją.Ona po dywanie śmiga w Tymka za duzych wiec to byłby fajny pomysł.

Bry. U nas pada. w koncu. z tym ze taki deszcz lunął ze po 5 minutach padania zamiast ulic to rwąca rzeka.

Sali mego malza siostrzenica ma monster high. Lagoone chyba. Jak dla mnie one są szpetne... no ale to nie mi mają sie podobac, tylko dziecku. Kiedyś jak F był maly to tak samo mowilam o bohaterach chinskich bajek. O bakuganach, Ben10 i innych pieknych walecznych i co?? i teraz sama mu kupuje takie zabawki :) a to ze kiedyś mowilam nie.. minelo mi. Tak samo z tymi lalkami. gdybym miala core ktora marzy o takiej lalce to najpewniej z jakiejs okazji by ją dostala. Tylko te ceny.. matko i corko.. przerazają mnie.

Dorotka ja wiem ze dzieciom zdaza sie zsikac. F w pampersie spał w nocy do prawie 5 urodzin. Jak mial go na sobie to byl sucvhy, jak mu zdielam to wstawał mokry i łozko przelane na wylot.Oskar w sumie jeszcze malutki jest. 3 latka dopiero. No ale nerw rano puszcza, bo co raz sie budze i go pytam czy chce siku, jak przechodzi do nas to go prowadzam na sedes on twierdzi ze niechce, bo siusiak pusty 5 min nie mija a on placze ze lozko zasikał. no wtedy to mnie az nosi..

co do 14 latek i ich rozwoju. Ja mialam 12 lat i musialam szybko dorosnąć. nawet wczesniej mialam szkole zycia. Mialam 8 lat i bywalo ze musialam zajmowac sie malutkim bratem ( wtedy nopworodkiem ) bo tato za granicą, a mama np musiala coś zrobić. Potem mialam 12 lat urodzili mi sie dwaj bracia.. i tato w pracy.. a ja z mamą dziecmi sie zajmowałysmy. Ja tyle ile potrafilam. No a ze potrafilam sporo to robilam przy nich prawie wszystko. oprocz karmienia piersią.
z rok mlodszym bratem zajmowalismy sie nimi cale weekendy. Mama byla nauczycielką i musiala w soboty niedziele, plan sobie ułozyc na nastepny tydzien, prace posprawdzac, coś tram przygotowac, przy dwojce maluchów i 4 latki to malo mozliwe bylo. Pozniej ja 15 latka cale ferie zimowe robilam braciom za matke. bo mama byla w szpitalu, tato musial pracowac. Dalam rade. Taka szkola zycia. :)

teraz zresztą dzieci szybciej dorastają..ale są dzieci i dzieci. Mam 15 letnich braci.. i jeden przy Oskarze od początku jak poprosilam to robił wszystko. nawet przewijał jak kupa byla. a drugi tak zamotany ze do tej pory boi sie mu pic samemu dac bo mu rece drzą.

Renata no własnie to dzieciom ma sie podobac a nie nam!!Amen.

Moja Kaja od wrzesnia nie ma na noc pampersa i odpukac w tym czasie tylko raz w nocy sie zsikała na samym poczatku...
za to Tymkowi zdarzy sie zesikac w nocy z reguły jak jest przeziebiony.Ja w jego wieku tez sie moczyłam w łozko jeszcze,takze na razie na spokój to biore.

Ja wcinam szparagi UWIELBIAM!!!chyba juz wspominałam;)

reklama
Hej kobitki melduje sie i ja .
Kacper coraz więcej chce sie bawić z mamusia , więc malo czasu na forum mam .
Po komuni ok , było i sie szybko skończyło , młody grzeczny byl tylko pogoda do d ... .
Pozdrawiam was

femm pieknas panna młoda

Do góry