reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Cześć dziewczynki:-)
Mnie też dawno nie było,ale cały czas czytam co skrobiecie żeby być na bieżąco:tak:
W sobotę wieczorem w końcu wrócił mój mężuś,więc i chęć do życia mi powróciła;-) Jutro idziemy na 4D w końcu zobaczyć naszą kruszynkę:tak: No i zaczniemy robić jakieś zakupki dla dzidzi:tak: Tak czytam o Waszych porodach...Ojj współczuję nie którym...Ja strasznie zazdroszczę mojej koleżance.Ciążę znosiła idealnie,czuła sie świetnie.Jak zaczęła rodzic pojechała do szpitala i po godzinie czasu miała już małego na rękach:-) Teraz jej synuś ma 4 miesiące i jak zasypia jej o 19:00 to budzi sie o 6:00 rano.Normalnie raj:tak:

reklama
Aniu to super, ze maz wrocil:tak:az zadroszcze:-);-) a co do synka Twojej kolezanki to ja bym tak nie zazdroscila.. Identyczny przypadek miala moja szwagierka.. Kacperk spal jej super, a Lena nam sie budzila.. polozyla Go samego do lozeczka to Kacperek lezal grzeczny jak aniolek a nasza Lenka oczywiscie chciala poznawac swiat.. za to teraz to my mamy aniolaa Kacper to diable wcielony - naprawde nie przesadza.. Nawet Lena sie Go boi.. jak przechodzi obok niego to sie odwraca plecami, zeby nic jej nie zrobila:-D:-)

Ewi fajne fotki.. wygladals super z Mareczkiem:-)

Ilona ten Twoj to naprawde tylko na straty z nim.. nie ma senu wg mnie tego ciagnac..:-(

Madzia dziewczyno oszczedzaj sie teraz jak najwiecej:tak:tak jak napsalas tylko do wc i spowrotem.. ja mialam tak samo i nie narzekalam:-D:-D

Madziu masz rację. Oszczędzaj się. Szpital to nic dobrego. twój lekarz jest bardziej wyrozumiały. Mój jak tyko mu powiedziałam że mnie brzuch boli to tylko szpital i tak 6 pobytów miałam.
Witam nowe mamusie.

Hejoo:)

Ja tez Was podczytuje na bieżąco ale z napisaniem troche brak czasu. Dziś bylismy zalkatwic becikowe nio i po fotelik ktorego nie kupilismy bo sklep czynny od wtorku:/ bez komentarza i musimy jechac jutro. Bez kitu wiecie jaka zwała... skrzep mi wypadł, wiecie moze cyz to zle czy dobrze? Nie wydaje mi sie za bardzo zeby to dobrze bylo i wypadł wydaje mi sie z przemeczenia...:/ Co myslicie? Dziura mi sie w koncu zagoiła kolo szwu ale sie ciesze teraz tylko czekam az mi szwy odpadna pewnie to troche potrwa:/
No i musze sie pochwalic w koncu zrobiłam cos z wlosami, zafarbowałam je na blond jeszcze tylko na solarium bo jestem blada jak sciana i zaczne sie sobie podobac:):)

Mika jak skonczysz karmic to musisz 2 godz odczekac i po 2 godz znow karmic, ja tak karmie Oliwiera czasem nawet co 2godz 30 min. Oj poczatki nie sa zbyt łatwe.... Ja mialam jeszcze dziure kolo szwu bo chyab za bardzo fikałam to nawte sie wysikać nie moglam bo mnei tak szczypało, i tez sikałam pod prysznicem. Ale nie martw sie z dnia na dzien bedzie coraz lepiej:) Śliczny Alanek jest:)

Ide sie położyc bo jutro zdechlak bede na max. dobranoic dziewczyny papa:*

O dzisiaj trochę naskrobałyście :-) ja niedawno do domu wróciłam nic nie kupiliśmy bo ceny kosmos :| weszłam teraz na allegro i różnica 300-400zł nawet jest ! i znalazłam hurtownie w Gdańsku i tam się podjedzie nie ma co przepłacać :-)

ILONA - o matko ... co za kretyn ... ale ona też za mądra nie była ... w życiu bym nie wsiadła z pijanym do samochodu ... a co dopiero w ciąży czy z dzieckiem !!! ...a ten Twój to jak mówi Baska ... na straty ...

MADZIU - to teraz dużo odpoczynku i będzie si :-)

MIKA - ojj ty się namęczysz :/ ale dasz rade ! :-)

ANGEL - widzę że ty dobrze sobie radzisz już przyszła pora na pimp me :-p hehe :-) ciesze się że wszystko ok :-)

Dzień doberek Paniom:-)
Dzisiaj jestem skazana na samotne sprzątanie, no nic trochę więcej czynności nie zaszkodzi. Dzieciuki jeszcze smacznie śpią. Mareczek zasnął po 22, obudził się na cyca tak gdzieś ok 4 i do tej pory śpi. Mogłabym juz sprzątnąć, ale za dużo rumoru zrobię i ich obudzę. Tak więc melduję się.
Ilonko Ten Twój facio to chyba nie za bardzo za myśleniem.

Jak będę miała więcejczasu to się odezwę, ale widzę że ostatnio mały ruch to raczej nie będę miała dużo do nadrobienia.

reklama
Witam się z rana!

Ja cały czas was podczytuję ale jakoś chęci i trochę czasu brak na napisanie czegoś.. U mnie mały jakoś ostatnio mniej śpi.. W ciągu dnia często co godzinę albo co półtorej się budzi na cyca.. Czasami pośpi 2,5godz, góra 3 ale naprawdę rzadko.. A spał wcześniej po 4godz.. A w nocy już nie przesypia ok 6godz tylko gdzieś ok3-3,5.. Z karmieniem też jest ciężko.. Bardzo bolą mnie piersi i chyba mam coraz mniej pokarmu.. Maly ciągnie pierś, zasypia, trzeba go wziąść żeby mu się odbiło no i póżniej znowu do cyca. I często trzeba jeszcze raz tą czynność powtórzyć tylko póżniej przystawiam go do drugiego cyca bo z tamtego juz nie leci.. W niedz jak rano chciałam ściągnąć pokarm (bo jechałam na zakupy a mały miał zostać z babcią) to ściągnęłam tylko 40ml z obu piersi.. No i musiałam oczywiście zostawić sztuczne mleko. Spał po nim dobre 4godz a jak się obudził to był jak aniołek..

angel501 jak z tym brzuszkiem twojego Oliwierka?? Nadal stęka i nie może zrobić kupki?? I jakie dokumety były potrzebne do becikowego??

ona_mika nie martw się, mój mały nie miał żółtaczki w szpitalu i póżniej dostał w domu.. No i położna powiedziała żebym z nim na dwór wychodziła to przejdzie. I jak robi często kupki to też dobrze i zniknie szybciej.

Do góry